TYT-AYT için tavsiyeler nelerdir?

umuttk6

Hectopat
TYT ve AYT için deneyimlilerden tavsiyelere ihtiyacım var. Yeni başlayacağım, hiç geç mi kaldım vs. diyerek kendimi çalışmamaya yeğlemek istemiyorum. Tembelliğimden başlayamadım kısacası. Şimdi zaman azaldı ve kesin bir plana ihtiyacım var. Daha önce deneyimlilerden YouTube veya farklı kaynak önerisi istiyorum. Aynı zamanda TYT ve AYT için test kitabı, deneme vs. önerisi istiyorum. Bu aslında ilk girişim değil meslek lisesi olduğum için pek bilgim yoktu mezuna kaldım. TYT ve AYT sıfırım diyebiliriz. Haziran'da yapılmış TYT'de 190 puan aldım. Hedefim tıp kadar yüksek değil o yüzden yine bir şeyler başarabileceğime inanıyorum. Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Hocam bu seviyede önüne ne gelirse gelsin sana bir şey katar. Süre az seni çok baştan başlatmayalım matematik, Türkçe, Fizik, biyoloji vs bilgi sarmal olabilir. Kimya için Orbitali öneririm. Deneme olarak da bilgi sarmal, 3d vs Türkçe denemesi at haftalık mutlaka. Matematik ve fende ilerledikçe de onların denemesine de başlarsın.

Benim hocam yayınları güzeldir hem de YouTube'da videolu ders anlatımı var üç dört beş yayınları bu ikisini önerebilirim

YouTube'da onlarca hoca var kesin olarak bu guzel dinle al demek dogru olmaz.
Her ders icin 3 4 ayri hoca var birini secsin yeter kitabini alsin devam etsin.

Her hocanin en az 1 dersini dinle hangisi iyi anlarsin zaten.

Bazi hocalar kendilerini cok ovuyor bence, bazilarinin ders kalitesi mukemmel olsa da test kitaplari iyi olmuyor, her şeyini arastir oyle hocani sec devam et

Bol bol soru örnekleri görmen gerek, ben 2020 de girmiştim şu an mezunum, soru tipleri nasıl değişti bilmiyorum ama her sınav için geçerli olan bir şeydir bu, mümkün olduğunca fazla çeşit kaynaktan spru çöz, şu an popüler ve iyi mi bilmiyorum ama ben Eğitim Vadisi, Özellikle Bilgi Sarmal, Hız ve Renk ve Limit yayınlarından bolca soru çözmüştüm. Matematikte sınırları zorlamak için Karekök almıştım ama yanından bile geçememiştim. Metin Yayınları matematik ve geometride çok iyiydi şu an nasıl bilmiyorum. Tavsiyelerim bunlardır. Başarılar 😉 Üstte arkadaşlar bahsetmiş Benim Hocam çok dinamik bir yayın evi kesinlikle tavsiye ederim KPSS yayınları da çok iyi oluyor. Geç kalmadın, bu saatten sonra dövünmek yerine ne yaparsam kardır gözüyle bakman gerek, kendi plan ve programını oluşturacaksın öncelikle, çok basitten başlayıp kendini yavaş yavaş sınırlarıno aşmaya çalıştıracaksın, jimnastiğe benzer bu. Hele üniversitede göreceğin bir dersteki konular bile bu kadar olmayacak belki emin ol, bölümün ağırlığına göre değişir tabii. Gözünde büyütme dersleri, kıyamet de yok sonunda, sen yapabileceğin kadarına odaklan, ama yapabileceğim bu kadar deyip kenara çekilme üzülebilirsin, potansiyelini keşfetmeye odaklan ve sadece sınava odaklanma her şey sınav değil, yeteneklerini keşfetmeye olanak tanı, çokiyi dönemindesin bunun için, üniversite sadece bölümden ve dersten ibaret değil kesinlikle, daha bu yıl benim de mezun olduğum bazı üniversiteler Sosyal Transkript değerlendirmesini çıkarttılar ve senin öğrenim transkriptinden farklı olarak sosyal becerilerini, kulüp katkılarını, sosyal hayat becerilerini ölçen bir sistem geliştirdiler. Bunları da unutmamalısın. Ben, bir bölümü sırf en iyi olduğu için okuyup kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusundan uzaklaşmak yerine ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, hayatını ona vererek mutlu şekilde hayattan doyum alacak şekilde yaşayacağı bir bölüm ve meslek seçmeyi hep daha doğru bulmuşumdur. Daha tonlarca şeyler yazabilirim buraya, potansiyelini keşfet der, başarılar dilerim.🙂

Son düzenleme:
TYT ve AYT için deneyimlilerden tavsiyelere ihtiyacım var. Yeni başlayacağım, hiç geç mi kaldım vs. diyerek kendimi çalışmamaya yeğlemek istemiyorum. Tembelliğimden başlayamadım kısacası. Şimdi zaman azaldı ve kesin bir plana ihtiyacım var. Daha önce deneyimlilerden YouTube veya farklı kaynak önerisi istiyorum. Aynı zamanda TYT ve AYT için test kitabı, deneme vs. önerisi istiyorum. Bu aslında ilk girişim değil meslek lisesi olduğum için pek bilgim yoktu mezuna kaldım. TYT ve AYT sıfırım diyebiliriz. Haziran'da yapılmış TYT'de 190 puan aldım. Hedefim tıp kadar yüksek değil o yüzden yine bir şeyler başarabileceğime inanıyorum. Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.
Merhabalar, tavsiye vermeden önce yks24 te sayısalda 7100 eşit ağırlıkta 17000 yaptım. Eğer sıfırsanız kalan sürede eşit ağırlık ve sözelde yüksek bir derece elde edebilirsiniz ama sayısal için çok daha zor olacaktır. Tyt tamamıyla zaman yönetiminden ibaret bir şey bunun için çözüm sıralamanız ve her dersin kendi içindeki soru tiplerini çözüm sıranızı(matematikte kendi içinde ben 2 ye ayırıyordum geometri ve mat-1 diye) belirlemek önemli. Tyt için ders ders önerilerim şöyle:
  • Türkçe de paragraf çözme rutininizin olması gerekli. Her gün olsun demiyorum çünkü bu kişiyi bıktırabilir, belli aralıklarla yapılması yeterli olur diye düşünüyorum. Dil bilgisi kısmı için çok öneri veremeyeceğim çünkü sınavdaki 5 Türkçe yanlışımın 4 ü dilbilgisindendi.
  • Matematik için 2 kısma ayırıyordum: mat-1 ve geometri. mat-1 ilk 30 soruyu oluşturuyor ve bu bölümün ilk 10 sorusunu az bir çalışmayla çözebilir duruma geliyorsunuz. kalan 20 soru problem ve permütasyon-kombinasyon-olasılık. Problem içinde aynı Türkçe deki gibi bir rutin oluşturmanız gerekli. Zamanla soru çöze çöze soru tiplerine hakim oluyor ve problemleri de çözebilecek duruma geliyorsunuz. Geometri için de temele hakim olduktan sonra zor soruların(olimpiyat soruları değil) çözülmesinin çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
  • Sosyal için gidin konu çalışın diyemem, çünkü 9-10 coğrafya, din, felsefe ve tarih konuları çok fazla ve ayt'ye de zaman ayıracaksak sosyal derslerine çalışmak doğru olmayabilir. Onun yerine tyt sosyal denemeleri alabilirsiniz ben öyle yapmıştım, çözüp yanlışları kenara not alıyordum bazıları aklımda kalıyor bazılarını unutuyordum ama faydalı da oldu. Sınavdan birkça gün önce çözdüğüm denemedeki bir sorunun benzeri sosyalde çıktı.
  • Fen için önce kolay konuları bitirin, garanti net elde etmek adına. Fizikte optik var mesela gidipte onu ilk çalışmayın, onun yerine aynı zaman diliminde 3-4 kolay konu bitirirsiniz.
  • Kitap olarak türkçede paragraf için sıfır risk, dilbilgisinden bir şey çalışmadığım için bir şey öneremeyeceğim, sosyal için bilgisarmalının tyt sosyal denemelerini alıp bitirdim ve sizede öneririm, mat için başlangıçta ben direk orjinalle başlamıştım ama matematiğe sıfırdan başlayacaklar acil matematiğin ilacı ile başlıyordu, geometri için de acil geometri matematiğin ilacını kullananlar vardı, tyt fizik için 345 fizik kullanıyordum testlerin zorluğu yukarıda yazıyordu ondan her seviyede soru da vardı, tyt kimya da kitap bitirmedim ama yine 345 in tyt kimya kitabı başlangıç ve sonrası için yeterli olacaktır, tyt biyoloji de palmenin tyt biyolojisini çözmüştüm sayfaların yanında konu anlatımı da vardı arada bir şey unutunca bi bakıyordum. Denemeler içinse konuları tamamen bitirmeyi bekleme, bilmediğin şeyler olsa bile süre yönetimi becerini geliştiriyorsun.
Tyt için verebileceğim tavsiyeler bunlar, sınava 6 ay kaldı diye de düşünmeyin ne yapsanız sizin yararınıza olacaktır. Ayt içinde tavsiye isterseniz alanınıza göre cevap vermem daha doğru olacaktır. İyi çalışmalar dilerim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı