Udemy kurs önerisi

Daha fazla  
Yaklaşık 2 senedir yazılıma ilgim var fakat sadece ilgim var daha önceden hiç detaylı bir şekilde göz atmadım attıklarım da ise en fazla 3-5 gün falan baktım sonra geri bıraktım. Oyun geliştirmeye çok büyük bir ilgim var zor olsa da yazılım hayatıma Udemy'dan oyun yapmayı öğrenerek başlamak istiyorum. Bu arkadaşı çok uzun zamandır takip ettiğim için ve kursun da giriş seviyesi olduğunu bildiğim için bu kursu aldım fakat ilerleyen zamanlar da orta-zor düzey bir kurs almak istiyorum. Şu an indirimim var o yüzden çok yakın bir zamanda almayı düşünüyorum bütçem 250 TL üstüne çıkmam zor 250 TL'lik kurs önerirseniz daha iyi olur. Kaliteli, ücretsiz bildiğiniz kurslar varsa onları da önerebilirsiniz.
Aldığım kurs:https://www.udemy.com/course/sfrdan...emel-unity-c-egitimi/?couponCode=KEEPLEARNING

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde direkt oyun geliştirme öğrenmeye başlamanı tavsiye etmem. İlk olarak algoritma kurma becerisi kazanman uzun vadede çok daha güzel bir başlangıç olur. Eğer kararlıyım diyorsan önce algoritma, temel programlama, nesneye yönelik programlama gibi kavramlara hakim olmanı tavsiye ederim.

2. seçenek olarak basitte olsa bir proje belirleyip bu projeyi gerçekleştirirken öğrenebilirsin. Bu bana göre daha sancılı bir yöntem ancak sürekli deneme yanılma yoluyla öğreneceğin için fazlasıyla faydasınıda görürsün.

Son olarak kurs almadan önce YouTube eğitim serilerine bakmanı tavsiye ederim. Oradaki videolardan hemfikir edinir hem de temel kazanırsın. Ardından zaten kendi başına bir kurs seçecek seviyeye gelebilirisin.

Normalde direkt oyun geliştirme öğrenmeye başlamanı tavsiye etmem. İlk olarak algoritma kurma becerisi kazanman uzun vadede çok daha güzel bir başlangıç olur. Eğer kararlıyım diyorsan önce algoritma, temel programlama, nesneye yönelik programlama gibi kavramlara hakim olmanı tavsiye ederim.

2. seçenek olarak basitte olsa bir proje belirleyip bu projeyi gerçekleştirirken öğrenebilirsin. Bu bana göre daha sancılı bir yöntem ancak sürekli deneme yanılma yoluyla öğreneceğin için fazlasıyla faydasınıda görürsün.

Son olarak kurs almadan önce YouTube eğitim serilerine bakmanı tavsiye ederim. Oradaki videolardan hemfikir edinir hem de temel kazanırsın. Ardından zaten kendi başına bir kurs seçecek seviyeye gelebilirisin.
Hocam zaten daha önceden kurslara baktım fakat hepsi karmakarışık ve uzun anlatıyordu o yüzden başlangıçta bu kursu aldım aklımda bir fikir oluşsun diye sonrasında ne yapacağımı bilmiyorum ama. Algoritma öğrenin falan yazmışsınız peki onları öğrenmek için önerebileceğiniz bir kurs veya youtube videosu var mıdır acaba?

Bu konular için tavsiye edebileceğim bir Udemy kursu yok. Ben zaten bilgisayar mühendisliği öğrencisi olduğum için bu konuları okulda ders olarak aldım. Zaten bu konuların kurs ile öğrenilebileceğini düşünmüyorum. Kurslar size ancak temel işlevleri öğretir. Fazlasını siz kendi çabanızla elde edersiniz. Kendimde bu şekilde öğrendim. Bize derste öğretilenlerden daha kapsamlı ve karmaşık ödevler verildiğinde bunları çözmeye çalışırken öğrendim ben. Eğer senin böyle bir imkanın yoksa kafanda bir proje belirleyip bu projeyi yapmak için uğraşmanın sana daha çok faydası olabilir. Projeden kastım kendine ben basit bir araba oyunu yapacağım diye hedef koyarsın ve bu oyunu yaparken öğrenirsin. Belki 3 gün boyunca arabayı hareket ettirecek kodu-mekanizmayı öğrenmekle vakit harcayacaksın ama işin sonunda öğreneceksin.

Burada sadi hocamın güzel bir serisi var. Biraz eski gelebilir ancak temel kavramları güzel anlattığını düşünüyorum. İnceleyebilirsiniz.

Son olarak söylediklerim gözünü korkutmasın. Yazılım ne çok zor ne de çok kolay. Sadece belirli bir süre düzenli ve disiplinli bir şekilde zaman ayırmak gerekiyor. Bunu yaparsan zaten bir yerden sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir. Ayrıca şu anda elimizde ChatGPT gibi bir nimet var kullanmanı kesinlikle tavsiye ederim. En basitinden burada sorduğun soruyu ChatGPT'ye sor ve ondanda görüş al. Sana bir yol haritası çizecektir o da. Kod yazma konusundada ChatGPT fazlasıyla destek verir sana kesinlikle tavsiye ediyorum.

Olmaz. En azından if-else, while-for, değişken tanımlama vb temel programlama bilgilerini bil. Bir yerden sonra ilgin artarsa ya da mecbur kalırsan programlama bilgilerini ilerletmen gerekecek. Basit bir C# eğitimi izleyebilirsin. Unity'de C# kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Unity öğreneceksen eğer C# ile başlamanı tavsiye ederim. YouTube'da C# eğitimleri vardır illaki oraya göz atabilirsin. Hemen Udemy kurslarına girişme.

Geri
Yukarı