TYT kaynak önerisi

yumle

Hectopat
Daha fazla  
11.sınıfa geçeceğim ve TYT'yi bu yaz bitirmek istiyorum. Cok zor olmayacak biçimde kaynak istiyorum beni geliştirecek. Sizce YouTube'da konu anlatımı yapan hocaların kitaplarını mi alayım yoksa onları izleyip izledikten sonra konuyla alakalı farklı test kitabı alıp ondan mı çözmeliyim.

11.sınıfa geçeceğim ve TYT'yi bu yaz bitirmek istiyorum. Cok zor olmayacak biçimde kaynak istiyorum beni geliştirecek. Sizce YouTube'da konu anlatımı yapan hocaların kitaplarını mi alayım yoksa onları izleyip izledikten sonra konuyla alakalı farklı test kitabı alıp ondan mı çözmeliyim.

Bu yaz TYT bitirirsen %80'ini unutacaksın. Matematik Türkçe ağırlıklı çalış.

Hocaların 30 günde, 49 günde gibi kampları oluyor. Bunları takip etmeni öneririm. Hoca soruları hazırlarken tamamen anlattığı konuları içeren sorular hazırlıyor. Bu şekilde hem çözüm videosunu bulman kolaylaşıyor hem de anlatılmayan yerden soru sorulmuyor. Ayrıca belirli bir düzende ilerlediği için bitirme şansın oluyor.

Orta düzeyim dersen 3-4-5 çok öneriyorlar ben çözmedim pek fazla ama bakabilirsin. Orta-üst kısmında Bilgi Sarmal var. "zor" dedikleri kısımda da orijinal tarzı kitaplar var ama bence geliştirmek istiyorsan kendini kesinlikle orijinale bir göz at.

Hocaların 30 günde, 49 günde gibi kampları oluyor. Bunları takip etmeni öneririm. Hoca soruları hazırlarken tamamen anlattığı konuları içeren sorular hazırlıyor. Bu şekilde hem çözüm videosunu bulman kolaylaşıyor hem de anlatılmayan yerden soru sorulmuyor. Ayrıca belirli bir düzende ilerlediği için bitirme şansın oluyor.
Peki aynı düzende benimde ilerleyip 3-4-5 gibi kaynaktan mi çözmem daha yararlı olur yada onların kitabını alıp oradan çözmem mi?

Peki aynı düzende benimde ilerleyip 3-4-5 gibi kaynaktan mi çözmem daha yararlı olur yada onların kitabını alıp oradan çözmem mi?
Kamp kitaplarını bitirdikten sonra zaten belli bir seviyeye ulaştırıyor. Bu yüzden tek bir hocanın bakış açısıyla yazdığı sorularla ilerlemek doğru değil.

Bu yüzden farklı tip sorular görmek için 345 gibi sınava yakın sorular soran bir kaynaktan ilerlemek mantıklı olabilir.

En azından matematik için durum böyle. Diğer dersler için farklı kaynaklar 345'den daha iyi olabiliyor. Önce kamp kitaplarını bitir sonra tekrar kaynak önerisi şeklinde yeni bir konu açmanı tavsiye ederim.

Kamp kitaplarını bitirdikten sonra zaten belli bir seviyeye ulaştırıyor. Bu yüzden tek bir hocanın bakış açısıyla yazdığı sorularla ilerlemek doğru değil.

Bu yüzden farklı tip sorular görmek için 345 gibi sınava yakın sorular soran bir kaynaktan ilerlemek mantıklı olabilir.

En azından matematik için durum böyle. Diğer dersler için farklı kaynaklar 345'ten daha iyi olabiliyor. Önce kamp kitaplarını bitir sonra tekrar kaynak önerisi şeklinde yeni bir konu açmanı tavsiye ederim.

Tamam teşekkürler

Orta düzeyim dersen 3-4-5 çok öneriyorlar ben çözmedim pek fazla ama bakabilirsin. Orta-üst kısmında Bilgi Sarmal var. "zor" dedikleri kısımda da orijinal tarzı kitaplar var ama bence geliştirmek istiyorsan kendini kesinlikle orijinale bir göz at.
345'i bitirmeme 2 konu kaldı ve şunları söyleyebilirim bu konu hakkında:

Testler kolay-orta-orta/zor şeklinde sıralanıyor. Genelde 2 test kolay, 2 test orta, 1 test orta/zor şeklinde oluyor. Konuyu öğretmek ve soru tarzı öğrenmek açısından güzel bir sistemi var kendi içerisinde. Ayrıca testler bittikten sonra ÖSYM Tadında kısmı var ve artık yeni nesil görselli sorulardan oluşuyor. Burası da kolay-orta-orta/zor şeklinde ayrılıyor ancak test sayıları gördüğüm kadarıyla maksimum 3 diye hatırlıyorum.

345'i bitirmeme 2 konu kaldı ve şunları söyleyebilirim bu konu hakkında:

Testler kolay-orta-orta/zor şeklinde sıralanıyor. Genelde 2 test kolay, 2 test orta, 1 test orta/zor şeklinde oluyor. Konuyu öğretmek ve soru tarzı öğrenmek açısından güzel bir sistemi var kendi içerisinde. Ayrıca testler bittikten sonra ÖSYM tadında kısmı var ve artık yeni nesil görselli sorulardan oluşuyor. Burası da kolay-orta-orta/zor şeklinde ayrılıyor ancak test sayıları gördüğüm kadarıyla maksimum 3 diye hatırlıyorum.

Yani hocam ben genel olarak kolay diye düşündüğümden almamıştım kitabı ondan çok yorum yapamayacağım çünkü kolay orta zor seviye muhabbetini çoğu kaynak kullanıyor artık ama orijinal gibi bir kaynağın çok daha fazla geliştireceğini düşünüyorum.

Yardımlarınız dan dolayı teşekkür ediyorum ama kafama takılan tyt matematiği çalışırken youtubeden video izleyeceğim ve izlediğim videonun kaynağını mi almam daha yararlı yada farklı bir kaynak mi almam daha yararlı pek karar veremedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı