Uçak Bakımı İçin Hangi Bölüm Seçilmeli?

Daha fazla  
@Jira Sanırım siz THY'de teknik bölümdeydiniz. Ben de hem mekanik işlere olan ilgimden, hem uçaklara olan ilgimden Uçak güvde motor bakım bölümüne yöneldim üniversitede. Fakat bu üniversitenin bana katacağı bilgiler bu işe girebilmem için yeterli mi? Sizin yazılarınızın tamamını okuyamadım fakat uçak mühendisliği okumadan da bu iş yapılabilir mi? Uçak teknolojileri bölümünü okuyup bu bölümle 4 yıllığa tamamlarım diye düşündüm sizin bir fikriniz var mı benim bu düşüncemle ilgili? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
@Jira

Son düzenleme:
Hangi universite? Hangi bölüm? Bu bölüm her üniversitede okunmaz. Para icin acılan yer çok.

Bu arada hiç bildirim gelmedi.
Evet farkettim onu sorun olduğunu. Nişantaşı vesaire vardı ama şu an puanımın yettiği Ayvansaray Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi ve İstinye Üniversitesi var. Sizce bunları denemeli miyim yoksa bir yıl bekleyip direk uçak gövde motor bakım veya uçak mühendisliği mi kazanayım? Eğer uçak teknolojilerine girersem DGS ile geçmeyi düşünüyorum bu bölümlere.

Bunlardan bir halt olmaz. Teknisyenlikten ziyade mühendislik dusun. Teknisyen mezunu çok. Mühendislerin onu daha çok açık. Hem yurt dışı olarak da daha avantajlı.

ITÜ kazanamasan bile 1 2 tane daha unide varmış. Onlara bakarsın.

Bunlardan bir halt olmaz. Teknisyenlikten ziyade mühendislik dusun. Teknisyen mezunu çok. Mühendislerin onu daha çok açık. Hem yurt dışı olarak da daha avantajlı.

ITÜ kazanamasan bile 1 2 tane daha unide varmış. Onlara bakarsın.
İTÜ dışında memnuniyet anketinde de iyi olan Erciyes ve Girne Üniversitesi var. Aklımda uçak teknolojileri okuyup DGS girmek vardı ama mezuna kalıyorum öneriniz doğrultusunda. Teşekkür ederim.

Hedefin muh olsun. Daha iyi olur. Böyle 2 yıllık uçak teknolojisi bölümleri saçma sapan, E5 kenarı okullar. Atölye olmadan uçak bakım bölümü açıyor adamlar. Ey SHGM, uyumaya devam :)
Peki pilotaj ile uçak mühendisliği arasında kalsam yıpranma payı, maaş, çalışma koşulları bakımından sizce hangisi daha makul?

Peki pilotaj ile uçak mühendisliği arasında kalsam yıpranma payı, maaş, çalışma koşulları bakımından sizce hangisi daha makul?
Kisinin kendi zevkine ve tercihine kalmış. Pilot daha iyi kazanir, daha çok gezer. Hidrolige batmaz. Bu da bir gercek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı