Uçlu kalem önerisi

Sürekli yazı yazmıyorum aslında şuanda hiç uçlu kalemle yazmıyorum fakat isim dolayısıyla her zaman uçlu kalem ihtiyacı olabilecek biriyim. O yüzden metal güzel bir kalemim olsun istiyorum.
Rotring tikky var fakat ömürlük bir kalem olsun istiyorum o yüzden heryeri metal kullanımı güzel f/p bir ürün arıyorum.

Metal kalem yazı yazmaya uygun değil, tutamacı metalse hiç değil. Bu kalemler çizim yaparken hatta çizim değil teknik çizim yaparken elinizin hakimiyeti daha iyi olsun diye özellikle yapılmış kalemler, kullanımı rahat değil. Tonla çizim yaptım kaç tane metal kalemim var kullanmıyorum. İyi güzel duruyorlar ama işlevsel değiller. Zamanında 60 liraya aldığım Pentel 120 A3Dx kullanıyorum, bu 3. yılı oluyor hala sapasağlam, ilk günkü gibi kullanıyorum. 🙂

Güzel kalemler gördüm rotring rapid pro gibi ama en kaliteli en sağlam en uygunumu arıyorum. Örneğin rapid pro zamanla renk atıyormuş. Kullanacağım uzmeyecek f/p kalemler hangileri sizce? Uni kuru toga metal almaya değer mi mesela?

Güzel kalemler gördüm rotring rapid pro gibi ama en kaliteli en sağlam en uygunumu arıyorum. Örneğin rapid pro zamanla renk atıyormuş. Kullanacağım uzmeyecek f/p kalemler hangileri sizce? Uni kuru toga metal almaya değer mi mesela?
Hocam Tombow Monograph Zero, tam sizlik. Fiyat performans ürünüdür.

Fiyat performans uçlu kalem önerisi yapar mısınız?
Rotring Rapid 0.7 kullanıyordum ama bir anda mekanizması bozuldu ve galiba benim önden uç takmamdan dolayı olmus.
Yani bana iyi güzel kalemler önerir misiniz?

Faber castel trı Click öneririm torunlara bile bırsakırsın öyle sağlam kalem.

Metal kalem yazı yazmaya uygun değil, tutamacı metalse hiç değil. Bu kalemler çizim yaparken hatta çizim değil teknik çizim yaparken elinizin hakimiyeti daha iyi olsun diye özellikle yapılmış kalemler, kullanımı rahat değil. Tonla çizim yaptım kaç tane metal kalemim var kullanmıyorum. İyi güzel duruyorlar ama işlevsel değiller. Zamanında 60 liraya aldığım Pentel 120 A3Dx kullanıyorum, bu 3. yılı oluyor hala sapasağlam, ilk günkü gibi kullanıyorum. 🙂
Günlük yazı yazmak için hangi kalemi önerirsiniz. Dediğiniz kalem güzel duruyor fakat pek fazla stoğunu bulamadım stok olanlar da gereksiz pahalı geldi.

6 ay olmuş konunun hortlatılmasını geçtim kullanım amacını bilmeden kalem öneriliyor.
Kalem hava atmak için alınacaksa Rotring 500 iyidir, kullanımı pek rahat olmasa da öğrenci için kötü denilemez.
Çizim yapılacaksa bütçe yetiyorsa Pentel Graph 1000 harikadır, bütçe yetmezse Graphgear 500 gayet yeterlidir.
Öğrenciyim, alayım uzun ömürlü olsun, ara sıra karalama da yaparım diyorsanız söylemekten dilimde tüy bitti Pentel 120 A3Dx alın geçin. Pentel kalitesi tartışılmaz zaten, 120 A3Dx modeli de markanın en rahat modelidir. Öğrenci için tepe noktası bir kalem, fiyatı da çok uçuk değil. Sırf metal olsun, güzel dursun diye kalem almayın. 120 A3Dx modelini çok kullanan da yok zaten, bir farkınız olur. 🙂
az önce D&R'da 29.90 TL'ye bu kalemin 3'lü setini (Kalem, uç, silgi) sipariş ettim. Son 2 tane olduğu yazıyor almak isteyen olursa bakabilir. Pentel 3'lü Kutulu Takım Seti 0.7 Y A317-36S

Son düzenleme:
Geri
Yukarı