TYT netlerim artmıyor

Erenn23

Hectopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm arkadaşlarım bu sene mezun senem bir sene daha sınava gireceğim fakat TYT netlerim artmıyor, kütüphanedeyim sabah 9 akşam 9-6 saat net çalışıyorum, gerisi aralara teneffuslere gidiyor önceki sene netlerim 25 idi fakat sınavda 35 yaptım. Bu sene netlerim 50 55'e yükseldi anestezi istiyorum, sayısalım biraz da AYT çalışıp 300 bin içine girmek istiyorum en azından mühendislikler gelsin. AYT matematikten fonksiyon triginometri logaritma olsun çok soru çıkan konulara çalışacağım, AYT netlerim 15 20 civarı onu 30'a yükseltirim fakat anestezi için minimum 60 yapmam lazım garanti olması için, bunun olması için de bu denemelerde 70 net civarı yapmam lazım fakat hiçbir şekilde artmıyor. 165 dakikada 100 soru çözüyorum ama 50 net geliyor, yeni bir yönteme başlayacağım sizce faydalı olur mu anlatayım size. Her hafta genel deneme çözeceğim ve 3 4 günümü o denemeye ayiracagim, ilk gün matematiği cozup analiz yapıp o konuya çalışıp bir daha o soruya donup cozemessem cozum videosunu izlemek, sonraki gunde fen için sonraki gun sosyal Türkçe kalan gunlerimde ise paragraf problem ve AYT gitmek istiyorum. Bu yöntem netlerimi arttırır mı faydalı olur mu sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Netlerini arttıraracak en önemli noktalar, yanlış yaptığın soruların doğrusunu muhakkak anlamak ve eksik konularını bir an önce kapatmak. TYT için ekstra bir not daha söylemek gerekirse özellikle matematik ve türkçe kısmında bol bol soru çözmek zorundasın. Problemler olsun paragraflı sorular olsun parmağında oynatacak kıvama gelmelisin.
İşin Özeti, bol soru + eksik konuları halletmek + yanlış yaptığın soruların doğrusunu öğrenmek.

Paragrafta ne kadar vakit geçiriyorsun?
max 1.15 çok dalgın olduğum zaman min de 50 dakika ortalama 1 saat

yani yapacağım taktik işe yarar mı?

Ben de yeni bir taktiğe başladım, branş denemesi çözüp; yanlış yaptığım, bilmediğim konulardaki soruları kesip bir deftere yapıştırıyorum. Anlayana kadar video çözümünü izleyip yanına açıklamasını yazıyorum. Böylece o sorudaki bir çok konudan bilmesem bile bir şeyler kapıp üstüne ekliyorum. Mesela bu gün fizikte elektroskobu bilmiyordum ama hoca detaylı güzel açıklayınca bir soru da mantığını anladım, illaki diğer soruları hemen yapamayabilirim ama bu sorular birike birike elbet bir faydası olacak. Yapmanızı öneririm. Her deneme öncesi ve yatmadan da biraz bakmayı planlıyorum. Deneme analizlerinde kullanmak istersen diye söyledim. Deneme çözmek önemli ama bence bir denemeye 3 4 gün ayırma. Örnek foto:

dostum ben de aynı yollardan geçtim sana önerim test kitaplarından uzak dur 20 net yapıyorsan konularda çok eksiğin vardır. Zaman kaybetmeden youtubeden konu çalış konu eksiğini kapat ösym zaten test kitapları gibi zor sormuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…