Ucuzdan pahalıya en iyi kulak üstü kulaklıklar

Üst kısmı rahatsız ediyor mu? Önceki kullandığım kulaklıkta üst kısmında hafızalı sünger olsa da uzun kullanımda yaptığı baskı başımı ağrıtıyordu.

Üst kısım rahatsız etmiyor ama yanlardan sıkıyor kulaklık, ve stok padler çok rahat değil sonradan alınabilenlere kıyasla.
Sıkma olayı 1-2 ay kullanımdan sonra azalıyor ama gitmiyor tamamen.
 
Anlık kararla Fidelio x3 aldım, 2.el AMP/DAC alınır mı? Q1 Mark II veya 2021 K3 düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Alırken kontrol ederek alırsanız sorun olmaz ben ikinci el Fiio K5 pro aldım daha sonra ikinci el Sennheiser HD 6xx aldım gayet memnunum size tavsiyem elden teslim alın ve alırken kontrol edin.
Maalesef yaşadığım şehirde satılmıyor, param güvende ile alırım alırsam. Teşekkürler.
 
@246675 AKG K701 aldım 2700 liraya. Test videolarını izlemiştim ve hoşuma gitmişti TR fiyatı 4000 lira Amazon'da 2700'e görünce alayım dedim.
 
Son düzenleme:
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Eğer yetersiz kalırsa amfi olarak ne düşünüyorsunuz?
Creative SB Z SE yetiyor şu anda sesi %25-50 arası dinliyorum daha ötesinde kulak için aşırı geliyor. Ancak uyumlu amfileri de varmış bir kaç forumda bununla ilgili yazan oldu bütçem müzik için o kadar da yüksek değil daha öncesinde HD600 de denedim ve bana göre olmadığını gördüm. Evet vokali mükemmel veriyor olabilir fakat genel anlamda vokali olmayan şarkı daha çok dinliyorum o yüzden K701 bana daha mantıklı geldi. Hifiman, SHP 9500, 9600 ve HD600 de dahil olmak üzere test videolarını izledim bunlarla beraber K701 de vardı ve K701 bana daha hoş geldi. Bunun haricinde X2HR da düşünüyordum fakat bütçemi çok aştığı için ve zaten bassı güçlü HD8 DJ elimde olduğu için referans stüdyo kulaklığı daha uygun bir karardı. Ayrıca basstan da artık sıkılmıştım. Progressive müzik de dinlesem enstrümanı bol müzikler olduğu için detayın daha iyi tüm seslerin olduğu yerde gürültüyü minimumda hissetmek için hem açık kapsül hem de vokal ağırlıklı olmayan bir kulaklık almak baya hoşuma gitti. Evet HD8 de detayı çok iyi veriyor sahne performansı da kapalı kapsül bir kulaklık olmasına rağmen çok başarılı fakat tüm seslerin bir arada olduğu yerde aslında gürültü vermese de bassı güçlü olduğu için zaman zaman müziğin aynı kısmını gürültüymüş gibi algılayabiliyordum. Bu basstan artık sıkıldığımı gösteriyordu. Bunun haricinde zaten HD8 ömrünü bitirmiş bir kulaklık artık orijinal ped satışı da bitti. Kumaş ped aldım AE'den 6 ay sonra pul pul dökülüp dikişleri patladı. Orijinalinde bile böyle kronik sorun varken sahtesinden bunun olması çok doğal. Sarf malzemesi gibi sürekli de ped değiştirmek istemediğimden X2HR DT770 Pro ve açık kapsül kulaklıklara bakıyordum ve K701'in fiyatı bu seviyeye indiğini görünce bu fiyata daha iyisini bulamam diye K701 aldım. Uyumlu bir amfi ile çok daha başarılı olacaktır ancak ben bu şekilde kullanmaya devam edeceğim Creative'in ses işlemcisi bana kalırsa fiyatına göre rakipsiz. İlerleyen zamanlarda HD800 veya 800S alacağım. Onun gerçekçiliği ve rahatlığını başka kulaklıkta görmedim. K701'in en beğenmediğim tarafı kafa bandı oldu dümdüz deri kayış olması 1-2 saat sonra kafamı ağrıtmaya başlıyor. Orası için ek sünger alıp kalıcı olmayan kolaylıkla sökülebilen bir modifikasyon yapmayı düşünüyorum.

AKG K712, K702, K612 PRO yok sadece K361 koydum çünkü cidden iyi bir kulaklıktır K361 fiyatına göre. Tabi AKG'ye kötü demiyorum ama burada olmayan AKG'ler eski artık.
Şuraya bir parantez açmak isterim yaklaşık 6 aydır K701 kullanıyorum ve farklı farklı kişilerden K7** serisi için yapılan yorumları inceledim.

Öncelikle serisinin ses rengi kötü anca Rock müzikte gider o da alternatif Rock olur geri kalanı baş ağrıtır rezonansı var.


Konforu çok iyi başka kulaklığın böyle bir konfor vereceğini sanmıyorum vardır yine buna yakın fakat bu hafiflikte yoktur o yüzden kendine yeni niş bir alan yapmıştır bu seri.
K701'in en beğenmediğim tarafı kafa bandı oldu dümdüz deri kayış olması 1-2 saat sonra kafamı ağrıtmaya başlıyor.
Buradaki yaptığım yorumu daha yeni aldığım sırada yapmıştım ve kulaklığı yanlış takıyormuşum şu anda 10 saat bile taksam kafamda bir ağrı yapmıyor.

Teknik performansı cidden iyi. Hem sahne olarak hem de detay olarak tatmin eder özellikle K702 ve K712 için sahne konusundaki aldığı övgüleri hak ediyordur. K701'de bile sahne yüksekliği fark ediliyor belli başlı müziklerde sırf sahnenin vermiş olduğu genişlikle şaşkınlığa uğradım. HD800S gibi de sahte bir sahnesi yoktur. HD800S'in sürücüleri biraz açılı olduğu için sahnesi çok daha geniş oluyor fakat K701 özelinde konuşursam hiçbir yapaylık içermiyor.

Zayıf yanı da var tabi kulaklığın malzeme kalitesi kötü verdiğiniz paraya acıyacaksınız sırf bu malzeme kalitesi yüzünden fakat hafif olması için plastik kullanılmış hani bu taraf için birazcık vazgeçilmiş bir kalite olarak düşünüyorum. Yıpranmaya dayalı gıcırdama yapmaya başlıyor bu konu sizde takıntı haline geleceğini düşünüyorsanız K7** serisine hiç bakmayın bile.

Ben bu seriyi öneriyorum her ne kadar incelediğim kişiler bu kulaklığa ses rengi konusunda tiksinerek baksa da PEQ ayarı denen bir şey var buna kafa yorarım, uğraşırım diyen olursa düşünmeden alsın. Alacağınız tek şey teknik performans olmayacak beraberinde konforu da getirecek. Şu anda K701'in fiyat avantajı kalmadı hatta artık yüksek fiyattan satılıyor bu yüzden ilk öncelik K702 olmalı teknik performansı çok daha iyi ayrıca serinin gözde kulaklığı K702'dir.

@246675 Z SE'den AE-5 Plus'a geçiş yaptım. RAA'dan geçer not almış ses gücü olarak da 33 ohmda 300mW 300 Ohmda 90mW güç veriyor. PEQ ayarı yaparken büyük pay bırakıyor bana.
 
Son düzenleme:
Evet hocam PCI-E kart. Ekran kartında CW var fakat K701 ile duyulmuyor o yönden sıkıntı yaşamıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı