TYT için strateji önerisi

kraliyetuyesi

Picopat
Son 1,5-2 aydır TYT’yi fena saldım. Deli gibi AYT çalışıyordum. Yani 12. sınıf olmama rağmen Aralık ortası gibi türeve geçeceğim, oradan hesap edebilirsiniz. Neyse, şimdi ben TYT matematiği sadece 345’ten bitirdim. Sonra orijinalden ilk 12 konuyu bitirdim. Branş denemelerinde 30’a yaklaşırken deneme sınavlarında 20-25 civarında geliyor. Fen kısmında da neredeyse her sınavda kimyayı full yapıyorum. Fizik lanet olasıca bir türlü artmıyor; 80 deneme falan çözdüm ama son mikroorijinal denemesinde 2-4 gibi rezalet bir sonuç geldi. Biyoloji bazen yapıyorum, bazen yapamıyorum. Türkçem berbat geliyor bu aralar, son 2 denememde 22 ve 26 net geldi. Bu aralar kitap okumaya başladım boş zamanlarımda; belki bir yararı dokunur.

Şimdi aklımda olan şey şu: TYT matematik için kaynak çözeceğim fakat hangi kaynağı çözeceğimi bilmiyorum. Açıkçası Kasım’dan sonra da TYT matematik için tekrar kaynak bitirmek çok zor geliyor. Ama sanırım mecburum. TYT fizik içinse ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. AYT’nin çok önemli olduğu beynimde kazındığı için TYT çalışamıyorum. Tüm konularım 2 ay önce teorik olarak bitti ama çok eksiklerim var. Sıfırdan kamp da izleyemeyeceğime göre ne yapmam gerektiğine dair bir fikrim yok. Kafam çok karışık.

Acaba TYT fizik için şöyle kapanıp tekrar bir soru bankası mı bitirsem 1 hafta gibi bir sürede?

TYT matematik için ise hangi kitabı almalıyım veya almalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kitap taraması yapın direkt olarak. Eyüp b /barış/3d üçlüsünden birini alıp içindekiler kısmında tüm konuları dörder dörder bölün. Her gün yarım test o dört konudan çözüp hafta hafta tüm tyt matematiği taramış olursunuz. Kendim de böyle yapıyorum şu an, birkaç ay içinde fark etmeden kitap bitmiş olucak zaten.

Aynısını tyt fizik için de yapabilirsiniz orta seviye bir kaynaktan, ya da direkt konu bazlı soru çözümleriyle tekrarlarınızı yapın. Hiçbirini yapmak istemiyorsanız da direkt konuları kazanım kazanım tekrar çalışın, daha çok vakit var günde yarım saatinizi fiziğe ayırsanız bir şey olmaz açıkçası.

Biyoloji için de okuma veya özet çıkarma yapın. MEBİ konu özeti pdf kitabından her gün bir konu şeklinde okuyabilirsiniz. Ya da ilk basta vdd kullandıysanız onda önemli gördüğünüz yerleri ayrı bir deftere çıkarabilirsiniz. Başka sorunuz varsa yardımcı olmayı isterim.

Kitap taraması yapın direkt olarak. Eyüp b /barış/3d üçlüsünden birini alıp içindekiler kısmında tüm konuları dörder dörder bölün. Her gün yarım test o dört konudan çözüp hafta hafta tüm TYT matematiği taramış olursunuz. Kendim de böyle yapıyorum şu an, birkaç ay içinde fark etmeden kitap bitmiş olacak zaten.

Aynısını TYT fizik için de yapabilirsiniz orta seviye bir kaynaktan, ya da direkt konu bazlı soru çözümleriyle tekrarlarınızı yapın. Hiçbirini yapmak istemiyorsanız da direkt konuları kazanım kazanım tekrar çalışın, daha çok vakit var günde yarım saatinizi fiziğe ayırsanız bir şey olmaz açıkçası.

Biyoloji için de okuma veya özet çıkarma yapın. MEB'i konu özeti PDF kitabından her gün bir konu şeklinde okuyabilirsiniz. Ya da ilk basta vdd kullandıysanız onda önemli gördüğünüz yerleri ayrı bir deftere çıkarabilirsiniz. Başka sorunuz varsa yardımcı olmayı isterim.

Barış hocanın videosundan görünce aklıma takıldı benim de TYT matematik olayı. Fakat zaman bulamıyorum. Her gün AYT matematik, fizik, kimya, geometri derken 8 saati doldurmuş oluyorum.

@kraliyetuyesi ayt derslerinden en azından birkaç saat kısabilirsiniz, çok da acele etmenize gerek yok türeve gelmişsiniz bitmiş sayılır konular.

Biraz sindire sindire ilerleyin isterseniz, genel anlamda programınız nasıl şu an?

@kraliyetuyesi AYT derslerinden en azından birkaç saat kısabilirsiniz, çok da acele etmenize gerek yok türeve gelmişsiniz bitmiş sayılır konular.

Biraz sindire sindire ilerleyin isterseniz, genel anlamda programınız nasıl şu an?

Program yapmıyorum fakat genelde bir günüm şöyle geçiyor:

• TYT fen denemesi.
  • AYT matematik video + test.
  • AYT fizik video + test.
  • AYT kimya video + test.
  • Geometri video varsa video + test. Yoksa sadece test.

AYT biyolojiye de ufak ufak başladım sayılır. Genden proteine kısmı bitti.
Haftada 1 TYT mat branş.

Her gün tyt fen denemesi çözmeyi geçen sene yaptım ve hata yapmışım diye düşünüyorum, konu tekrarları ve haftada iki-üç deneme fazlasıyla yeterli.

Şunu deneyebilirsiniz. Örnek veriyorum fizikte iş güç enerji konusundasınız. İki üç gün içerisinde o konunun videolarını bitirip kalan üç dört günde soru çözümü + tekrar yapabilirsiniz. Bir günde çok çeşitli ders çalışmak çok yorucu olabiliyor.

Bu yüzden ben fende ders ders gidiyorum örnek olarak. AYT fizik tamamen bitmiş durımda ve denemelerde +10 nete sabitlenmiş halde, şu anda fende sadece biyoloji çalışıp fiziği tekrar ediyorum hafif hafif.

Matematik için de konuları hafta hafta bölüp dediğim gibi haftanın üç/maksimum dört gününde videoları temizleyip kalan 2-3 günde sadece soru çözümü yapıyorum.

Haftada 2 matematik, 1-2 türkçe ve ikişer fen/sosyal denemesi çözüyorum analizleriyle birlikte. Günlük çalışma zaten 8 saat civarında geziyor önceki mesajda dediğim tekrarları da ekleyince.

Geometri için de dediğim yöntemi uyguluyorum bu arada ama rutin olarak günde ikişer üçer test çözmeyi daha faydalı buluyorum sadece.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı