Uçak teknolojisi okunur mu?

Uçak teknolojisi bölümü yazmak istiyorum ancak sıralamam 500k geldi TYT ege ya da dokuz Eylül'de sivil hava ulaştırma işletmeciliğine yetiyor ancak herkes çok pişman o yüzden uçak teknolojisi istiyorum Erzincan binalı yıldırım tutuyor ama orada okumak yerine İstanbul nişantaşı daha mantıklı geliyor bir fikrin var mı nişantaşı hakkında ya da diğer özeller hakkında.

Nişantaşı hakkında bilgim yok fakat ebyü uçak teknolojisi hakkında bilgim var. Tusaş ve baykarla staj anlaşması bulunuyor okulun, staj sonrası da işe alım oldukça yüksek. Okulun hoca kalitesi oldukça yüksek eğitimi iyi. Ebyü bu bölüm içerisinde okumaya değer bir üniversite fakat 500k sıralamaya geleceğini hiç sanmıyorum üzgünüm.

Nişantaşı hakkında bilgim yok fakat ebyü uçak teknolojisi hakkında bilgim var. Tusaş ve baykarla staj anlaşması bulunuyor okulun, staj sonrası da işe alım oldukça yüksek. Okulun hoca kalitesi oldukça yüksek eğitimi iyi. Ebyü bu bölüm içerisinde okumaya değer bir üniversite fakat 500k sıralamaya geleceğini hiç sanmıyorum üzgünüm.
Eybü dediğin üniversite Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesidir hocam onun da arkadaşın sıralaması ile tutması çok da imkansız değil geçen yıl kontenjan dolmamış bile. Aybüden bahsediyorsan zaten gelmez de eybünün gelme ihtimali var.

Eybü dediğin üniversite Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'dir hocam onun da arkadaşın sıralaması ile tutması çok da imkansız değil geçen yıl kontenjan dolmamış bile. Aybüden bahsediyorsan zaten gelmez de eybünün gelme ihtimali var.

Ebyü diyorum geçen sene kontenjan doldu hocam, o dolmadı diye gördüğünüz okul birinciliği gibi ek kontenjanlı kısım dolmamış olabilir. Ebyü'nün de gelme olasılığına ben direkt yok diyorum, kontenjanlar yarı yarıya çekildi neredeyse devlet üniversitelerinde sıralamaların yükselmesi en normal olay olur. Kontenjan olayı olmasaydı belki gelebilirdi fakat kontenjanlardan dolayı pek geleceğine inanmıyorum.

Ebyü diyorum geçen sene kontenjan doldu hocam, o dolmadı diye gördüğünüz okul birinciliği gibi ek kontenjanlı kısım dolmamış olabilir. Ebyü'nün de gelme olasılığına ben direkt yok diyorum, kontenjanlar yarı yarıya çekildi neredeyse devlet üniversitelerinde sıralamaların yükselmesi en normal olay olur. Kontenjan olayı olmasaydı belki gelebilirdi fakat kontenjanlardan dolayı pek geleceğine inanmıyorum.

Bakın kendiniz hocam kontenjan dolmamış.

Bakın kendiniz hocam kontenjan dolmamış.
Hocam nasıl dolmamış.
IMG_7031.jpeg

64 kişilik kontenjanın 62-63 lük kısmı dolmuş hocam paylaştığınız ss'e bakarsanız yerleşme oranı %100 değil zaten ordan da anlayabilirsiniz.

Ayrıca geçen yıl 503k civarına kapatmış hala imkansız değil bence 500k için bir ihtimali var.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-08-08-12-47-41-079_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2025-08-08-12-47-41-079_com.android.chrome-edit.jpg
    73,2 KB · Görüntüleme: 18
64 kişilik kontenjanın 62-63'lük kısmı dolmuş hocam paylaştığınız SS'e bakarsanız yerleşme oranı %100 değil zaten oradan da anlayabilirsiniz.

Ayrıca geçen yıl 503K civarına kapatmış hala imkansız değil bence 500k için bir ihtimali var.

Hocam kendinizle çelişiyorsunuz attığınız resme bakın işte 60 kontenjan var, 60'ıda dolmuş. O yerleşme oranının %100 olmamasının hiçbir önemi yok soruyu soran arkadaş o kontenjana dahil değilse. Türkiye geneli 1100+ tercih edilmiş her türlü dolan bir bölüm.
Ek olarak her sene yükselen bir bölüm uçak teknolojisi zaten sürekli sıralamasını daha üste çekiyor, hani kontenjan azalması olmasa bile 500K'nın girmesi çok zordu kontenjan azalmasıyla beraber imkansıza yakın neredeyse.

Hocam kendinizle çelişiyorsunuz attığınız resme bakın işte 60 kontenjan var, 60'ıda dolmuş. O yerleşme oranının %100 olmamasının hiçbir önemi yok soruyu soran arkadaş o kontenjana dahil değilse. Türkiye geneli 1100+ tercih edilmiş her türlü dolan bir bölüm.
Ek olarak her sene yükselen bir bölüm uçak teknolojisi zaten sürekli sıralamasını daha üste çekiyor, hani kontenjan azalması olmasa bile 500K'nın girmesi çok zordu kontenjan azalmasıyla beraber imkansıza yakın neredeyse.
Hocam 60 kontenjan olup 60ının dolduğunu iddia ediyorsunuz ama attığınız ss'de 63 kişi yerleşmiş zaten kontenjandan fazla kişi nasıl yerleşiyor o halde?

Hocam 60 kontenjan olup 60ının dolduğunu iddia ediyorsunuz ama attığınız SS'de 63 kişi yerleşmiş zaten kontenjandan fazla kişi nasıl yerleşiyor o halde?

Ya hocam okuduğunuzu anlamakla alakalı probleminiz mi var, onu da belirttim zaten. Okul birincisi, depremzede, 34 yaş üstü kadın kontenjanı gibi ek kontenjanlar bulunabiliyor üniversitelerde o tarz bir yerleşmeyle beraber 63 kişi yerleşmiştir. Normal genel öğrenci için kontenjan önceki senelerde 60 ve o kontenjanda hep dolmuş zaten.

Ya hocam okuduğunuzu anlamakla alakalı probleminiz mi var, onu da belirttim zaten. Okul birincisi, depremzede, 34 yaş üstü kadın kontenjanı gibi ek kontenjanlar bulunabiliyor üniversitelerde o tarz bir yerleşmeyle beraber 63 kişi yerleşmiştir. Normal genel öğrenci için kontenjan önceki senelerde 60 ve o kontenjanda hep dolmuş zaten.

Evet düşündüğüm gibi 34 yaş üstü kadın kontenjanında 2 tane açılmış ama sadece 1'i dolmuş. Bu da bizim soruyu soran bir arkadaşı alakadar eden bir durum değil.

IMG_7032.jpeg

Son düzenleme:

Okulun staj anlaşması var sözde ama bu sene 60 öğrenciden yaklaşık 25 tanesi falan staj buldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı