TYT matematik çalışmadan ne kadar yapılır?

SOLES

Hectopat
Yer
Bursa
Arkadaşlar şu an oturup hesap yaptım, sınava 3 ay kalmışken benim bir dünya eksiğim var. TYT de Türkçe komple bitti deneme çözüyorum genelde 30 üstü geliyor. Sosyalde hiçbir konu bilgim yok yorum soruları ile 12-13 net yapıyorum, konulara çalışmayı da düşünmüyorum. Fende sadece biyolojim çok iyi full yaptığım denemeler bile oldu ama fizik ile kimya 0, o yüzden fende 8-9 net anca çıkıyor hatta biyoloji de de soru kaçırırsam 6-7 net falan. Matematikte ise özellikle konu çalışmışlığım yok, 9-10. sınıf bilgilerim ve biraz yoruma açık sorularda mantık yürüterekten 10 netleri görüyorum. AYT kısmı neredeyse tamamen yok ama sadece AYT çalışarak 3-5 konu da eleyerekten 3 ayda matematik de fende biter diye düşünüyorum. Durum bu şekilde yani TYT matematiğe zamanım yok sizce hiç çalışmadan TYT'yi 65-70 netlere getirecek düzeyde sınavda matematik yapabilir miyim? 15-20 arası yapabilsem iyi olur. İçinde olduğum durumda en mantıklı yol haritası sizce nasıl olmalı? Hedef TYT 70- AYT 30 net.

Sadece problemlere çalışsan kafadan 10-15 net gelir. Fonksiyon bilmeden AYT mat yapılmıyor hala geç değil 15 gün sadece matematik çalışsan tahminimce 20'li netlere çıkarsın.

Sadece problemlere çalışsan kafadan 10-15 net gelir. Fonksiyon bilmeden AYT mat yapılmıyor hala geç değil 15 gün sadece matematik çalışsan tahminimce 20'li netlere çıkarsın.
15 Gün yeterli mi hocam TYT matematik için peki? Fonksiyon da bilmiyorum zaten dediğim gibi konu hiç çalışmadım gibi bir şey.

İlk 12 konu tamamsa 1-2 haftada fonksiyonları bitirirsin hadi 1 ayda bitir komple matematiği 2 aydada AYT'de ne kadar yapabilirsen bende yeni başladım fonksiyonlar mezuna kalmam kesinleşti gibi.

Kanka mesajın tamamını okumadım ama az çok ne demek istediğini anladım. Sosyal ve TYT fen Max 3 haftada biter sosyal 1 hafta, 2 hafta kimya ve fizik çok rahat biter, zaten biyo yapıyorum demişsin. Onun dışında TYT matematiğe gelirsek iki kitap ile ilerlersen 2-3 haftada onu da çok rahat bitirirsin (full mat kasman lazım öyle yaparsan daha erken bile bitebilir). AYT kısmına gelirsekte AYT'de her sene çıkan ve beleş net diyebileceğim birçok konu var matematikte polinom diziler logaritma (sadece bu sene çok zor bir soru geldi) ve 5 6 tane tyt sorusu. Ayt hedefin biraz düşükmüş bu yüzden çok rahat yetişir hedefin buysa. Matematigi 2 3 haftada bitirmek çok absürt duruyor olabilir ama emin ol ki başladıgın zaman gerisi çorap söküğü gibi geliyor matta. Zaten feni ve sosyali biliyorsundur çok fazla zorlamıyorlar tyt tarafında .

Hocam AYT sayısalda rahatlıkla yetişir. Daha 90 gün var birkaç arkadaşım 1-2 haftada AYT kimya bitirdi matematik için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ama disiplinli bir şekilde çalışırsan neden olmasın?
TYT içinse şöyle tavsiye vereyim 1-2 haftada yukarıdaki arkadaşında dediği gibi problemleri bitir ilk 12 konuyu bitir arkasından sadece TYT mat için deneme çöz. TYT fen içinde en çok çıkan konulara bak onları bitir denemelerle artar zaten. Haftada en az 3 kez diğer dersler için de aynı şekilde TYT'de deneme al bol bol çöz yanlışlarına bak en çok net arttıran kısım burası. AYT fen için de hala zaman var baştan başlayıp konulara çalışmalısın bence. AYT mat için de fonksiyon çarpanlara ayırma üslü köklü sayıları bitir AYT matematiğe direk başla rahatlıkla halledersin başarılar diliyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…