TYT'de iyi netler için önerileriniz nedir?

melihbeys

Picopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba yarindan itibaren TYT'ye başlayacağım. Neler yapmam lazim? Ders calismadim ne yapacağımi da bilmiyorum açıkçası. Bu yuzden her şeyi adim adim anlatir misiniz? YT'de neler izleyeceğim? ÖSYM sevdiren adli sayfadan TYT calisma seti de aldim. Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle hedefini belirlemen lazım. Sayısal mı, ea mı, sözel mi yoksa 2 yıllık mı? Mühendislik mi, tıp mı? Sonrasında nasıl çalışacağını öğrenmek için Oğuz ustanın bu playlistini izleyebilirsin. Sınıfını yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim.

Öncelikle paragraf ve dil bilgisi çalışması, matematik adına da bıyıklı matematik 10 günde temel atma kampını bitirmen lazım. Ardından matematikten ilk 12 konuyu bitirmelisin. İlk 12 konu için rehber matematik TYT kampı olabilir.

İkinci etapta yani Türkçen belli bir seviyeye geldi Matematikten de ilk 12 konu bittiğinde Türkçeden branş denemesine matematikten de problemlere başlayabilirsin. Eğer hedefin TYT ise geometri çalışmak zorunda değilsin, bi bakarsın kolay gelirse yaparsın zor gelirse bırakırsın çünkü çok zaman alıyor.

Yine ikinci etapta fen derslerine başlayabilirsin. Genel olarak bu etapta haftada 1 deneme kafidir. Bütün bunları ders ders anlatan önceki attığım playlistten bütün bu derslere hangi kanal hangi kaynak çalışman gerektiğini öğrenebilirsin. Tek değişiklik biyolojide Biosem veya Betül Biyoloji.

Onun dışında bence kalan zamanda bilgisayar mühendisliği kazanılabilir, hedefini düşük tutma derim. Eğer mühendislik istersen yeni bir konu açarsın orda da AYT'yi konuşuruz. Aklına takılan bir şey olursa sormaktan çekinme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…