Üçlü priz takılınca şalter attı

burakdurdag

Megapat
Yer
ERZURUM
Daha fazla  
Meslek
Kimya Mühendisi
Üçlü priz fişini prize takınca şalter attı ve kaldırdıktan sonra şalteri kasada ve kasaya bağlı olan hiçbir cihaza elektrik gitmediğini gördüm. İnternetten baktım belli başlı çözüm önerilerini uygulamama rağmen sorun devam ediyor. PSU kaynaklı olduğunu düşünüyorum problemin ama net olarak emin olabilmek ve sorunu çözebilmek için tavsiyelerinizi öğrenebilir miyim? Teşekkürler.

Kalitesiz üçlü priz olabilir onlar böyle yapıyor.

Atan şalter sigorta mı, kaçak akım korumalı röle mi? Arada kablo olmadan denediniz mi?

Atan şalter sigorta mı, kaçak akım korumalı röle mi? Arada kablo olmadan denediniz mi?
Sigorta attı. Diğer bahsettiğiniz terimlerden anlıyor değilim ve hiç bir şey ile oynamadım. Arada kablo olmadan deneme gibi bir şey yapmadım.

Kablodan kaynaklı da olabilir. Kasayı direkt olarak prize takıp deneyin.

Diğer prizlerde de aynı şekilde ise PSU sıkıntılı olabilir.

Diğer prizlerde de aynı şekilde ise PSU sıkıntılı olabilir.

Evet aynı. Kesinlikle PSU kaynaklı bir sorun olduğuna nasıl kanaat edebilirim. Anakart veya başka parça olma ihtimali nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet aynı. Kesinlikle PSU kaynaklı bir sorun olduğuna nasıl kanaat edebilirim. Anakart veya başka parça olma ihtimali nedir?

Normalde 5V ve 12v kanalları multimetreyle kontrol edilir, doğru voltaj ve akım değerlerini veriyor mu diye ancak senin yapabileceğin şu anlık 24 pinlik bağlantıyı söküp kısa devre yaptırmak, videoları var bir araştır. Net olarak PSU'nun bozuk olup olmadığını ilk cümlemde anlattığım şekilde tespit edilir ancak kabaca kısadevre yöntemiyle de kontrol edebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…