TYT kimya kaynak önerisi

herhangi_birisi

Yoctopat
Daha fazla  
Aslında ben orbital aldım tek kaynak ama yapabilir miyim emin değilim. Hedefimde şu vardı TYT matematik ve paragraf / Türkçe bir de kimya kimyaya daha ağırlık vererek TYT kimyayı bitirip bir an önce deneme çözmek istiyordum yani anlayacağınız kolay olanları bitirip deneme çözeceğim ama orbital aldım ve zor mu bilmiyorum. Baska kaynak alayım mı? Ne yapayım sizce?

Aslında ben orbital aldım tek kaynak ama yapabilir miyim emin değilim. Hedefimde şu vardı TYT matematik ve paragraf / Türkçe bir de kimya kimyaya daha ağırlık vererek TYT kimyayı bitirip bir an önce deneme çözmek istiyordum yani anlayacağınız kolay olanları bitirip deneme çözeceğim ama orbital aldım ve zor mu bilmiyorum. Baska kaynak alayım mı? Ne yapayım sizce?
Orbital kolay bi kaynak , orta bir kaynak olarak bilgi sarmal zor istersen ise 3D ama 3D kimya biraz zorlama bir kaynak.

Kimya için bir kaynak yeterli olur bu arada. Deneme çözümleri ile açık kapatın. Bir kaynak bitirin elinizde bir tane de yedek kaynak olsun. 5 deneme çözün. 5 denemede aksayan hep yanlış yaptığınız konuları göreceksiniz. Elinizdeki yedek kaynak ile eksik kapatın. Vaktinizi Ayt tarafına aktarmış olursunuz böylelikle.

Kimya için bir kaynak yeterli olur bu arada. Deneme çözümleri ile açık kapatın. Bir kaynak bitirin elinizde bir tane de yedek kaynak olsun. 5 deneme çözün. 5 denemede aksayan hep yanlış yaptığınız konuları göreceksiniz. Elinizdeki yedek kaynak ile eksik kapatın. Vaktinizi AYT tarafına aktarmış olursunuz böylelikle.

Temel için yeterli olur mu?

Temel için yeterli olur mu?

TYT kimya fen dersleri arasında en rahatı. Orbital gayet yeterli bir kitap. Görkem şahin'in konu anlatım kampı var. Kitabı almana illaki gerek yok. Oradan konuyu dinle kitaptan soruyu çöz. Diğer fen dersleri de tamamsa branş fen denemelerini ekle. 5 deneme de bir analiz yap. Eksik konulara bak. Konu tekrarı yap. Elindeki ikinci kaynaktan da o konunun ileri düzey sorularını çöz. Tamamdır. Bunu her derse uygularsan başarı kaçınılmaz. Kaynak bolluğuna girip hep aynı düzey sorular yerine daha fazla soru görüp süre tutarak kendini sınav temposuna adapte edersin bu yöntemle. Zaten TYT; 165 dakikada ne kadar doğru çözebiliriz sınavı. Ayt'de ise özellikle Matematik için konu denemeleri öneririm. Fırsat varsa geometri ve trigonometri, limit, türev,integraldan fasikül çöz. Yoksa konu denemeleri ile soruları arttır. Yine elinde iki kitap olsun. Şey de diyeyim. Bir kitapta gerçekten çözemediğin soru kalmayana kadar o kitabı bırakma. Yeni kitaba geçme. Çünkü zaten üst düzey veya bilinen kaynakların içinde benzer sorular olacaktır. Onu çözmeden girme gibi olaylar olamaz. Geçen yıl ki faktöriyel sorusu hangi kaynakta vardı? Ya da hangi kaynak TYT Türkçeyi böyle bekledi? Konuyu detaylı öğrenip kendin yorum yapabilmelisin. Kolay gelsin :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı