Bu yıl liseye geçeceğim, şu an için LGS denemelerinde puanım ortalama 425 civarı. O puanlara doğru düzgün fen lisesi yok ikamet ettiğim şehirde, bu yüzden meslek lisesi okumak istiyorum. Uçak bakım bölümü var, 12. sınıftan mezun olunca teknisyenlik diploması veriyorlar. Bu uçak bakım teknisyenliğinde iş var mı? Diplodayı alınca işsiz kalmak istemiyorum.
Bu yıl liseye geçeceğim, şu an için LGS denemelerinde puanım ortalama 425 civarı. O puanlara doğru düzgün fen lisesi yok ikamet ettiğim şehirde, bu yüzden meslek lisesi okumak istiyorum. Uçak bakım bölümü var, 12. sınıftan mezun olunca teknisyenlik diploması veriyorlar. Bu uçak bakım teknisyenliğinde iş var mı? Diplodayı alınca işsiz kalmak istemiyorum.
Hangi lise olduğunu söyleyebilme imkanın varsa net bir şey söyleyebilirim. Uçak bakım okuyan arkadaşlarım var ve memnunlar. İyi bir liseyse gitmek iyi bir tercih olabilir. Üniversitede 2 senelik bölüm okursan ekstra puanda veriyorlar. 2 senelik bölümden sonrada DGS'ye(Dikey Geçiş Sınavı) girersen 2 seneyi 4 seneye çıkartarak iş bulma imkanın artar.
Hangi lise olduğunu söyleyebilme imkanın varsa net bir şey söyleyebilirim. Uçak bakım okuyan arkadaşlarım var ve memnunlar. İyi bir liseyse gitmek iyi bir tercih olabilir.
425'le girdiği fen lisesinden çok hayır geleceğini zannetmiyorum. Zaten ülkedeki şuanki durumu ele alıcak olursak en mantıklı seçim meslek liselerine gitmek olur.
2025 Sabiha Gökçen Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi ile yorumları, kontenjan sayıları, üniversite başarıları ve istatistiki bilgileri yer almaktadır.
2025 Sabiha Gökçen Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi ile yorumları, kontenjan sayıları, üniversite başarıları ve istatistiki bilgileri yer almaktadır.