Çözüldü Ubuntu 16.04 karanlık ekran ve klavye ve mouse çalışmama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
28
Daha fazla  
Wubi ile 16.04 sürümünü kurdum ancak yeniden başlatıp Ubuntu'yu açtığımda çok çok karanlık bir ekran karşıma çıkıyor. Ubuntu normal olarak çalışıyor ancak ekran o kadar karanlık ki çok çok az görüyorum. Ve aynı zamanda klavye ve mouse'da çalışmayınca kuruluma devam edemiyorum. Unutmadan söyleyeyim. USB'ye iso'yu yazdırıp boot ettiğim zaman da ''Ubuntu'yu deneyin/kurun'' bölümünde aynı sorunlar karşıma çıkıyor.
Linux hakkında hiçbir şey bilmiyorum ve denemek için Ubuntu kurayım dedim. Başıma bunlar geldi.
PC Özellikleri:
  • Gateway NV78

I can not increase or decrease the brightness of my screen on UBUNTU 15.10 bu linkte bulunan ilk cevabı uyguladım ve parlaklık sorunum çözüldü. Ekrana flaş tuttuğumda sistemin kuruluma devam ettiğini ve mouse ve klavyenin kurulum aşamasında kullanılmadığını farkettim ve siyah bir ekran boyunca kurulumun bitmesini bekledim ve bitti. Sonra klavye ve mouse çalıştı. Parlaklık sorunumu da linkteki şekilde çözdüm. İyi sosyaller!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…