TYT aşçılık hazırlanma planı

enesenes9232

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Aşçılık okumayı düşünüyorum ve bu konuda tecrübeli kişilerin tavsiyelerini almak istedim. Hedefim, devlet üniversitesinde 2 yıllık aşçılık bölümü okumak. Sadece TYT'ye gireceğim.
  • Devlet üniversitelerindeki aşçılık bölümü nasıldır? Eğitim kalitesi hakkında ne söyleyebilirsiniz?
  • Bu mesleğin geleceği nasıl, önü açık mı? 2 yıllık aşçılık okumak bana ne kazandırır.
  • TYT'ye hazırlanırken nelere dikkat etmeliyim? Dershaneye gitmeyeceğim, evden çalışacağım akşam 20.00–01.00 arası çalışıyorum. Buna göre nasıl bir program oluşturabilirim.
  • Aşçılık okuyan veya mezun olanlar, TYT'ye nasıl hazırlandınız? Bölümde sizi zorlayan noktalar oldu mu veya başka şeyler oldu mu?
  • Bu bölüme yerleşmek için 320–350 TYT puanı yeterli olur mu?
  • Bu süreçte dikkat etmem gereken konular neler ve tavsiyeleriniz neler.
  • Dedigim gibi evden çalışacağım hangi kitapları almalıyım soru bankası vesare kanal seçeceğim YouTube'dan öyle bunun icin de söyleyebileceğiniz şeyler varsa cok güzel olur.
Temelim tamamen sıfır. Her şeye en baştan başlayacağım. Bunu göz önüne alarak, anlatırsanız sevinirim nasıl çalışcağım hakkında hiç bi fikrim yok mala anlatır misali.

300 350 puan alıp ön lisans aşçılık okumak istiyorum yani hedefim o yönde ama ömrüm boyunca kitap yüzü açmadım açmadığım için ne yapacağımı ne edeceğimi hiç bilmiyorum çevremde sorabileceğim kişilere de sordum bayağı darladım ama anlayamadım tam kafama yatmayan şeyler var onları burada açıklığa kavuşturmak için yazmak istedim öncelikle dershaneye gitmeyeceğim sadece TYT'ye gireceğim evde çalışacağım YouTube kanallarından rüştü hoca bıyıklı vesaire akşam 8 gece 1 arası çalışıyorum gece 1 de eve geliyorum 1 buçuk gibi yatıyorum 8 buçuk 9 gibi kalkıyorum ondan sonraki zamanlarım boş buna göre bir çalışma programı ayarlamak istiyorum genel bu süreçte dikkat etmem gereken konular neler ve tavsiyeleriniz neler her türlü tavsiyeye açığım tamamen sıfırım hangi kanalı seçeceğim hangi kanal daha iyi hangi soru bankası falan şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı