sudo chmod u-x /usr/bin/guest-account
sudo nano /etc/lightdm/lightdm.conf ile konfigürasyon dosyasını aç ve allow-guest kısmını bulup karşısındaki true kısmını false ile değiştir ve kaydedip çık, geriye kalan sistemi yeniden başlatmak oluyor.geç cevap verdiğim için kusura bakma. alttaki kodu çalıştırınca chmod: '/usr/bin/guest-account' ögesine erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok hatyasını aldım konfigürasyon dosyasını açınca da biraktiğim resimde buldum kendimi ctrl t ile açtım ama bişey yoktuAlttaki kod ile devre dışı bırakmayı dener misin?
Kod:sudo chmod u-x /usr/bin/guest-account
Eğer olmaz ise LightDM'in konuk kullanıcıları görmesini engelleyelim.sudo nano /etc/lightdm/lightdm.confile konfigürasyon dosyasını aç veallow-guestkısmını bulup karşısındaki true kısmını false ile değiştir ve kaydedip çık, geriye kalan sistemi yeniden başlatmak oluyor.
/usr/sbin/lightdm
sudo nano /etc/lightdm/lightdm.conf.d/50-no-guest.conf konumunu açıp içine şunu yapıştır ve kaydet.[Seat:*]
allow-guest=false
sudo nano /etc/pam.d/lightdmauth required pam_succeed_if.so user != guest
sudo systemclt restart lightdm
evet kaydettim ama çalışmadı ikinci yöntem çalışmadı son yöntemde de lightdm i yeniden baslatmadaBu dosyamın içi bazı dağıtımlarda boş olabiliyormuş. İlk mesajımda yazdığım "allow-guest" kısmını dosyaya yazıp kayıt ettin mi?
Eğer olmaz ise alttaki iki yöntemide dene.
sudo nano /etc/lightdm/lightdm.conf.d/50-no-guest.confkonumunu açıp içine şunu yapıştır ve kaydet.
Kod:[Seat:*] allow-guest=false
Seat kısmı varsa orayı silip onun altındakini yaz.
Diğer yöntem:
sudo nano /etc/pam.d/lightdm
Konumunu aç ve içine şunu yapıştır:
Kod:auth required pam_succeed_if.so user != guest
Daha sonra LightDM'i yeniden başlat.
Kod:sudo systemclt restart lightdm
Umarım sorun çözülür, sorun oluşursa aynı şekilde yardım etmeye çalışırım.
Bu arada konumun içinde farklı komutlar da vardı en sona yazdım doğru yaptım değil mi?
Sudo: Systemclt: Komut bulunamadı hatası aldım.
sudo systemctl restart lightdmYine olmadı ama biliyor musun şuan aşırı soğudum daha fazla uğraşıp yapmaya çalışmayacağım öyle kalsın. Teşekkür ederim her konuma yazıp yardım ettiğin için.Sorun olmaması gerekir, dolu olmasını bekliyordum zaten. Yukarıda bahsettiğim gibi "Seat" kısmı halihazırda yazılı olabilir, bu yüzden paylaştığım 2.satırı yazman yeterli olur.
Kodu ben yanlış yazmışım, doğrusu:sudo systemctl restart lightdm
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.