Ucuz laptop soğutucu iş görür mü?

Stok fanları ile işe yaramıyorlar. Ama Yapman gerekeni söyliyim. 2500 RPM bir kasa fanı alıyorsun 12 CM boyutunda Bunuda ucuz tercihen 2.el bir laptop standının altına vidalıyorsun. 15 ile 20 Derece arasında bir sıcaklık düşüşü yaşanıyor.

1736918317842.png
1736918679492.png

Son düzenleme:
Normal bir laptop soğutucu işinizi görür, fanlarını çalıştırmanıza bile gerek yok, tamamen laptopun daha rahat hava alması yeterli.

Laptopun alttan hava alması için gerekli bunlar. Bu hava alma bile 3-5 derece düşürüyor. Ama fanlardan bir şey bekleme 1 derece anca fark eder. Ben bu ısınma sorununu sıvı metal macun ile çözdüm. Oyunlarda 90-92 calışıp frekans düşüren cihaz sıvı metal macundan sonra 87 derecelere zor çıkıyor frekans ta düşürmüyor .

1736924461484.png

240 TL daha ucuza da vardır belki. Eski laptopumda yüksek ısıdan dolayı FPS kaybı, drop yaşıyordum bunu kullanınca düzelmişti. Ucuz ama etkili diyelim. Bir de ayrıyeten laptopun altına hava çıkışlarını kapatmayacak şekilde yükselti koyarsan örneğin ben vitamin kutusu koydum 2 tane, iskambil kağıdı da olur. Bayağı bir etkisi olur ikisinin.

Eki Görüntüle 2397591

240 TL daha ucuza da vardır belki. Eski laptopumda yüksek ısıdan dolayı FPS kaybı, drop yaşıyordum bunu kullanınca düzelmişti. Ucuz ama etkili diyelim. Bir de ayrıyeten laptopun altına hava çıkışlarını kapatmayacak şekilde yükselti koyarsan örneğin ben vitamin kutusu koydum 2 tane, iskambil kağıdı da olur. Bayağı bir etkisi olur ikisinin.

Bu sistem laptop fanlarina zarar verir hocam bos yere fanlara yuk bindirir bence normal bir yukseltici daha islevli olur.

Yeni konular

Geri
Yukarı