Ucuz elektrogitar ve ses kartı önerisi

Innocencee

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf GTX 1650, H410M-H V2H, Corsair Vengance RGB White 2x8 2666 MHz, 650w PSU, Intel i5 10400F,
Meslek
Pide Fırını Ustası
Profesyonel olarak 8 aylık akustik gitar eğitimi aldım ve şimdiyse elektrogitar eğitimi alacağım ancak elektrogitar ve ses kartı eksik, 1 tane elektrogitar buldum ancak siz güzel değil derseniz almayacağım. Pek bir bütçem yok yani. Max 7.5-8k falan diyebiliriz.

Gitar: new orleans Nhs9720 Stratocaster Hss Vintage White (BEYAZ) Elektro Gitar ( Askı Pena Kılıf ) Fiyatı, Yorumları - Trendyol

(Elektro gitarlardan pek anlamasam da genel olarak metal çalacağım. Ufak bir araştırma sonucunda HSS manyetiğin metale en yatkın manyetik olduğunu gördüm ve HSS manyetik tercih ettim. HSS manyetik önerirseniz daha hoş olur onun haricinde renge çok dikkat eden birisiyimdir, vintage white renk elektro gitarlar daha çok hoşuma gidiyor :D)

Metal için HSS manyetik iyidir ama bir aktif manyetik kadar değil. Attığınız gitar markasını daha önce duymadım en kötü marka tercihiniz Ibanez, Jackson, LTD ve Squier olmalıdır. Bunlar başlangıç için en ideal markalardır. İnternet üzerinden gitar almak hem kumar işidir hem de ruhu öldürür. Gitarı siz değil gitar sizi seçer diye bir anlayış vardır. Önce duymalısınız. Klavyesinin iyi cilalanmış törpülenmiş olmasına dikkat etmelisiniz elinize oturup oturmadığına da. Tavsiyem önce müzik dükkanına gidip denemeniz daha sonra modele, manyetiklere ve kasaya karar verip, sizin için en iyi gitarı bulmanızdır.

Ses kartı olarak da bulabilirseniz ikinci elden en fiyat performans olarak bilinen ürünleri araştırmanız. Örnek olarak focusrite scarlet 2i2, Native Instruments komplete audio serisi ya da cepte taşımaya uygun olsun derseniz de iRig 2 örnek olarak verilebilir. Diğer önemli husus ise uygun fiyatlı ses kartlarında gitar için kullanacağınız kablonun bile önemli olmasıdır dip ses ve doğal olmayan distorsiyonu engellemek için.

Metal için HSS manyetik iyidir ama bir aktif manyetik kadar değil. Attığınız gitar markasını daha önce duymadım en kötü marka tercihiniz Ibanez, Jackson, LTD ve Squier olmalıdır. Bunlar başlangıç için en ideal markalardır. İnternet üzerinden gitar almak hem kumar işidir hem de ruhu öldürür. Gitarı siz değil gitar sizi seçer diye bir anlayış vardır. Önce duymalısınız. Klavyesinin iyi cilalanmış törpülenmiş olmasına dikkat etmelisiniz elinize oturup oturmadığına da. Tavsiyem önce müzik dükkanına gidip denemeniz daha sonra modele, manyetiklere ve kasaya karar verip, sizin için en iyi gitarı bulmanızdır.

Ses kartı olarak da bulabilirseniz ikinci elden en fiyat performans olarak bilinen ürünleri araştırmanız. Örnek olarak focusrite scarlet 2i2, Native Instruments komplete audio serisi ya da cepte taşımaya uygun olsun derseniz de iRig 2 örnek olarak verilebilir. Diğer önemli husus ise uygun fiyatlı ses kartlarında gitar için kullanacağınız kablonun bile önemli olmasıdır dip ses ve doğal olmayan distorsiyonu engellemek için.
Bilgilendirme için teşekkür ederim efenim. Dediklerinizi dikkate alacağım.

Metal için HSS manyetik iyidir ama bir aktif manyetik kadar değil. Attığınız gitar markasını daha önce duymadım en kötü marka tercihiniz Ibanez, jackson, LTD ve Squier olmalıdır. Bunlar başlangıç için en ideal markalardır. İnternet üzerinden gitar almak hem kumar işidir hem de ruhu öldürür. Gitarı siz değil gitar sizi seçer diye bir anlayış vardır. Önce duymalısınız. Klavyesinin iyi cilalanmış törpülenmiş olmasına dikkat etmelisiniz elinize oturup oturmadığına da. Tavsiyem önce müzik dükkanına gidip denemeniz daha sonra modele, manyetiklere ve kasaya karar verip, sizin için en iyi gitarı bulmanızdır.

Ses kartı olarak da bulabilirseniz ikinci elden en fiyat performans olarak bilinen ürünleri araştırmanız. Örnek olarak focusrite Scarlet 2I2, native ınstruments komplete Audio serisi ya da cepte taşımaya uygun olsun derseniz de irig 2 örnek olarak verilebilir. Diğer önemli husus ise uygun fiyatlı ses kartlarında gitar için kullanacağınız kablonun bile önemli olmasıdır dip ses ve doğal olmayan distorsiyonu engellemek için.

Merhaba tekrardan. Bir yıl sonra tekrardan bu konuyu bir anda aktifleştirme sebebim sizden bir öneri almaktı.

Ses kartı olarak 2. elden bunu;

Elektrogitar olaraksa bunu buldum;

Squier'in dediğiniz gibi iyi bir marka olduğunu öğrenmemle Squier seçtim ancak ses kartlarından 1 gram bile anlamadığımdan kaliteli mi yoksa kalitesiz mi bulamadım. Bursa içerisinden sizde bulursanız ses kartı önermekten çekinmeyin lütfen.

Son düzenleme:
Müzik dükkanına gidip deneme fırsatı bulabildiniz mi?
Attığınız gitara sahibim. İlk aldığım gitar. İleride yaşayabileceğiniz problemler şansa bağlı olmakla birlikte jak potunun gevşemesi, dikkat etmez güneşte bekletirseniz pickguard'ın (beyaz plastik kapak) sararması. Bunların dışında 09 teller ile geliyor fabrikasyon olarak üstüne çıkmanızı yani daha kalın teller kullanmanızı ilk başta tavsiye etmem özellikle bending gibi teknikleri denerken ince teller daha iyi olur hem alışma hem kontrol açısından. Sustain strat kasalarda genel olarak kısa sürüyor. Ses kalitesi başlangıçta tatmin edecektir sizi.

Ses kartı olarak ben Native Instruments Komplete Audio 6 MK2 modelini kullanıyorum. Ses kartı hakkındaki yorumlarım ise nasıl kullanacağınıza bağlı. Örneğin çift enstrüman girişi olduğu zaman ve üstüne çift kulaklık çıkışı olduğu zaman arkadaşınızla aynı anda aynı proje üzerinde çalışabiliyorsunuz bu gerçekten iyi bir detay. Tabii ki eğer ileride böyle bir planınız yoksa ve sırf çift giriş/çıkışı var diye 1-2 bin liralık fark oluşuyorsa işinizi görecek modeli alabilirsiniz. Benim bildiğim gördüğüm kadarıyla Native Instruments ve Focusrite ses kartları pişman etmez. Şu an Bursa'daki ilanlara bakamıyorum kafamı verebileceğim bir vakit mutlaka dönerim bu konuya. Behringer markasından uzak durmanızı tavsiye ederim.

Gitarınızı ve ses kartınızı aldıktan sonra Guitar Rig gibi bir yazılıma ihtiyacınız olacak. Bir sürü efekt ve amfi replikasyonu ile başlangıçta alacağınız ucuz bir amfiye takılı kalmaktansa daha geniş bir skalada sesleri keşfetmenizi sağlayacaktır. Ses kartı seçiminin önemi burada kendini biraz gösterecektir çünkü her ne kadar db ayarı yapabiliyor olsanız da gürültüyü kısacağım derken detayları da kısmamak gerekir yani dip ses problemi yaşamamanız mühim. Ucuz kart, ucuz gitar kablosu ve üzerine gitarınızdaki pasif manyetikler dip ses/gürültü problemi yaşamanıza sebep olur.

Akustikten elektroya geçişte zaten hissedeceğiniz ilk fark çok daha konforlu bir çalım olacaktır. Özellikle strat kasa gitar seçtiğiniz için çok daha hafif bir deneyim olacaktır kıyasladığımızda. Sürekli "başlangıçta" dememin sebebi sesleri, enstrümanları ilk kez tanırken pek detayları fark etmiyoruz ancak sonradan tecrübe edindikçe bazı noktalarda aslında eksikleri olduğunu geç fark ediyoruz. Söz konusu müzik olduğu zaman, eğer aynı yerde takılı kalmayı sevmeyen biriyseniz önünüzde çok uzun bir serüven olacak.

Umarım bir yerleri atlamamışımdır. Daha fazla sorularınız varsa çekinmeyin lütfen.

Şu anlık her hangi bir müzik dükkanına gidip deneme fırsatı bulamadım.
Açık konuşmak gerekirse elim de şu anda herhangi bir para bulunmamakta ancak yakın zaman da asgari ücretli bir işe gireceğim ve 5-6 hafta sonra elime para geçtiği gibi Elektro Gitar alacağım.

Bu Ses Kartı meselesi bir tık karmaşık bir durum bundan dolayı Ses Kartlarını kesinlikle detaylı şekil de araştırmayı planlıyorum. Bunun dışın da önceden Beyaz Renkte bir Elektro Gitar istesem de fark ettim ki pek beyaz renk bir kasaya sahip olup da HSS manyetiğine ev sahipliği yapan Elektro Gitarlar az ve sanırsam biraz pahalı bundan dolayı dış görünüşüne bakmadan en kaliteli HSS manyetiğe sahip Elektro Gitar her neyse onu almayı planlıyorum.

Gitar çalsam bile hangi markanın daha kaliteli olduğunu, gitar sapın da hangi tahta kullanılırsa daha iyi olur, tel kalınlığı ne işe yarar gibi şeylerle ilgili bir gram bile bilgim olmadığımdan dolayı burada sizden yardım istemem gerekiyor. Dediğim gibi görünüşü önemli değil, kaliteli olsun, HSS manyetiğe sahip bir elektro gitar olsun bana yeter. Bir kaç HSS manyetiğe sahip ortalama 11-12 Bin TL'lik Elektro Gitar önerisi yaparsanız çok hoşuma gider. Maaşımı almaya yakın çünkü Elektro Gitar denemeye gideceğim ve gidip kalitesiz bir gitar almayı istemem şahsen.

Müsait olduğunuz da Ses Kartının ve Elektro Gitarda ki bu Tel kalınlığı gibi şeylerin neleri etkilediğini, şunu şöyle yaparsan böyle. Bunu böyle yaparsan şöyle olur gibi meseleleri anlatırsanız çok hoşnut olurum.

Bide daha şimdi bu yazınız da dediğiniz "Örneğin çift enstrüman girişi olduğu zaman ve üstüne çift kulaklık çıkışı olduğu zaman arkadaşınızla aynı anda aynı proje üzerinde çalışabiliyorsunuz bu gerçekten iyi bir detay. Tabii ki eğer ileride böyle bir planınız yoksa ve sırf çift giriş/çıkışı var diye 1-2 bin liralık fark oluşuyorsa işinizi görecek modeli alabilirsiniz." demeniz dikkatimi çekmedi değil. Bu konuyla da alakalı kaliteli ancak pekte pahalı olmayan (Sıfırı 8K olan bir Ses kartı olabilir ki aslında bir bakıma pahalı) kaliteli ses kartı da önerirseniz çok sevinirim.

Konu gitarların ağacı olduğunda birden fazla faktör var temelde. Her ağacın farklı sesi olduğu gibi aynı ağacın her ürünü de birebir aynı performans vermez tabii ki bu performans farkı öyle kolay hissedilecek şey değil fakat burada biraz şans devreye giriyor bütçe düştüğünde. Ucuz gitar ucuz malzeme anlamına geldiğinden dolayı köklü markalar dışında alınmasını ben doğru bulmuyorum sonuçta ömürlük bir satın alımdan bahsediyoruz almışken iyisini almak gerekli. Hangi ağaçtan nasıl ses çıkar tek tek yazmam anlamsız olur bu konuyu yerli yabancı kaynaklardan araştırıp fikir sahibi olmanızı öneririm. Sapta kullanılan ağaç kadar klavyede kullanılan ağaç bile enstrümanı birbirinden ayıracak kadar önemli. Bu yüzden temel düzeyde bile olsa ağaçlar hakkında fikir sahibi olduktan sonra daha kolay eleme yapabilirsiniz seçenekler arasında.

Manyetik kalitesi konusunda söyleyeceğim şey ise bir önceki yazımda da anlattığım gibi yeni keşfedeceğinizden dolayı en iyisi de olsa orta düzeydeki de olsa deneyim birbirine çok yakın olacaktır çünkü tam olarak potansiyeli keşfetmemiş olacaksınız. Ayrıca ağaçların birbirinden farkı olduğu gibi manyetiklerin de birbirinden farkı var ve aynı manyetiği düz ya da çapraz kullandığınızda bile fark yaratıyor. Kaldı ki kötüsünü duymadan iyisini aramak pek mantık işi değil ayrıca modifiye etme şansınız da var.

Fakat işin özünde ilk deneyimleriniz olacağı için bu konularda fazla düşünmenin bir faydası yok şimdilik. Seçtiğiniz gitar sizi pişman etmeyecek bir gitar. Müzik dükkanına gidip denemenizi tavsiye etmemin sebebi birden fazla çeşit gitarı direkt karşınızda görüp deneyimleme imkanı sağlaması. Mesela görünüşü hoşunuza gitmeyen bir Jazzmaster sesiyle sizi çok etkileyebilir ve fikrinizi değiştirebilir bu yüzden genel anlamda enstrüman almadan önce deneme şansınız varsa bunu kullanın. Çalışmıyorsanız illa boş bir zaman ayırırsınız eğer çekiniyorsanız da (ki hiç gerek yok böyle düşünmeye) bir arkadaşınızdan rica edip size eşlik etmesini isteyin.

Kendi kullanmış olduğum ses kartını öneririm ileriye dönük işinize yarayacak bir çok özelliği barındırıyor. Scarlett 2i2 da aynı kafada bir ses kartıdır mesela fakat iki ses kartı arasında da fark var bunu karşılaştırma videolarında görebilirsiniz.

Tel kalınlığı çalım konforundan ses tonuna kadar belirleyici bir faktördür. Ayrıca bazı gitarların kalın tel ile kullanılması tavsiye edilmez sapa fazladan baskı yapacağından dolayı. Temelde ince teller daha parlak, daha konforlu ve esnektir. Düşük bası kuvveti istediğinden dolayı yeni başlayanlar için en mantıklı seçenektir. Kalın teller ise daha doygun bir tona fakat daha zor bir çalıma sahiptir. Bending dediğimiz tekniği yapmak ince tele kıyasla daha zordur özellikle hızlı çalacağınız zamanlarda. Fakat bir artı olarak da drop tune dediğimiz, orijinali EADGBE olan akort düzeninin değiştirilmesi anlamına gelen akortlama sistemi kalın tellerde daha dengelidir.

Son düzenleme:
Anlaşıldı.

O halde ben dediğiniz gibi fazla kafa yormayayım ve elime para geçtiği zaman bir enstrüman dükkanına gidip bütçeme uygun, dediğiniz kaliteli markalardan gitarlara bir göz atayım. İleri ki zaman da bu dediğini gitar ağaçları, gitar telleri ve ses kartlarının nasıl özelliklere sahip olduklarını detaylıca kontrol edeceğim.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim, dedikleriniz fazlasıyla işime yaradı. İleri ki zamanlar da gitar aldığım zaman veya gitarı aldıktan bir süre sonra sizlere birkaç şey daha sormak isterim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı