UE5 ile yapılan korku oyununda efekt kayboluyor

micah7775

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Unreal Engine 5 ile found footage bir korku oyunu yapıyorum. Bu tarz oyunlarda kamerada karıncalanma (film grain) olur, gece vakitleri gece görüşü özelliği ekledim ve bu gece görüşü açılıp tekrar kapatıldığında bu karıncalanma efekti kayboluyor. Gece görüşü özelliğini post process olarak ekledim, karıncalanma efekti ise oyuncunun kendi kamerasından ayarladım. Tek başıma ve ilk defa yaptığım için pek bir şeyler bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Post process eğer butun levede geçerli olarak ayarlanmadiysa kendi collisionunun dışına çıkınca efectler kaybolur.

Post process eğer butun levede geçerli olarak ayarlanmadiysa kendi collisionunun dışına çıkınca efectler kaybolur.
Hocam oyle olsaydi cozebilirdim ama cok sacma bir sorun, normalde oyun basladiginda ekrana kameranin ayarlarinda karincalanma actim. Oyun basladiginda f tusuyla gece gorusu ozelligi acip tekrar kapattigimda kapali halindeki efekt kayboluyor. Tesekkur ederim yorumunuz icin.

Saçma bir çözüm olabilir ama Gece görüşü açılınca post processin geçerliliğini yitirin. Ardından kapattığında tekrar açın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…