TYT fen kısmını 3 haftada bitirmek mümkün mü?

Neden işi aceleye getiriyorsunki? AYT'ye ocaktada başlasan yetişir. Ben geçen sene AYT fene sıfırdan subat15 gibi başladım 30D-10Y geldi. AYT matematiğede kasım'ın sonları gibi başlamıştım 3 ay gibi bir sürede hallettim. Yani kendini strese sokmana gerwk yok. Temelini düzgünce oturtmaya bak.
Teşekkürler hocam bir çok kişiden aytye geç başlamanın sınavı onlara kaybettirdiklerini duymuştum bu yüzden aceleye getirmiştim.

12.sinifim. Okulumuz erken açıldı ve hocamız fonksiyon uygulamalarını bitiriyor. Benim ilk 12 konumun bitmesine sadece oran orantı kaldi ve hâlâ aklımda TYT fene hiç baslamadigim geliyor. Sürekli ve vicdan azabı duyuyorum. En son olan mikroorijinal denemesinde 34 net Türkçe 18 net sosyal 25 net matematik yapmıştım fakat fen isaretleyemedim. Bu yüzden her şeyi bırakip sadece fizik/kimya/biyoloji derslerini tek tek çalışıp 3 haftada bitirmek mantıklı mı (paragraf+problem+mat soru çözüm de yapacagim hepsi toplam 1.30saat)?

Eğer böyle yaparsan Ekim'in başında TYT fen bitmiş olur ve fonksiyonlara 2 hafta verip Ekim'in yarısında AYT başlamayi düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nelerdir?
Ben günlük ortalama 7-8 saatlik yalnızca tyt fen çalışması ve haftada bir gün tatil ile 30 günde bitireceğime 36 güne uzattım(1 hafta boşladım). Biyolojiyi Biosem kanalından, Kimyayı Paraksilenden, Fiziği de Özcan Aykın'dan bitirdim(hepsini iyi soru bankalarıyla beraber). 3 haftada da yapılabilir eğer illa gerekiyorsa. Bu arada ben de 7 eylülde başlamıştım, bugün bitti.

TYT feni 3 haftada bitirmek bi hayli zor hele ki okulun varsa. Zaten TYT Feni komple bitirmene gerek yok, eğer sayısalcıysan ortak konuları bitirip AYT'ye başlayabilirsin. Kalan konuları da sömestrda veya sonrasında bitirirsin. Eğer eşit ağırlıkçıysan da TYT Feni komple sömestra bırakabilirsin ve sadece bedava net olan konuları çalışırsın.

AYT Matematik içinse kümeler ve fonksiyonu bitirdikten sonra en baştan başlamalısın. Dediğin gibi ekimde başlasan hayli hayli yetişir.

12.sinifim. Okulumuz erken açıldı ve hocamız fonksiyon uygulamalarını bitiriyor. Benim ilk 12 konumun bitmesine sadece oran orantı kaldi ve hâlâ aklımda TYT fene hiç baslamadigim geliyor. Sürekli ve vicdan azabı duyuyorum. En son olan mikroorijinal denemesinde 34 net Türkçe 18 net sosyal 25 net matematik yapmıştım fakat fen isaretleyemedim. Bu yüzden her şeyi bırakip sadece fizik/kimya/biyoloji derslerini tek tek çalışıp 3 haftada bitirmek mantıklı mı (paragraf+problem+mat soru çözüm de yapacagim hepsi toplam 1.30saat)?

Eğer böyle yaparsan Ekim'in başında TYT fen bitmiş olur ve fonksiyonlara 2 hafta verip Ekim'in yarısında AYT başlamayi düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nelerdir?

Biter.

Ancak zamanınızın büyük bir kısmını ayırmanız lazım.

Playlistler:

Kimya - meschemy kimya 27 günde TYT kimya.
Biyoloji - dr. Biyoloji 2025 TYT kampı.
Fizik - altuğ güneş / fizikle barış / VIP fizik. Fark etmez.

Biyoloji.

-Canlıların temel bileşenleri (25 dk)
-Hücre ve organelleri (25 dk)
-Canlıların sınıflandırılması (20 dk)
-Hücre bölünmeleri ve üreme (1 saat)
-Kalıtım (50 dk)
-Ekosistem ekolojisi (10 dk)

Toplam: 3 saat 10 dakika.

6 net garanti!

Fizik.

-Madde ve özellikleri (1 saat)
-Kuvvet ve hareket (1 buçuk saat)
-Isı (2 buçuk saat)
-Optik (2 buçuk saat)
-Dalgalar (2 saat)
-Elektrik ve manyetizma (2 buçuk saat)

Toplam: 12 saat.

6 net garanti!

Kimya.

-Kimya bilimi (1 buçuk saat)
-Maddenin halleri (1 buçuk saat)
-Kimyasal etkileşimler (3 saat)
-Asit, baz, tuz (1 buçuk saat)
-Karışımlar (2 saat)
-Periyodik tablo (1 saat)

Toplam: 10 saat.

5-6 net garanti!

Total: 25 saat 10 dakika.

Soru çözümüyle birlikte: 2 haftada günde 3 buçuk saatle biter.

Not: Fizikte dalgalar ve optik en sona bırakılabilir.

Önce kimya, sonra biyoloji ve en son fizik yapılmalı.

Videoları 1,5x'e göre aldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı