Şimdi belki bazı arkadaşlar karşı çıkar ama ben bu İngilizce eğitim kurslarını tamamen gereksiz buluyorum. Kendim de 2 kurs (video eğitim hatta) aldım ama hiçbir faydası olmadı. Ezberledim perfect tensleri sonra unuttum mesela. Dil böyle birşey çünkü. Zaten YouTube üzerinde yeterince ücretsiz kaynak var. Hiç boşuna para harcama. Zamanında 90 Saatlik Almanca kursu satın aldım ama kaç yıl oluyor hiç çalışmadım. Demek istediğim eğer azmin varsa kurslara hiç para vermene gerek yok, her türlü öğrenirsin.
Hiç temelin yoksa YouTube üzerinde Orkun Londoner, Özer Kiraz, Evren Okuşluğ gibi hocalara bakmanı tavsiye ederim. Bunun dışında basit çocuk filmleri veya kolay dizileri ingilizce altyazılı izle. Bir süre sonra normal dizilere de geçiş yapabilirsin ama zor diziler seçme.
İngilizce konuşmayı en hızlı ve etkili şekilde öğrenmek istiyorsan tek çaresi konuşmak, pratik yapmak. Konuşmadan en kral hocadan özel ders alın hiçbir işe yaramaz (YDS için konu farklı). Demem o ki internetten bir arkadaş edin ve bol bol konuşma yap illa Amerikalı olmasına gerek yok, Malezya'lı, Endonezya'lı veya herhangi bir ülkeden biri de olabilir.
Gramer konusuna hiç takılma. Okul için istiyorsan onu bilemem ama normal konuşma için az biraz video izleyip temel kuralları başlıca öğrendikten sonra hiç vakit kaybetmeden hemen pratik yapmaya başla. 2020 yılında ücretsiz bir sürü site var pratik yapabileceğin.