Type-C to HDMI dönüştürücü işe yarar mı?

Dilan3553

Centipat
Merhaba, laptopumda HDMI çıkışı var ama harici ekran kartına bağlı olduğu için MacOS'te çalışmıyor. Bende Type-C to HDMI dönüştürücü almayı düşündüm. Bazı dönüştürücülerin içinde eğer USB portunda görüntü sağlanmıyorsa dahili grafik birimi oluyormuş ve bu yolla çalışıyormuş. Bunda da mevcut mudur acaba çalışır mı? Ya da MacOS'te HDMI portunu çalıştırmanın bir yolu var mı?
@Yener K. @e.n.e.s

@Berkay Davas Önceki konularınızda laptopunuz için EFI yapmışsınız sanırım HD 630 ve GTX 1050 kullanıyorsunuz ve HDMI’ı çalıştırmışsınız bende de aynı kombinasyon var HDMI’ı nasıl çalıştırabilirim?

@Kleyn @tristessehivernale

Son düzenleme:
Thunderbolt desteği varsa type-c den görüntü alabilirsiniz. HDMI harici ekran kartına bağlıysa hiç bir şekilde görüntü alamazsınız macOS altında.

Thunderbolt desteği varsa type-c den görüntü alabilirsiniz. HDMI harici ekran kartına bağlıysa hiç bir şekilde görüntü alamazsınız macOS altında.
Bu arkadaş yaptığını söylüyor ama.

Aynı laptopu mu kullanıyorsunuz?

Her laptopun yol haritası farklıdır. Laptop modeli nedir?
Lenovo L340 Gaming.

Monitöre bağladığımda güç gidiyor olarak gözüküyor yani laptopu algılıyor ama laptop uyku modundaymış gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Lenovo L340 Gaming.

Monitöre bağladığımda güç gidiyor olarak gözüküyor yani laptopu algılıyor ama laptop uyku modundaymış gibi görünüyor.

Windows'ta NVIDIA ekran kartını Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakıp görüntü almayı dener misin?

Windows'ta NVIDIA ekran kartını Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakıp görüntü almayı dener misin?
HDMI’da çalışmıyor öyle. Benim laptopum için EFI paylaşan birisi vardı Github’ta USB-A to HDMI dönüştürücü ile çözmüş o dönüştürücülerin içinde kendine ait görüntü birimi varmış. USB-C portu ise sadece veri aktarma içinmiş. Üzerindeki HDMI çalışmazsa USB-A to HDMI düşünüyorum.

@Dilan3553 benimle aynı EFI'yi kullanmayı deneyebilirsin. Config.plist üzerinden harici GPU pasif yaptığın bir parametre vardı ama şu an hatırlayamıyorum. Kendi config.plist dosyan ile karşılaştırarak deneme yanılma yolunu da deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…