Rehber uBlock Origin tavsiye edilen ayarlar

Filtre listelerine girip güncelle seçeneğine tıklarsam bazı listeler kayboluyor o yüzden güncellemeden kullanıyorum. Güncellersem konuda gösterdiğin bazı filtreler yok oluyor ve reklam engelleyicisi test sitesinde puan 80'e düşüyor.

Bu arada Brave reklam engelleyicisi agresifken 100 puan alabiliyor o sitede. Dün Brave denerken onu da test etmiştim.

Sadece Fanboy gizlilik filtresini kaldırmışlar. AdGuard ve Easyprivacy filtresi yetiyor. Diğer filtrelerde herhangi bir silinme yok. O filtre olmadan da sitede 100 puan alıyor.

Evet ben yanlış hatırlıyormuşum demek ki kusura bakmayın.
Bu arada WebRTC Leak Prevent eklentisini indirip eklenti üzerindeki ayarı "Disable non-proxied UDP" olarak değiştirmenizi tavsiye ederim.

Aynı zamanda Protect My Choices ve IBA Opt-out (by Google) eklentileri de faydalı olabilir.

Bazı filtrelerde değişiklik yaptım. Can sıkıcı öğelerde Easylist Cookie yerine sadece AdGuard Annoyances filtresini etkinleştirdim. Bu filtreinin içinde 2-3 tane işleve denk gelen filtreler var. Gayet yeterli olduklarını söyleyebilirim.

Ayrıca uBlock Origin gizlilik filtrelerinden Fanboy kaldırmış. Siz güncelleme yapınca bunu özel kısmına atacaktır. Tamamen kaldırmanızı tavsiye ediyorum. AdGuard ve Easy Privacy yeterli olacaktır.

@Darktower FilterLists üzerinden kullandığınız listeler hangileri?
Bir ara Türkçe bir filtre eklemiştim. Ama bazı sitelerde sorun çıkarıyordu. Şu an önerdiğim ayarlar ile kullanıyorum. Ekstra filtre yok. Zaten aşırı reklam yapan garip sitelere girmiyorum.

Bu uzantılarda o filtreleri varsayılan olarak sunmayı biliyorlar. Ama denetleyemedikleri ve her şeye karışan filtreler, çok sorunlu olabiliyor. Bu yüzden reklamın dozunu kaçıran sitelere girmemek daha faydalı. Korsan içerikleri yayınlayan sitelerin bile kalitelileri oluyor.

Bu tarz şeyleri deneme/yanılma yöntemi ile keşfetmen gerekiyor. Filterlist kullandığın uzantı, girdiğin sitelerin dillerine göre filtreleme var. Onları ayarlarıp göz atabilirsin.

Bu filtreler genellikle bireysel kullanıcılar tarafından yapıldığından, senin sevdiğin siteleri ya da görmek istediğin içerikleri engelleyebiliyorlar. Genel filtreler kadar denetime tabii tutulmuyorlar. Ya da kullanıcıdan gelen geri bildirimi pek dikkate almıyorlar.

@Darktower Hocam rehberlerinizin hepsine göz gezdirdim. Elinize sağlık öncelikle.
Merak ettiğim şu: Bende şuan tarayıcıda Ublock Origin ve Pop up Blocker (Strict), Windowsta'da Kaspersky Internet Security, Cloudfare WARP ve AdGuard var uygulama olarak ve hepsi aktif çalışıyor.
Bunlardan kaldırmam gereken veya eklememi önerdiğiniz var mı daha? (HTPS Everywhere, ClearURLs ve Privacy Badger gibi) Bilgisayarda i7 10870 işlemci ve 2x16 GB Ram mevcut sistemi yorabilir derseniz.

Yandex kullanma. Google Chrome'a geç öncelikle. Yandex Browser'dan yazdığınızı görünce söylemek istedim. İşinize karışmak gibi olmasın tabii ama Yandex pek güvenilir değil gibi.

Pop up Blocker gerek yok. Konuda uBlock Origin ile açılır pencere engelleme ayarı olduğundan bahsettim. O uzantı gibi çalışmıyor ama sorun yaşadığın sitelerde kapatabilirsin. Ben Anizm sitesindeki açılır pencereyi engellemek için kullanıyorum.

Kaspersky IS kurduğu uzantıya gerek yok. Reklam, izleyici engelleme gibi işlemler sağlıyor. Hatta bağlantıda önerdiğim şekilde ayarlayabilirsin. Tarayıcıya bindirdiği yük azalıyor. Ayrıca korumaya devam ediyor ve güvenli tarayıcı uyarılarını soruyor.
AdGuard uygulaması varsa uBlock Origin gerek yok. Şahsen AdGuard kaynak tüketimi istikrarlı olmadığından kullanmıyorum. Ama AdGuard tercih edeceksen uBlock Origin kaldır ve Pop up blocker uzantısı kalsın.

HTTPS Everywhere Brave ve Firefox hariç tüm tarayıcılarda öneriyorum. Privacy Badger, ClearURLs ise fazla yük bindirmiyor ve faydalı diyebilirim.

Dark Reader uzantısını tavsiye ederim.
Yandex kullanıyorsan 64-Bit sürümünü kurmanı öneririm. Daha yeni yayınlamışlar.

Opera gibi tavsiye etmediğim bir tarayıcı, şark kurnazlığı ile bazı veri toplayan ayarları gizliyorlar ve Yandex veri toplayan hizmetlerini dayatıyorlar. Bir de arama motorunu Google yapsan bile saçma sapan Rusça sonuçlar çıkıyor. Rusya vatandaşlarına odaklandığından Global taraf için yaşanan sorunları görmezden geliyorlar desek yeridir. Zaten Rusya dışında da çok kullanılmıyor.

Yandex kullanma. Google Chrome'a geç öncelikle. Yandex Browser'dan yazdığınızı görünce söylemek istedim. İşinize karışmak gibi olmasın tabii ama Yandex pek güvenilir değil gibi.
Chrome'da Google'ı olduğu için pek güvenli gelmiyor Edge veya Brave önerirmisiniz?
Cevabınız için teşekkür ederim. Dark Reader'ı kullanıyorum sürekli. Arama motoru olarak bir süredir Duckduckgo kullanıyorum Google yerine.
AdGuard'ın uygulamasının deneme sürümü olduğunu yeni öğrendim ve kaldırdım. Ublock ile devam edeceğim. Dediğiniz gibi ClearURLs, HTTPS Everywhere ve Privacy Badger'ı da ekleyeceğim Yandex'e.
Yandex yerine Edge veya Brave'i mi önerirsiniz?
Son olarak Cloudfare WARP için ne dersiniz? AdGuard uygulaması yerine kullanılır mı? Bağlantıyı güvenli hale getirdiğini söylüyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…