TYT Türkçe soru bankası alınmalı mı?

M.Tuna

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 11. sınıfım TYT çalışması için kitap almayı planlıyorum. Halihazırda paragraf kitabım var ama dil bilgisi özellikle ses konusunda eksiğim var. Sizce dil bilgisi soru bankası mı almalıyım TYT Türkçe soru bankası mı?

Merhaba 11. sınıfım TYT çalışması için kitap almayı planlıyorum. Halihazırda paragraf kitabım var ama dil bilgisi özellikle ses konusunda eksiğim var. Sizce dil bilgisi soru bankası mı almalıyım TYT Türkçe soru bankası mı?

YouTube'da bazı hocaların dil bilgisi kampları var ve kendi kitaplarından işliyorlar dersi. Genelde ücretsiz PDF'ini de yayınlarlar. Ya PDF'i çıkarttırıp ya da direkt kitabı alıp dil bilgisini 3 4 günde halledebilirsiniz. Kampları takip edin.

Türkçe kitabı diyince paragraf + dil bilgisi ortak bir kitapta toplanıyor. Ancak direkt paragraf veya dil bilgisi diyince aldığınız konuya göre konular dağıtılıyor.

Dil bilgisinde eksik iseniz dil bilgisi kitabı, paragrafta eksikseniz paragraf alın.

Ben ortak kitap önermem çünkü kitabı yazan hoca paragrafı kötü yazabiliyor, dil bilsini iyi yazıyor veya paragrafı iyi dil bilgisini kötü yazabiliyor. O yüzden herkes bildiği işi yapsın diyorum ve ben ayrı kitaplar kullanıyorum.

Türkçe kitabı diyince paragraf + dil bilgisi ortak bir kitapta toplanıyor. Ancak direkt paragraf veya dil bilgisi diyince aldığınız konuya göre konular dağıtılıyor.

Dil bilgisinde eksik iseniz dil bilgisi kitabı, paragrafta eksikseniz paragraf alın.

Ben ortak kitap önermem çünkü kitabı yazan hoca paragrafı kötü yazabiliyor, dil bilsini iyi yazıyor veya paragrafı iyi dil bilgisini kötü yazabiliyor. O yüzden herkes bildiği işi yapsın diyorum ve ben ayrı kitaplar kullanıyorum.
İyi yapan da var hocam genelde dil bilgisi yazarıyla paragraf yazarı aynı oluyor çoğu yayında. Ortak alınacaksa Toprak Tyt Türkçe alınır dili ağırdır iyi geliştirir.

İyi yapan da var hocam genelde dil bilgisi yazarıyla paragraf yazarı aynı oluyor çoğu yayında. Ortak alınacaksa Toprak Tyt Türkçe alınır dili ağırdır iyi geliştirir.
Ben ortak kitapta olan yayınları sevmiyorum. Çalışacağım konu dil bilgisi ise sadece ona özel kitaptan çalışmak tercihim oluyor. Türkçe kitabına koyulan en fazla 10-20 testlik paragrafın etkisi %5-10'u bile geçmiyor. Bu yüzden de dil bilgisi konularının arasına koyulan o paragrafı gereksiz görüyorum. Paragraf öyle türkçe kitaplarından halledilecek bir konu değil çünkü. Bu yüzden paragraf için ayrı, dil bilgisi için ayrı kitap tercihimdir.

Ayrıca iyi hocalar elbette var ancak dediğim gibi ayrı olanlar tercihimdir.

Yeni konular

Geri
Yukarı