TYT matematik, geometri ve Türkçe öneri

sanes

Centipat
Makaleler
1
Yer
Molokini
Merhaba, TYT matematik ve geometride çok şükür yol alabildim. Matematik bitti bitecek, son PKOB ve veri gibi konular kaldı. Geometride de üçgenleri bitirdim dörtgenlere başladım. Artık yavaştan matematik için denemelere geçmek istiyorum çünkü çözdüğüm kaynaklar beni paramparça etti, artık soru bankası görmek istemiyorum zaten düzenli olarak ödev alıyorum soru bankalarından. Haftada 2-3 tane atacağım, şöyle orta seviyeye yakın bir deneme istiyorum. Orijinal ve Karekök çözdüm, hatta Karekök'e daha devam ediyorum soru bankası olarak.. Aklımda Bilgi Sarmal var deneme olarak.

Geometri de ise Mikroorijinalden ilerliyordum ama yetmiyor tabii, denemelerde artık üçgen sorularını es geçmiyorum yapıyorum. En az 3-4 net çıkarıyorum. Ama hala sağlam bir soru bankası şart. Aklımda Bilgi Sarmal ve Orijinal var ama Orijinal çok zor diyorlar, bende yeni yeni ısındım geometriye hemen soğumak istemiyorum. Bilgi Sarmal ise biraz daha benim seviyeme denk ama onu çözeceğime Orijinal almak daha cazip ve uzun vadede mantıklı geliyor çünkü ocağa kadar özellikle TYT'de soru bankası çözme işini bitirmek istiyorum o yüzden Orijinal gibi bir kaynak çözmek istiyorum.

Türkçe de ise ses bilgisi, yazım ve noktalamayı bitirdim. Onun dışında paragraf çözüyorum düzenli olarak ama kaynaklarım yeterli değil gibi geliyor bana, Edebiyat Sokağı Başlangıç paragraf kitabı var ama onda bile çok yanlışım çıkıyor. Onun dışında 3D ve Bilgi Sarmal TYT Türkçe soru bankaları var onlarda da bayağı ilerledim. Türkçede ise 25 netlerdeyim. Sizce ne yapmalıyım, elimdeki kaynakları günde 50 soru olacak şekilde eriteyim mi yoksa yavaştan paragraf denemesine mi geçeyim?

@Nisshin @Kasım_0

Merhaba, TYT matematik ve geometride çok şükür yol alabildim. Matematik bitti bitecek, son pkob ve veri gibi konular kaldı. Geometride de üçgenleri bitirdim dörtgenlere başladım. Artık yavaştan matematik için denemelere geçmek istiyorum çünkü çözdüğüm kaynaklar beni paramparça etti, artık soru bankası görmek istemiyorum zaten düzenli olarak ödev alıyorum soru bankalarından. Haftada 2-3 tane atacağım, şöyle orta seviyeye yakın bir deneme istiyorum. Orijinal ve karekök çözdüm, hatta karekök'e daha devam ediyorum soru bankası olarak. Aklımda Bilgi Sarmal var deneme olarak.

Geometri de ise mikroorijinalden ilerliyordum ama yetmiyor tabii, denemelerde artık üçgen sorularını es geçmiyorum yapıyorum. En az 3-4 net çıkarıyorum. Ama hala sağlam bir soru bankası şart. Aklımda Bilgi Sarmal ve orijinal var ama orijinal çok zor diyorlar, bende yeni yeni ısındım geometriye hemen soğumak istemiyorum. Bilgi Sarmal ise biraz daha benim seviyeme denk ama onu çözeceğime orijinal almak daha cazip ve uzun vadede mantıklı geliyor çünkü ocağa kadar özellikle TYT'de soru bankası çözme işini bitirmek istiyorum o yüzden orijinal gibi bir kaynak çözmek istiyorum.

Türkçe de ise ses bilgisi, yazım ve noktalamayı bitirdim. Onun dışında paragraf çözüyorum düzenli olarak ama kaynaklarım yeterli değil gibi geliyor bana, edebiyat sokağı başlangıç paragraf kitabı var ama onda bile çok yanlışım çıkıyor. Onun dışında 3D ve Bilgi Sarmal TYT Türkçe soru bankaları var onlarda da bayağı ilerledim. Türkçede ise 25 netlerdeyim. Sizce ne yapmalıyım, elimdeki kaynakları günde 50 soru olacak şekilde eriteyim mi yoksa yavaştan paragraf denemesine mi geçeyim?

@Nisshin @Kasım_0

Hocam matematikte deneme olarak:

345, Bilgi Sarmal ve eğer zor isterseniz 3D öneririm.

Övünmek gibi olmasın ama geometri benim uzmanlık alanım diyebiliriz. Önerim:

Soru bankası olarak Bilgi Sarmal geometri (diğer kaynaklardan farklı olarak) Orijinal'in 1 tık altıdır.

Normalde kime sorsanız Bilgi Sarmal tam orta seviye der ancak geometride gerçekten zor hazırlamışlar.

Mikroorijinal'in üstüne bence acil atın. Orijinalin 1-2 tık altı isterseniz Bilgi Sarmal önerebilirim.

Orijinal alırsanız yüksek ihtimalle 2 haftaya geometri sorusu görünce Stephen Hawking'e dönüşürsünüz.

Türkçede öneriyi @Kasım_0 hocama bırakıyorum.

Hocam bu arada ciddi söylüyorum bayağı iyi ilerlemişsiniz aşırı iyi durumdasınız elinize sağlık mükemmel olmuş.

Hocam bence Türkçe için paragraf soru bankasının üstüne gitmeye devam edin.

Bence ocağa doğru denemelere geçin hocam.

Ya da şöyle de yapabilirsiniz

Haftanın 3 günü deneme çözüp geri kalan 4 günde paragraf soru bankasından çözebilirsiniz.

Türkçe kişiden kişiye değişiyor. Bak ben paragraf rutini yapmıyordum hani arada 2 haftada 1 falan çözüyodum. Denemeden denemeye diyeyim. Dil bilgisi konuları tam. 30 üstü geliyordu. Ama sen şöyle 2 hafta paragraf rutini + dil bilgisini bitir. Sonra branşa geç her türlü artar. Paragraf kitaplarında konu konu olunca her test zor sorular çıkıyor illa. Ama denemelerde çeşitli olduğu için konu konu değişiyor zorluk.

Hocam matematikte deneme olarak:

345, Bilgi Sarmal ve eğer zor isterseniz 3D öneririm.

Övünmek gibi olmasın ama geometri benim uzmanlık alanım diyebiliriz. Önerim:

Soru bankası olarak Bilgi Sarmal geometri (diğer kaynaklardan farklı olarak) Orijinal'in 1 tık altıdır.

Normalde kime sorsanız Bilgi Sarmal tam orta seviye der ancak geometride gerçekten zor hazırlamışlar.

Mikroorijinal'in üstüne bence acil atın. Orijinalin 1-2 tık altı isterseniz Bilgi Sarmal önerebilirim.

Orijinal alırsanız yüksek ihtimalle 2 haftaya geometri sorusu görünce Stephen Hawking'e dönüşürsünüz.

Türkçede öneriyi @Kasım_0 hocama bırakıyorum.

Çok teşekkür ederim hocam cevabınız için. Orijinal geometriyi neredeyse benimle aynı seviyede olan arkadaşlarım çözebileceğimi söyledi, orta seviye kitaplarla vakit harcamak yerine Orijinal biçilmez kaftan demişlerdi ama Bilgi Sarmal bana da mantıklı geliyor açıkçası sonuçta geometri kimya veya fizik gibi bir ders değil üstüne koya koya ilerlemek gerek. Bilgi Sarmal alacağım sanki ama gidip kırtasiye de yine bir bakarım eğer çok zorlanacağımı düşünmüyorsam Orijinal alırım teşekkür ederim.
Matematik denemesi olarak 3D şu an çözmeyi düşünmüyorum hem sonlara doğru kaynak kalsın hem de şu an seviyem 3D için uygun değil bence. 345 şu an çözülür mü sizce, Bilgi Sarmal ile arasında çok fark var mıdır?

Hocam bu arada ciddi söylüyorum bayağı iyi ilerlemişsiniz aşırı iyi durumdasınız elinize sağlık mükemmel olmuş.

Hocam bence Türkçe için paragraf soru bankasının üstüne gitmeye devam edin.

Bence ocağa doğru denemelere geçin hocam.

Ya da şöyle de yapabilirsiniz

Haftanın 3 günü deneme çözüp geri kalan 4 günde paragraf soru bankasından çözebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim hocam cevabınız için, bir matematikte bu kadar ilerledim zaten onun dışında pek bir şey yok hocam :D

Yanlışlarım sürekli artıyor, hocaya da soruyorum sorunun üstüne de düşüyorum ama yok. En basit örnek olarak bugün sabah 8'den 9'a kadar 50 soru paragrafta yapı testi çözdüm ve 15 yanlış çıktı Başlangıç Edebiyat Sokağı kitabında. Nerede hata yapıyorum anlamadım, denemelere geçince düzelir diye düşünmüştüm ama büyük ihtimalle kitapları sona kadar tarayacağım teşekkür ederim öneriniz için.

Rehber öğretmenim denemelere şimdiden başlamaya karşı, yüksek ihtimalle soru bankalarından ilerleyeceğim.

Türkçe kişiden kişiye değişiyor. Bak ben paragraf rutini yapmıyordum hani arada 2 haftada 1 falan çözüyordum. Denemeden denemeye diyeyim. Dil bilgisi konuları tam. 30 üstü geliyordu. Ama sen şöyle 2 hafta paragraf rutini + dil bilgisini bitir. Sonra branşa geç her türlü artar. Paragraf kitaplarında konu konu olunca her test zor sorular çıkıyor illa. Ama denemelerde çeşitli olduğu için konu konu değişiyor zorluk.

Hocam normalde sayısalcılar Türkçeyi çalışmaz ama ben fenden matematikten çok Türkçe çözüyorum. Dil bilgisinde çok yanlışım çıkmıyor ama anlam bilgisi soruları beni bitiriyor. Belki de yanlış çözüyorumdur cevabınız için çok teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim hocam cevabınız için. Orijinal geometriyi neredeyse benimle aynı seviyede olan arkadaşlarım çözebileceğimi söyledi, orta seviye kitaplarla vakit harcamak yerine orijinal biçilmez kaftan demişlerdi ama Bilgi Sarmal bana da mantıklı geliyor açıkçası sonuçta geometri kimya veya fizik gibi bir ders değil üstüne koya koya ilerlemek gerek. Bilgi Sarmal alacağım sanki ama gidip kırtasiye de yine bir bakarım eğer çok zorlanacağımı düşünmüyorsam orijinal alırım teşekkür ederim.
Matematik denemesi olarak 3D şu an çözmeyi düşünmüyorum hem sonlara doğru kaynak kalsın hem de şu an seviyem 3D için uygun değil bence. 345 şu an çözülür mü sizce, Bilgi Sarmal ile arasında çok fark var mıdır?

Çok teşekkür ederim hocam cevabınız için, bir matematikte bu kadar ilerledim zaten onun dışında pek bir şey yok hocam :D

Yanlışlarım sürekli artıyor, hocaya da soruyorum sorunun üstüne de düşüyorum ama yok. En basit örnek olarak bugün sabah 8'den 9'a kadar 50 soru paragrafta yapı testi çözdüm ve 15 yanlış çıktı başlangıç edebiyat sokağı kitabında. Nerede hata yapıyorum anlamadım, denemelere geçince düzelir diye düşünmüştüm ama büyük ihtimalle kitapları sona kadar tarayacağım teşekkür ederim öneriniz için.

Rehber öğretmenim denemelere şimdiden başlamaya karşı, yüksek ihtimalle soru bankalarından ilerleyeceğim.

Hocam normalde sayısalcılar Türkçeyi çalışmaz ama ben fenden matematikten çok Türkçe çözüyorum. Dil bilgisinde çok yanlışım çıkmıyor ama anlam bilgisi soruları beni bitiriyor. Belki de yanlış çözüyorumdur cevabınız için çok teşekkür ederim.

Bana sorarsanız 345 daha iyi deneme anlamında.

Kolay 2, orta 6 ve zor 2 deneme sunuyor.

Ayrıca bazıları uzun süre aldığı için zor, bazılarında geometrinin en uç bilgilerini bilmeniz lazım.

Bu 10 denemeyi verimli çözüp net artışı yakalamazsanız o gün anında forumu bırakacağım.

Bana sorarsanız 345 daha iyi deneme anlamında.

Kolay 2, orta 6 ve zor 2 deneme sunuyor.

Ayrıca bazıları uzun süre aldığı için zor, bazılarında geometrinin en uç bilgilerini bilmeniz lazım.

Bu 10 denemeyi verimli çözüp net artışı yakalamazsanız o gün anında forumu bırakacağım.

Cevap için teşekkürler hocam.

Bilgi Sarmal'ı ilk önce çözsem daha iyi olur sanki, 345'in geometrisi sağlam ve bende daha o geometriyi kaldıracak düzeyde değilim. Geometrisi hafif matematiği orta seviye olan bir yayın bulsam direkt alacağım ama hepsi genelde bu şekilde. 345 ve Bilgi Sarmal'dan hangisini daha uyguna bulursam onu satın alacağım teşekkürler :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı