Ubuntu Mate konuk oturumu nasıl kapatılır?

Kayra Han

Centipat
Daha fazla  
Ubuntu Mate kullanıyorum. Sistem açılırken benim oturumun altında bir de konuk oturumu seçeneği var. Onu nasıl kapatabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alttaki kod ile devre dışı bırakmayı dener misin?

Kod:
sudo chmod u-x /usr/bin/guest-account

Eğer olmaz ise LightDM'in konuk kullanıcıları görmesini engelleyelim. sudo nano /etc/lightdm/lightdm.conf ile konfigürasyon dosyasını aç ve allow-guest kısmını bulup karşısındaki true kısmını false ile değiştir ve kaydedip çık, geriye kalan sistemi yeniden başlatmak oluyor.

Son düzenleme:
geç cevap verdiğim için kusura bakma. alttaki kodu çalıştırınca chmod: '/usr/bin/guest-account' ögesine erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok hatyasını aldım konfigürasyon dosyasını açınca da biraktiğim resimde buldum kendimi ctrl t ile açtım ama bişey yoktu

@Kayra Han bana alttaki kodun çıktısını atar mısın?

Kod:
cat /etc/X11/default-display-manager

Bu dosyamın içi bazı dağıtımlarda boş olabiliyormuş. İlk mesajımda yazdığım "allow-guest" kısmını dosyaya yazıp kayıt ettin mi?

Eğer olmaz ise alttaki iki yöntemide dene.

sudo nano /etc/lightdm/lightdm.conf.d/50-no-guest.conf konumunu açıp içine şunu yapıştır ve kaydet.

Kod:
[Seat:*]
allow-guest=false

Seat kısmı varsa orayı silip onun altındakini yaz.

Diğer yöntem:
sudo nano /etc/pam.d/lightdm
Konumunu aç ve içine şunu yapıştır:

Kod:
auth required pam_succeed_if.so user != guest

Daha sonra LightDM'i yeniden başlat.

Kod:
sudo systemclt restart lightdm

Umarım sorun çözülür, sorun oluşursa aynı şekilde yardım etmeye çalışırım.

evet kaydettim ama çalışmadı ikinci yöntem çalışmadı son yöntemde de lightdm i yeniden baslatmada
sudo: systemclt: komut bulunamadı hatası aldım. bu arada konumun içinde farklı komutlar da vardı en sona yazdım doğru yaptım değil mi?

Bu arada konumun içinde farklı komutlar da vardı en sona yazdım doğru yaptım değil mi?

Sorun olmaması gerekir, dolu olmasını bekliyordum zaten. Yukarıda bahsettiğim gibi "Seat" kısmı halihazırda yazılı olabilir, bu yüzden paylaştığım 2.satırı yazman yeterli olur.

Sudo: Systemclt: Komut bulunamadı hatası aldım.

Kodu ben yanlış yazmışım, doğrusu: sudo systemctl restart lightdm

Yine olmadı ama biliyor musun şuan aşırı soğudum daha fazla uğraşıp yapmaya çalışmayacağım öyle kalsın. Teşekkür ederim her konuma yazıp yardım ettiğin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…