TYT matematik için Yaşar hoca nasıl?

YouTube üzerinden TYT matematik için böyle bir hoca keşfettim. Konu anlatımı iyi gibi geldi. Etkili matematik kitabından ilerliyor. Elimde 345, acilin matematiği, orijinal matematik ve apotemi problem kitapları da var. Şu an yaşar hocanın problem kampını izliyorum. Bu hocayı izlemeye değer mi? Kitaplarını da almıştım geçen sene. Elimde kitapları var ancak izleyerek zaman kaybeder miyim bilemedim. Mert hoca da çok övülüyor. Bir ara yaşar hocayı izlemiştim. Temelim vardı ama sorulara nasıl yaklaşmam gerektiğini bilmiyordum. Bu hoca bayağı bir öğretmişti. Netlerim - civarından 27 nete kadar çıkmıştı. Sonra araya yaz tatili girdi. Mert hocadan mı izleyeyim bilemedim.

YouTube üzerinden TYT matematik için böyle bir hoca keşfettim. Konu anlatımı iyi gibi geldi. Etkili matematik kitabından ilerliyor. Elimde 345, acilin matematiği, orijinal matematik ve apotemi problem kitapları da var. Şu an yaşar hocanın problem kampını izliyorum. Bu hocayı izlemeye değer mi? Kitaplarını da almıştım geçen sene. Elimde kitapları var ancak izleyerek zaman kaybeder miyim bilemedim. Mert hoca da çok övülüyor. Bir ara yaşar hocayı izlemiştim. Temelim vardı ama sorulara nasıl yaklaşmam gerektiğini bilmiyordum. Bu hoca bayağı bir öğretmişti. Netlerim - civarından 27 nete kadar çıkmıştı. Sonra araya yaz tatili girdi. Mert hocadan mı izleyeyim bilemedim.
Matematiğin güler yüzü + Pisagor okulu

Adamı izledim ikide bir muhabbet etmeye çalışıyor alay biçiminde ders anlatıyorlar YouTube vakit kaybı. LGS zamanı çok izlemiştim bunları katkısı 0 seneye YKS tabii ki yine aynı hatayı yapmayacağım.
Bu ikisini bana Say 456. sı söylemişti fen lisesindeyim gayet de memnunum ama sen daha iyi biliyorsundur.

Adamı izledim ikide bir muhabbet etmeye çalışıyor alay biçiminde ders anlatıyorlar YouTube vakit kaybı. LGS zamanı çok izlemiştim bunları katkısı 0 seneye YKS tabii ki yine aynı hatayı yapmayacağım.

Şu an kafayı bozdum birazcık. Soru çözmem gerek. Sanırım bu kararı veremeyeceğim. Çünkü kimse Yaşar hocayı izlememiş. En iyi kim anlatıyor diye karar vermek için aynı konuyu 4 öğretmenden de dinleyeceğim sanırım. Bakalım en son ne kararına varacağım. Birazdan dönerim. Bakalım en verimli kim anlatıyor.

@Eutku
@butcesizgameriste
Bazı kanallardan güncel olasılık videolarını izledim. Düşüncelerim ise bu şekilde.
Mert hoca bence biraz zaman kaybı. TYT için değil de konuları öğrenip sınavda çözmek için uygun olarak gözüküyor ve videoları gereksiz uzatmış.
Matematiğin güler yüzü çok iyi anlatıyor. Ancak sadece bu kanaldan izlemek yetersiz kalacaktır. Eğer TYT için bu kanaldan gidecekseniz güzel olur diyebilirim. Ama bu hocamızdan dersi dinleyip bol soru çözmek gerekiyor.
Yaşar hocaya gelecek olursam. Yeni nesil soruları iyi anlatıyor. TYT soruları olarak yaşar hoca yardımcı olur. Ancak derste sınav için yaşar hocadan öğrenemezsiniz. Bunu açıkça söyleyeyim. Yeni nesil sorular için izleyin izleyecekseniz.
Rehber matematiğe gelirsem. Bence çok temel seviyede anlatıyor. Bir TYT öğrencisi için zaman kaybı ama okul sınavı için izlenir.
Sonuç olarak düşüncelerim. Ders sınavlarına hazırlanacaksanız gidip mert hoca izleyin. Temeliniz 0 ise ve çok kötü durumdaysanız rehber matematik izleyin. TYT sınavına çalışacaksanız Yaşar hocayı ve Matematiğin güler yüzünü izleyin. Ama ikisini de izlemeyi unutmayın. Ben sadece yaşar hocayı izlersem sorular hakkında kafamda bazı sorular oluşur. Ama matematiğin güler yüzü çok açık ve net şekilde anlatıyor. Soru tipi öğrenmek için yaşar hocayı. Konuyu net şekilde öğrenmek için matematiğin güler yüzünü izleyin.
Benim bu konudaki sorum yaşar hocanın nasıl olduğu ile ilgiliydi. Problemleri yaşar hocadan izlemenizi, geometriyi Kenan Kara'dan izlemenizi tavsiye ediyorum. Normal matematik kısmı için ise çoğu hoca benzer kalitede sunuyor. Bu arada yaşar hocanın elindeki kitabın soruları güzel ancak çözümlerinde sıkıntı yaşarsınız. Beğenmediğim dolu dolu çözüm var. Soru çözümünde başka birisi çalışıyor. Hiç doğru düzgün anlatmıyor. O problem kitabını soru kalıplarını öğrenmek için bitireceğim. Çünkü bu konuda yararlı. Sonrasında da apotemi problemler ile destek verin. Girdiğim çoğu denemedeki soru kalıbı etkili matematikte yer alıyor. Yaşar hocanın geometri anlatımını ve o kitabı da beğendim ancak soruların video çözümleri yine kötü yine kötü. Normal etkili matematik kitabı ise orta seviyeye hitap ediyor diye düşünüyorum. Derece hedefliyorsanız etkili matematik size belirli bir yere kadar destek verir. En fazla 35 nete çıkartır diye düşünüyorum. Sonrasında orijinal çözmek gerekiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı