TYT netleri 30 günde 42'den 60'a nasıl çıkartılır?

szoboszlaii

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Merhaba dostlar, yazın başından beri ne kadar ders çalışıyor görünsem de aslında pek çalışmadım sadece matematikte günü gününe güzelce ilerledim yarıladım. Onun dışında dil bilgisi, tarih, din kültürü, felsefe gibi derslerde daha kamplarda başlangıç videolarındayım. Hedefim yarın itibari ile okulun açılmasına 30 gün kalan bu aralıkta telefonu vesaire bir kenara bırakıp bu 30 günü güzel değerlendirip 60 net aralığına çıkabilmek. Sizlerden de tavsiyeler bekliyorum. şu anki ders ders netlerim ve izlediğim kampları sizinle paylaşayım, şu ana kadar 2 TYT denemesine girdim, birisi Bes yayınlarının kolay bir denemeydi. Türkçe 30 net, sosyal 12 net, matematik 12 net, fen 1 net olacak şekilde yapmıştım. Aradan 1 hafta sonra Hız ve Renk yayınlarının biraz daha zor bir denemesine girdim ve şu şekilde geldi: Türkçe 21 net, sosyal 9 net, matematik 11 net, fen 0.5 net. İstediğim bölüm için 60-65 net aralığında yapmam gerekiyor. Ben bir eşit ağırlık öğrencisiyim. Doğruyu söylemek gerekirse paragraftan özellikle çok korkuyorum. Bunun nedeni örneğin gün içerisinde çözmek istediğim 30 soruyu çözerken dikkatim dağılıyor, istediğim sürede çözemiyorum. Bazen çok iyi bazen çok berbat bir sonuç yapıyorum tıpkı son denememdeki Türkçe gibi. Fen içinde vakit kaybetmek yerine sürekli sınavda ve denemelerde çıkan nispeten kolay anlaşılabilir konuları çalışacağım. Sadece 20 sorudan 5 net gerçekten bana gayet yeterli olacak. Buraya şu ana kadar yaptığım 2 denememin ortalamasını ve yapmam gereken netleri bırakıyorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Türkçe 25.5 hedef 29.
Sosyal 10.5 hedef 14.
Matematik 11.5 hedef 16.
Fen 1 hedef 5.

Son düzenleyen: Moderatör:
Matematik için konu çalışacaksın soru çözeceksin. Neredeysen oradan başla veya başlamadıysan hemen başla bir videodan ve gün gün takip et soru çöz.

Türkçeden her sabah derse başlamadan 30 paragraf şart, yoksa yapamazsın. 1 ay sonunda 900-1000 soru falan çözmüş olacaksın paragrafta bu da senin netlerine yansır.

Fen bilimleri için bence her derse oturup matematik çalışır gibi çalışma, YouTube'a garanti TYT fen yaz çıkar konular onlara çalış.

Sosyal için de şu an çalışmaya hiç gerek yok, bol bol branş çöz sosyalden yarısı yorum sorusu çıkıyor zaten. Son aylara doğru konu çalışırsın.

Teşekkürlerimi sunuyorum hocam umarım bu 30 günün sonunda bir şeyler başarabilirim.

Teşekkürlerimi sunuyorum hocam umarım bu 30 günün sonunda bir şeyler başarabilirim.

Başarırsınız hocam ama unutmayın TYT nankör bir alandır, kırk fırın ekmek yersiniz ama karşılığını kırk birinci fırında alırsınız. O yüzden netleriniz artmasa bile çalışmaya ve konu bitirmeye devam.

@sanes Evet hocam şuana kadar konu çalışmadığım için yaşamadım ama bahseden çok kişi olmuştu. Sizce 30 günde yaklaşık 20 net hedefim nasıl yapılabilir mi? Sırf bu TYT'nin afedersiniz nankör halini bildiğim için hedefim yükseklerde değil.

Halledersiniz, 1 buçuk - 2 ayda 40 net arttırılabiliyor 40'tan 80'e.

Hocam önerim öncelikle garanti çıkan ve kolay olan beleş netleri toplamanızdır.

Hocam önerim öncelikle garanti çıkan ve kolay olan beleş netleri toplamanızdır.

Özellikle fen ve sosyalde öyle yapacağım coğrafyaya temelimin hiç olmamasından ve eşit ağırlık olduğum için yoğun şekilde çalışıyorum ama tarih, felsefe, din derslerinden YouTube üzerindeki özet kazanım videolarına odaklanacağım. Özellikle şu anda en büyük sorunum paragraf çünkü bildiğiniz üzere en çok soru gördüğümüz yer ve benim çok yanlışımın çıktığı, süre sıkıntımın bulunduğu, motivasyon anlamında denemeye kötü başlamamı sağlayan bir alan kendisi. Ama bugün başladığım bu 30 günlük yoğun kampım ile çok şeyler başaracağımı ümit ediyorum. Bugün 130 soru çözdüm ve yarın daha da artırmayı planlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…