Çözüldü Type-C to DisplayPort dönüştürücü ile ASUS ROG G513qm laptoptan 280Hz alınabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alperkaan44

Yoctopat
Daha fazla  
Monitör
Vg259
Merhaba, öncelikle bir şey sormk istiyorum. Ben ASUS ROG G513qm modelini aldim ve bir de 280 Hz monitör aldim ama HDMI kablosuyla Max 240 alabiliyorum ve G-Sync acik olmuyor. Type-C gen 2 tipi cikiş var, acaba Type-C'den DisplayPort dönüstürü kablo alsam 280 Hz alabilir miyim? Kimse veremedi bu cevabı, yazarsaniz sevinirim.

Çözüm
Normalde DP 1.2 ki sizin cihazınızdaki cihazın Type-C çıkışı da DP 1.2 olması gerek, 1080P için max 240 Hz yazıyor ama bazı kullanıcılar 280 Hz alabilmisler DP çıkışından. Bizzat denemediğim kesin alirsin demiyorum ama bu şekilde farklı kullanıcıların yorumlarını okudum, en azından bir kablo alıp deneyebilirsiniz. En kötü ihtimal HDMI yerine DP ile G-Sync kullanabilirsiniz veya Amazon gibi iadede problem çıkarmayan bir yerden alarak duruma bir karar verirsiniz.
Normalde DP 1.2 ki sizin cihazınızdaki cihazın Type-C çıkışı da DP 1.2 olması gerek, 1080P için max 240 Hz yazıyor ama bazı kullanıcılar 280 Hz alabilmisler DP çıkışından. Bizzat denemediğim kesin alirsin demiyorum ama bu şekilde farklı kullanıcıların yorumlarını okudum, en azından bir kablo alıp deneyebilirsiniz. En kötü ihtimal HDMI yerine DP ile G-Sync kullanabilirsiniz veya Amazon gibi iadede problem çıkarmayan bir yerden alarak duruma bir karar verirsiniz.

Çözüm
@JoeBlack27 Bu monitörün kendinden gelen yenileme hızı 240 Hz, menüdeki overclock ayarını aktif edince 280 Hz oluyor. DisplayPort 1.2'nin 280 Hz sunabilecek bant genişliği mevcut, dolayısıyla DisplayPort 1.2 üzerinden 280 Hz alabilir.

1701904107941.png

1080P için max 240 Hz yazıyor ama bazı kullanıcılar 280 Hz alabilmisler DP çıkışından.
Şu kısma istinaden yazdım bu arada mesajı.

Son düzenleme:
@JoeBlack27 Bu monitörün kendinden gelen yenileme hızı 240 Hz, menüdeki overclock ayarını aktif edince 280 Hz oluyor. DisplayPort 1.2'nin 280 Hz sunabilecek bant genişliği mevcut, dolayısıyla DisplayPort 1.2 üzerinden 280 Hz alabilir.

Eki Görüntüle 2044024

Şu kısma istinaden yazdım bu arada mesajı.
Hocam aslında monitörü biliyorum OC ile DP üzerinden 280 Hz verdiğini ama laptoptaki çıkış 1.2, monitörde acaba DP 1.4 portu var ve o şekilde mi 280 Hz destekliyor diye düşündüm emin olamadım. Çünkü aklımda DP 1.2 FHD'de 240 Hz'ye kadar destekliyor şeklinde kalmış. Cevap ve bilgilendirme için teşekkürler ✋

Normalde DP 1.2 ki sizin cihazınızdaki cihazın Type-C çıkışı da DP 1.2 olması gerek, 1080p için Max 240 Hz yazıyor ama bazı kullanıcılar 280 Hz alabilmisler DP çıkışından. Bizzat denemediğim kesin alirsin demiyorum ama bu şekilde farklı kullanıcıların yorumlarını okudum, en azından bir kablo alıp deneyebilirsiniz. En kötü ihtimal HDMI yerine DP ile G-Sync kullanabilirsiniz veya Amazon gibi iadede problem çıkarmayan bir yerden alarak duruma bir karar verirsiniz.

Cok teşekkürler bugün deneyeceğim Type-C to DP ile.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı