TYT Türkçe için YouTube'da soru çözümü izlemek neti attırır mı?

Timon

Centipat
Daha fazla  
TYT Türkçe için YouTube'da soru çözümü izlemek netleri artırır mı?

YouTube dışında soru bankası da çözüyorum, ancak netler istediğim düzeyde değil. Sınava 2 ay kaldı, nasıl çalışıyorsunuz? Acil taktiklere ihtiyacım var. 🙃

Son düzenleyen: Moderatör:
Soru çözümü ile eksiklerinizi giderebilirsin. Farklı yayınevi soru bankaları çözmek de iyi olabilir.
Ne kadar fazla soru tipi görürsen senin yararına.

TYT Türkçe için YouTube'da soru çözümü izlemek netleri artırır mı?

YouTube dışında soru bankası da çözüyorum, ancak netler istediğim düzeyde değil. Sınava 2 ay kaldı, nasıl çalışıyorsunuz? Acil taktiklere ihtiyacım var. 🙃
dil bilgisi hallet günde 2kere deneme çöz tyt de fullersin fulleyemiyorsan o senin ayıbın

Tyt Türkçe için eğer paragrafiniz sağlam değilse paragraf çözün. Bunun için kendi kendime soru türlerini nasıl çözeceğini düşünmelisin. Nerden baslayacagin, nerelerin altını çizeceğin, nerelerde önce şıkları okuyacağın, paragrafta hangi yerleri önemseyeceğin, hangi soruyu boş bırakacağın, hangi soruyu ne kadar dikkatlice okuyacağın, hangi soru için şıkları yerleştireceğin, hangi soruyu isaretledikten sonra döneceğin hatta hangi soruları sallanan gerektiği bile deneyim meselesi. Eğer soru türleri için yardıma ihtiyacın olursa seve seve yardım ederim. Bazı hocaların taktik videoları vs ile kendini soru türleri için hazırla. İstersen benim gibi sosyali ilk çözerek Türkçede 20. sorudan başla.
Dil bilgisi için ise 100 örnek kampı süper bir kaynak, sürekli unuttuğum dilbilgisi konularını, detayları, konunun kendisini önce kendim çözer sonra hocayı dinleyerek kısa sürede hallederdim. Bu açıdan bana çok büyük zevk verirdi. Süre tutarak sabah ilk iş kendime paragraf çözmek için 30dk verirdim. Ne kadar çözebilirsem yapardım. Soru sınırı koymadım. Her seferde gittikçe daha çok soru görürdüm, daha fazla doğrum olurdu. Boş bırakmayı öğrendim. Yani fazla zamana ihtiyacım olduğunu farketmeyi öğrendim. Deneme çözmeye çalıştım.
Benden bu kadar.

Dil bilgisi hallet günde 2kere deneme çöz TYT de fullersin fulleyemiyorsan o senin ayıbın

Dil bilgisi sıkıntı ya dil bilgisine çok ağırlık vermiyorum dil bilgisinden çok soru yok diye daha çok paragraf odaklı gidiyorum dil bilgisine bakmayarak hata mı yapıyorum ben de bilmiyorum 😅

Tyt Türkçe için eğer paragrafiniz sağlam değilse paragraf çözün. Bunun için kendi kendime soru türlerini nasıl çözeceğini düşünmelisin. Nerden baslayacagin, nerelerin altını çizeceğin, nerelerde önce şıkları okuyacağın, paragrafta hangi yerleri önemseyeceğin, hangi soruyu boş bırakacağın, hangi soruyu ne kadar dikkatlice okuyacağın, hangi soru için şıkları yerleştireceğin, hangi soruyu isaretledikten sonra döneceğin hatta hangi soruları sallanan gerektiği bile deneyim meselesi. Eğer soru türleri için yardıma ihtiyacın olursa seve seve yardım ederim. Bazı hocaların taktik videoları vs ile kendini soru türleri için hazırla. İstersen benim gibi sosyali ilk çözerek Türkçede 20. sorudan başla.
Dil bilgisi için ise 100 örnek kampı süper bir kaynak, sürekli unuttuğum dilbilgisi konularını, detayları, konunun kendisini önce kendim çözer sonra hocayı dinleyerek kısa sürede hallederdim. Bu açıdan bana çok büyük zevk verirdi. Süre tutarak sabah ilk iş kendime paragraf çözmek için 30dk verirdim. Ne kadar çözebilirsem yapardım. Soru sınırı koymadım. Her seferde gittikçe daha çok soru görürdüm, daha fazla doğrum olurdu. Boş bırakmayı öğrendim. Yani fazla zamana ihtiyacım olduğunu farketmeyi öğrendim. Deneme çözmeye çalıştım.
Benden bu kadar.
Bilgi için tşk hocam sınav da ilk sosyali çözersek zihin bulanmaz mı ? Türkçeyi sosyalden sonra çözmek bana pek mantıklı gelmedi

Son düzenleme:
Türkçe için ben ek olarak kitap okuyorum. Mesela sevdiğim kitap ve roman olan Metro serisini okuyorum. 30 dakika kadar. Daha sonra kitapta belli bir ilerleme kaydettikten sonra. Ben ne okudum diye düşünüyorum? Hangi bölümlerden geçtim nerelerden geçtim hangi görevi yaptım gibi kendimi kitabın içindeymiş gibi... Daha çok paragraf çözüyorum dil bilgisine nazaran. Az bir zaman kalmış dil bilgisinden birkaç konu dışında gerisine çalışmanın ben kendimce vakit kaybı olduğunu düşünüyorum.
Dil bilgisi sıkıntı ya dil bilgisine çok ağırlık vermiyorum dil bilgisinden çok soru yok diye daha çok paragraf odaklı gidiyorum dil bilgisine bakmayarak hata mı yapıyorum ben de bilmiyorum 😅

Bilgi için tşk hocam sınav da ilk sosyali çözersek zihin bulanmaz mı ? Türkçeyi sosyalden sonra çözmek bana pek mantıklı gelmedi
Herkes bu mantıkta gidiyor bu sefer 20 soru dil bilgisi 20 soru paragraf çıkmasın karşımıza 😄 😁 🙃

İlk önce kendiniz çözün sonra yaptığınız hatalara bakıp çözümlerini öğrenip ona göre tekrar çözün.

Benim sosyalim çok iyiydi 12-13 dakikada bitirirdim. Zaten sınavda yalnız felsefeden 1 boş vardı gerisi doğru geldi . Türkçedeki ilk 20 soru biraz daha kısa ve basit oluyor. Sosyali de tam da bunun yerine çözüyordum. Başka bir tabirle sosyal paragrafında kafamı ısıtıyordum. Hatta matematiğe geçmeden önce de daima fen çözerim. O da matematiğe arasıcak olurdu.

Geri
Yukarı