TYT puan nasıl belirleniyor?

Siberci07

Hectopat
Katılım
14 Eylül 2019
Mesajlar
2.556
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
TYT puan nasıl belirleniyor?

TYT girdim örnek veriyorum,
1 matematik sorusu ile 1 Türkçe sorusunun puanı aynı mı?

Ve ben sözel bir bölüm seçtim, aşçılık hangi derslere ağırlık vermem gerek?
 
TYT puan nasıl belirleniyor?

TYT girdim örnek veriyorum,
1 matematik sorusu ile 1 Türkçe sorusunun puanı aynı mı?

Ve ben sözel bir bölüm seçtim, aşçılık hangi derslere ağırlık vermem gerek?
TYT de bölüm ayrımı yok bütün testi çözmek zorundasın ve sorular eşit puanlı matematik ve Türkçe 3,33 fen ve sosyal 3,34 oranı var diye hatırlıyorum.
 
TYT de sözel sayısal ayrımı yok. AYT için edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe yapman gerekiyor.
Anladım hocam teşekkür ederim, Ben internetten bakıyorum aşçılığa sağ tarafında sözel yazıyor ondan tereddütte kaldım bir an.
TYT de her dersten alacağınız puan aynıdır, ayrım yoktur. Hepsine çalışın veya kolay net arttıracağınız bir ders seçin ona yüklenin.
Fen dersleri ve Matematikten ilerlemeyi planlıyorum.
 
Türkçe/Edebiyat ve sosyali zaten halletmeniz gerekiyor hem TYT hem AYT için. Eğer gideceğiniz gastronomi bölümü Özyeğin gibi çok yüksek bir yerse ve tam burs hedefliyorsanız hem TYT hem de AYT'de matematik yapmanız gerekiyor. Ama örnek veriyorum hedefiniz Akdeniz ise gidip yökatlas verileri üzerinden öğrenciler genelde hangi derslerden kaç net yapmışlar buna bakabilirsiniz. Fen derslerinden ilerlemenize bence gerek yok.
 
@Siberci07 TYT kısmını üniversiteye girecek olan herkes çözmek zorunda. Siz sözel puan türünden alım yapan bir bölümü istediğiniz için AYT sınavına girdiğinizde sözel kısmı ilgilendiren bölümü çözmelisiniz. Yani Sosyal 1 ve Sosyal 2 sorularından bahsediyorum. Sosyal 1 soruları edebiyat, tarih ve coğrafyadan oluşuyor. Sosyal 2 kısmı ise tarih, coğrafya, felsefe ve dinden oluşuyor.

Mevcut durumunuzu pek bilmiyorum ama AYT kısmına daha çok önem vermeyi sakın unutmayın. TYT, sınav puanına %40 oranında etki yaparken AYT %60'lık bir etkiye sahip. Yani size sınavı AYT kazandırıyor. Kolay gelsin şimdiden.
 
Puan olarak bakmayın TYT'ye. İyi bir hedefiniz varsa Fen ve Sosyal banko iyi gelmeli. Türkçe ve Matematik'te belli netin üstüne de çıkmanız lazım ama asıl önemli olan sınavda zor olan dersi yapabilmek. Her sene ya Türkçe ya da Matematik zor geliyor. Diğerlerinin zorlandığını halledebilirseniz bu sizi öne atar.

Hedefiniz aşçılıkmış. Puanı düşük diye hatırlıyorum, sözel olduğu için Türkçe ve Sosyal tarafına yüklenmeniz daha mantıklı olur.
 

Geri
Yukarı