Ücretsiz antivirüs programlarıyla etkili koruma sağlanabilir mi?

TeknoLee

Decapat
Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
396
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün bilgisayarıma Kaspersky Total Security yazılımını indirdim ve şu anda 1 aylık deneme sürümü aktif. Bu bir ay kullandıktan sonra memnun kalırsam satın alırım diye düşünmüştüm ama bana çok pahalı geldi. Amacım bilgisayarımın ve andoid cihazlarımın güvenliğini sağlamak. Özellikle internet güvenliğine çok önem veriyorum. Sizce ücretsiz yazılımlarla istediğim koruma düzeyine ulaşmam mümkün mü? Veya birden fazla güvenlik yazılımını koordineli bir şekilde kullanarak bunu yapabilir miyim? Yoksa Kaspersky Total Security'i satın almamı mı önerirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam istediğim şey bilgisayarda özellikle internet güvenliğini sağlaması. Kaspersky kadar sağlam koruma sağlar mı? Bir de Android'de kullanabilir miyim?
Android, Windows desteği bulunuyor. Ben uzun süre kullandım, şuan kullanmıyorum; neden diye sorarsanız, Windows Defender ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor.

Comodo'nun içerisinde; ödüllü bir Firewall, Sandbox, HIPS ve birçok teknoloji bulunuyor. Ayrıca güvenli alışveriş için, ayrıca bir eklentisi var. Ablamın taşınabilir depolama cihazındaki ve benim bilgisayarımdaki bütün virüsleri bulup sildi.

Edit: Baktım ama sanırım Mobile Security sayfasını kapatmışlar, görünmüyor.
 
Neye karşı korunmaya çalışıyorsun tam olarak, tehdit modelin ne?
Çok güzel bir soru hocam. Aslında benim de kafamda tam bir model yok ama yakın zamanda bilgisayarıma bir fidye virüsü bulaştı ve canımı çok yaktı. O olaydan sonra bu konularda daha bir hassas oldum. Bir de bu konularda araştırmalar yaptıkça daha bir sürü tehlikeler olduğunu gördüm ve bilgisayarda bir program yüklerken, özellikle interneti kullanırken içim rahat olsun istiyorum. Mesela internette reklamları engelleyecek, güvenli bağlantı sağlayacak, ağ üzerinden bilgisayara sızmaya çalışan kötü amaçlı yazılımları engelleyecek, internet üzerinde bankacılık ve alışveriş işlemlerinde bilgilerimi koruyacak bir program kullanmak istiyorum. Yine araştırdığıma göre Defender bu konularda yeterli olmayabiliyormuş. İstediklerim kabaca bunlar, bilmem anlatabildim mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı