TYT ve AYT konularını yazın beraber nasıl götürürüm?

DarkJester

Hectopat
Bu yıl 12'ye geçeceğim. 11 konularını ve TYT'yi bitirmek istiyorum. TYT 60 net civarı Türkçede sıkıntı yok 30 net üstü grliyor genelde sosyal de 15 civarı fakat matematik ve fen 10 üzerinden 3 falan. Konu eksiğim çok yani.
Fakat 11 ile nasıl planlamalıyım bilmiyorum.
Acaba bağlantılı konuları sıralayıp ona göre mi çalışmalıyım?

TYT konu temelin varsa her gun 1 2 test her dersten TYT çözmeni öneririm. Geri kalan zamanında AYT çalış.

Hocam ilk etapta TYT'yi bitirmeye bakın şahsen ikisini aynı anda götürmek sizi yoracaktır. Özellikle TYT matematik konuları (olasılık binom vb) çok lanettir.

Bence yazın 11. sınıf eksiklerini kapatmaya öncelik verin. TYT'yi yıl içinde deneme çözerek hallediyorsunuz bir şekilde.

TYT konularını tamamen bitirmeden AYT'ye geçme. Düzenli olarak problem çöz kendini en kolay kitaptan başla şimdiden yavaş yavaş zorlaştırırsın. AYT konuları gözünü korkutmasın TYT temelini sağlam atarsan rahatsın emin ol.

Mattan ilk 12 konu ve sonraki konuları ayırarak çalış. Çünkü ayt mat bu 12 konunun sonrasını temele alıyor, ilk konularla bağlantısı yok.

Ben de öyle düşünüyorum fakat TYT ile bağlantılı konular var o yüzden tam oturmaz diye korkuyorum.
Aslında bağlantılı yerler pek yok. AYT Fizik-Biyoloji-Matematik soru tarzları TYT ile oldukça farklı. Sadece kimya biraz bağlantılı onun TYT'sini bitirmeni öneririm ilk.

Genel olarak çalışmak içinde şunu önerebilirim. Haftanın 4 günü konu eksiği tamamlayıp 2 gününü sadece soru çözerek geçir.

TYT-AYT karma çalışırsan yavaş ve verimsiz olur onun için ilk önerim tytde sayısal konuların çoğunu bitirip AYT kısmına geçmen.

Ve şunu unutma ayt, tytden daha önemli. Tyt ile çok kafa patlatma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…