Ubisoft ne yüzle hala oyun yapabiliyor?

Ben sadece iki oyun konusunda Ubibug'a hakkını veririm; blacklist ve yazıda bahsetmeyi unuttuğum Tom Clancy's Rainbow Six: Siege. Bu iki oyun (Siege'i tabii seve seve iyi yapacaklardı çünkü Online oyun senelerce oynanacak oradan bir para akışı sağlanacak ya) diğer tüm Ubisoft oyunlarına nazaran daha iyi çalışıyor. Ama hepsi bu kadar. Koskoca Ubisoft kütüphanesinde yalnızca 2 oyun.

Bu bir de verdiğin para ile de alakalı.
Ben 20TL'ye aldığım oyunun buglı olması sorun yaratmaz ama siz 200TL verdiğiniz için sinirlenirsin doğal olarak.
R6 Siege zaten başarısından konuşmaya bile gerek yok. Blacklist bilmem oynamadım.

AC Syndicate ve Far Cry 5'i PS4'te oynamış biri olarak.
Far Cry 5 çok performanslı iken. AC oyunu çok drop ve 1FPS'e kadar düştüğüm oldu.
PC de bütün AC oyunlarını (Unity öncesi) hiçbir sorun yaşamadım.
Şahsen Ubisoft ne kadar çok "ubilik" yapsa bile umurumda değil, o buglar ve optimizasyon sorunları beni eğlendiriyor, özellikle bugları çok seviyorum. (alıştık artık)
Ama haklarını yiyemem, WD 1,2 ve AC Unity bende sorunsuz çalıştılar.
Bu arada konsolda neyin performansından bahsediyoruz tam olarak? Çoğu oyun zaten 30 fps sabit değil mi? 30 fps benim için fps değil zaten kolla bile oynayamam yani. Ki çoğu PC oyuncusu için 30 fps dalga konusudur zaten. Ha keza Youtube'tan özellikle baktım, Ubisoft'un çoğu oyunu konsollarda 30 fps den BİLE aşağı düşüyor. Beceriksizlik ya başka bir şey değil.

Bu arada konsolda neyin performansından bahsediyoruz tam olarak? Çoğu oyun zaten 30 FPS sabit değil mi? 30 FPS benim için FPS değil zaten kolla bile oynayamam yani. Ki çoğu PC oyuncusu için 30 FPS dalga konusudur zaten. Ha keza YouTube'tan özellikle baktım, Ubisoft'un çoğu oyunu konsollarda 30 FPS'den bile aşağı düşüyor. Beceriksizlik ya başka bir şey değil.

30FPS akıcı animasyonlara sahip oyunlarda, hiçbir sorun yaratmıyor.
CS gibi keskin kontrollü oyunlarda sıkıntı yapıyor.
Bir de ben FPS konusunda ruhu zengin adam değilim, 10FPS oyun oynadığımda oldu.
Performans olarak da konsolda drop yaşanabiliyor. RDR2 de yaşamıştım 5FPS falan olmuştu 1dk boyunca intihar edince geçmişti.
Bir de 30FPS ile dalga geçen oyuncu kesmi fazla yok, dalga geçen varsa da bence vizyonsuzca.

Yakında Yakında olan Riders Republic'in beta sürümünü 2 saat oynadım. Oyunu iyi yapmışlar ama harita çok karışık, ve grafikler çok kötü ve pastelimsi. Haritada dolaşıp gideceğin yeri işaretlemek gerçekten işkence gibi. FH serisinden Rewind olayını kopyalamislar, ama AI oyuncular da sizin beraber geri sarilmiyor, onlar yarışa devam ediyor. Ama EA'den ve Activision'dan daha iyi, kötünün iyisi.

30FPS akıcı animasyonlara sahip oyunlarda, hiçbir sorun yaratmıyor.
CS gibi keskin kontrollü oyunlarda sıkıntı yapıyor.
Bir de ben FPS konusunda ruhu zengin adam değilim, 10FPS oyun oynadığımda oldu.
Performans olarak da konsolda drop yaşanabiliyor. RDR2 de yaşamıştım 5FPS falan olmuştu 1dk boyunca intihar edince geçmişti.
Bir de 30FPS ile dalga geçen oyuncu kesmi fazla yok, dalga geçen varsa da bence vizyonsuzca.
Valla Türkiye'de çok dalga geçilmemesi normal çünkü oyunlari yüksek ayarlarda 60+ fps verecek sistemleri alacak ekonomik gücü yok çoğu kişinin, ben de dahil. Hepimiz düşük fpslerde oynadık ama artık kafa kaldırmıyor çocukken tamam farketmiyorduk ama şu an durum değişti. Yurtdışındaki oyuncu kitlesine bakarsanız (özellikle pc oyuncuları) 30 fps kilidiyle hepsinin dalga geçtiğini görürsünüz, çünkü akıcı değil. Slow motion gibi. Bu arada ben single oyuncuyum cs den falan nefret ederim fps yorumum onlar için geçerli değil.
Yakında Yakında olan Riders Republic'in beta sürümünü 2 saat oynadım. Oyunu iyi yapmışlar ama harita çok karışık, ve grafikler çok kötü ve pastelimsi. Haritada dolaşıp gideceğin yeri işaretlemek gerçekten işkence gibi. FH serisinden Rewind olayını kopyalamislar, ama AI oyuncular da sizin beraber geri sarilmiyor, onlar yarışa devam ediyor. Ama EA'den ve Activision'dan daha iyi, kötünün iyisi.
Ya hepsi paragöz ama EA falan en azından optimizasyona kasıyor hocam. Ubisoft gibi parayı cukkalayıp dalga geçmiyor oyuncularla. Tabii onlarında başka politikaları sorunlu, ama oyunları sorunlu değil.
Ya hepsi paragöz ama EA falan en azından optimizasyona kasıyor hocam. Ubisoft gibi parayı cukkalayıp dalga geçmiyor oyuncularla. Tabii onlarında başka politikaları sorunlu, ama oyunları sorunlu değil.

Vallahi Türkiye'de çok dalga geçilmemesi normal çünkü oyunlari yüksek ayarlarda 60+ FPS verecek sistemleri alacak ekonomik gücü yok çoğu kişinin, ben de dahil. Hepimiz düşük FPS'lerde oynadık ama artık kafa kaldırmıyor çocukken tamam fark etmiyorduk ama şu an durum değişti. Yurtdışındaki oyuncu kitlesine bakarsanız (özellikle PC oyuncuları) 30 FPS kilidiyle hepsinin dalga geçtiğini görürsünüz, çünkü akıcı değil. Slow Motion gibi. Bu arada ben Single oyuncuyum CS'den falan nefret ederim FPS yorumum onlar için geçerli değil.

FPS konusunda CS en iyi örnek olduğu için söyledim.
Ve izlediğim "Low Spec" kanallar var yabancı onların yorumlarında dalga geçen gene görmedim.
("Low Spec gamer" en basitinden)
Ama gene de 30FPS fakir durumuna düşse bile dalga geçmenin halada vizyonsuzca olduğunu düşünürüm, insanları küçümsemek dışında başka bir şey değil çünkü.
Şahsen bende ne zengin, ne de gelirli bir birey değilim, çoğu oyunu 30FPS altına düşürek oynadım ve ben sorun görmüyorum bunda.

FPS konusunda CS en iyi örnek olduğu için söyledim.
Ve izlediğim "Low Spec" kanallar var yabancı onların yorumlarında dalga geçen gene görmedim.
("Low Spec gamer" en basitinden)
Ama gene de 30FPS fakir durumuna düşse bile dalga geçmenin halada vizyonsuzca olduğunu düşünürüm, insanları küçümsemek dışında başka bir şey değil çünkü.
Şahsen bende ne zengin, ne de gelirli bir birey değilim, çoğu oyunu 30FPS altına düşürek oynadım ve ben sorun görmüyorum bunda.
Hocam konsolda haklısınız 30 fps fazla hissedilmiyor (bir PC oyuncusu her türlü hisseder de) ama PC'de olay öyle değil işte. Bir de haşa ben dalga geçmiyorum 30 fps alanlarla, durumu yoktur alamaz bizi alakadar etmez o. Akıcı bir deneyim sağlamıyor diye söylüyorum çünkü sonuçta bu formda ve tüm dünyada oyuncular artık heralde 30 ile 60 fps arkasındaki farkı biliyor diye tahmin ediyorum. Herneyse burada zaten konu firmanın söz verdiği performansı verememesi. O oyun çıkmadan önceki sistem gereksinimlerini boşuna yazıyor Ubisoft. Çünkü çıkardıkları hiçbir oyun orada yazan sistemlere göre çalışmıyor. Buna adam kazıklamak denir, ve firmanın kötü yönetildiğini gösterir. Her sene kopyala-yapıştır oyun yapmaları da cabası.

Hocam konsolda haklısınız 30 FPS fazla hissedilmiyor (bir PC oyuncusu her türlü hisseder de) ama PC'de olay öyle değil işte. Bir de haşa ben dalga geçmiyorum 30 FPS alanlarla, durumu yoktur alamaz bizi alakadar etmez o. Akıcı bir deneyim sağlamıyor diye söylüyorum çünkü sonuçta bu formda ve tüm dünyada oyuncular artık herhalde 30 ile 60 FPS arkasındaki farkı biliyor diye tahmin ediyorum. Her neyse burada zaten konu firmanın söz verdiği performansı verememesi. O oyun çıkmadan önceki sistem gereksinimlerini boşuna yazıyor Ubisoft. Çünkü çıkardıkları hiçbir oyun orada yazan sistemlere göre çalışmıyor. Buna adam kazıklamak denir, ve firmanın kötü yönetildiğini gösterir. Her sene kopyala-yapıştır oyun yapmaları da cabası.

Bana göre activion kopyala yapıştır daha çok yapıyor adamların CoD serisi dışında markası yok.
Bir de evet hep gösterdikleri, minimum sistem gereksinimleri yanlış oluyor ve de adamların oyunları da zevkine bağlı optimizasyon olmasıda komik.
Ama enazından oyunları o kadar tekrar etmiyor, bir zaman sonra oyunu bam başka hale getiriyorlar veya daha çok içerik koyuyorlar.
(Tek tekrar eden seri bence FarCry)

Eski oyunları iyidi ama şu an saçmaladı. Modası geçmiş oyunların şeyine kadar kullanıyor yani. AC Far Cry falan bunlar artık modası geçmiş oyunlar.
Ya aslında güzel yapsalar ve iyi sözlerle ansak iyi düşünülmüş seriler. Zamanının ötesinde oyunlar. Ama çoook tekrar ettiler be artık yeter yani. AC Origins'ten sonra değişime gitti derken yine 3 oyundur aynı oyunun lacivertini yapmaya devam ediyor mekanik ve grafik olarak. Ubisoft kendi kendini eskitiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı