TYT denemesi ders başına süre dağılımı ne kadar olmalı?

SingleMuffin

Centipat
İyi sosyaller yarın Özdebir yayınının Türkiye geneli TYT denemesine gireceğim, süre kaybımın olmaması için hangi derste kaç dakika kullanmam gerektiğini önceden ayarlamak istiyorum, genel olarak Türkçem ve matematiğim iyidir ama matematiğim uzun sürer Türkçede ise sorunun zorluğuna göre 1 ile 2 dakika arasında bir soruyu çözebiliyorum. Size sorum ise hangi derste toplam kaç dk harcamalıyım? Önce hangi soruları çözmeliyim ve verebileceğiniz başka taktikler de var mı?

Ben dün girdim. Süre anlamında sorun yaşamadım. Türkçe orta zorlukta, sosyal ve fen kolay seviye, matematik ise gerçekten zor. Turlama tekniğini kullanmanı tavsiye ederim.

Hocam denemedeki süre ve sıra ayarları kişiden kişiye değişir, kendinizi tanımanız gerekiyor deneme çöze çöze. Daha erken aşamalardasınız, biraz derslerin sırasıyla ve yukarda dendiği gibi turlama tarzı taktiklerle deney yapabilirsiniz, deneme sınavları bu yuzden var. Genel olarak iyi bir seviyedeyseniz çok zor bir sınav değilse 50 dakikadan çok harcamamaya çalışmanızı tavsiye ederim Türkçe için.

Bu herkesten herkese değişir.

Bana kalsa en kısa sürede sosyal-fen-turkce-matematik şeklinde süre ayrımı olmali küçükten büyüğe.

Tyt için sosyal tamamen kolay. Fen ise yoruma dayalı sorular geliyor. Bu yüzden en kısa sürede bu ikisini yapman gerekiyor. Türkçe ise paragraf hesap işlem yapmana gerek olmadığı için hızlı bitirmen gereken bir ders olması gerekiyor. Matematikte ise zorlanacağın için en uzun süreyi burada harcaman lazım.

Herkesin stratejisi farklılık gösterir. Ben sınav başlar başlamaz 13-15 dk da feni bitirip Türkçe'ye geçiyordum. Türkçe 45 dk felan sürüyordu. Sosyal kısmına 15-17 dk verdikten sonra kalan süreyi de matematikte kullanıyordum.

Ben normalde Türkçeden başlayıp matematiğe geçip en son kalanları çözmeye çalışıyordum fakat süremin yetişmediğini fark ettim birkaç sınav önce

Ama tavsiyelerinizi deneyeceğim

Ben normalde Türkçeden başlayıp matematiğe geçip en son kalanları çözmeye çalışıyordum fakat süremin yetişmediğini fark ettim birkaç sınav önce

Ama tavsiyelerinizi deneyeceğim
Hocam matematikten sonra diğer dersleri okuyacak kafa kalmıyor o yüzden yetişmesi zor oluyor en sona matematiği koymanızı öneririm, diğerlerini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz kendinize göre.

TR 50dk
Mat 70dk
Sos 10dk
Fen 10dk
25dk eksik sorular+optik kodlama

Sıralama olarak Türkçe fen sos mat çözüyorum sende deneyerek en verimli çözme sırasını kendine göre bulmaya ve geliştirmeye çalış

Ben dün girdim. Süre anlamında sorun yaşamadım. Türkçe orta zorlukta, sosyal ve fen kolay seviye, matematik ise gerçekten zor. Turlama tekniğini kullanmanı tavsiye ederim.

Hocam bugün denemeye girdim, Türkçeyi yaklaşık 45-50 dakikada sosyali de 12 dk da bitirip hızlıca matematiğe geçtim matematikte son 10 sorum kaldığında 30dakika sürem kalmıştı heyecandan belki fenim yetişmez diye fene geçtim feni bitirdiğimde iste 17dk sürem kalmıştı matematiğe fazlaca yetti, son kalan 2 3 dakikamda ise 2 şıka kadar indirgediğim soruları işaretledim ve boşlarımı saydım toplamda 20 tane boşum varmış

Hocam mat harbiden zorladı ya isteyen varsa cevap anahtarını atabilirim galiba yayınlanmamış ama internetten bulup kontrol ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…