Ücretsiz antivirüs programlarıyla etkili koruma sağlanabilir mi?

TeknoLee

Decapat
Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
396
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bugün bilgisayarıma Kaspersky Total Security yazılımını indirdim ve şu anda 1 aylık deneme sürümü aktif. Bu bir ay kullandıktan sonra memnun kalırsam satın alırım diye düşünmüştüm ama bana çok pahalı geldi. Amacım bilgisayarımın ve andoid cihazlarımın güvenliğini sağlamak. Özellikle internet güvenliğine çok önem veriyorum. Sizce ücretsiz yazılımlarla istediğim koruma düzeyine ulaşmam mümkün mü? Veya birden fazla güvenlik yazılımını koordineli bir şekilde kullanarak bunu yapabilir miyim? Yoksa Kaspersky Total Security'i satın almamı mı önerirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Reklamlar bir güvenlik tehditi değil. Ağ üzerinden bilgisayara sızma işlemleri esas olarak güncel olmayan bir yazılım veya aynı ağa bağlı başka bir cihazın MitM uygulaması yoluyla gerçekleşebilir. Her ikisi de söz konusu değilse problem çıkmaz. Güvenli bağlantı sağlamaktan kastın nedir anlayamadım. Bankacılık ve alışveriş işlemlerinde bilgilerini kimden ve nasıl korumayı amaçladığını da tam olarak anlayamadım.

Sağduyu sahibi bir kullanıcının bilgisayarında AV'lerin varlığı ile yokluğu bir fark yaratmayacağı için Defender'in iyi mi kötü mü olmasının bir önemi yok gerçekten. Karşılaştırmak gerekirse de iyidir, ince ayar yapıldığında en iyi korumayı sunduğu bile idda edilebilir.
 
Ücretsiz sürümü var Kaspersky'nin ancak ben yeterli koruma görmedim.
 
nReklamlar bir güvenlik tehditi değil. Ağ üzerinden bilgisayara sızma işlemleri esas olarak güncel olmayan bir yazılım veya aynı ağa bağlı başka bir cihazın MitM uygulaması yoluyla gerçekleşebilir. Her ikisi de söz konusu değilse problem çıkmaz. Güvenli bağlantı sağlamaktan kastın nedir anlayamadım. Bankacılık ve alışveriş işlemlerinde bilgilerini kimden ve nasıl korumayı amaçladığını da tam olarak anlayamadım.

Sağduyu sahibi bir kullanıcının bilgisayarında AV'lerin varlığı ile yokluğu bir fark yaratmayacağı için Defender'in iyi mi kötü mü olmasının bir önemi yok gerçekten. Karşılaştırmak gerekirse de iyidir, ince ayar yapıldığında en iyi korumayı sunduğu bile idda edilebilir.
Güvenli bağlantı sağlamak, bankacılık ve alışveriş işlemlerinde bilgileri korumak derken internet üzerindeki tehditlere örnek vermeye çalıştım. Mesela Kaspersky ürünleri içinde internet koruması paketi vardı, orada da bazı tehditlerden bahsediliyordu. Bu konuda biraz araştırma yapmıştım ama tam olarak ifade edemedim galiba. Ama söylediklerinizden anladığım kadarıyla işi bu kadar abartmaya gerek yok. Sağduyu sahibi bir kullanıcı olunursa antivirüs programlarına gerek olmadığını söylüyorsunuz. Peki sağduyu sahibi bir kullanıcı olmayla ilgili önerileriniz var mı? Sağduyu sahibi kullanıcı olarak bütün tehditlerden korunulabilir mi?
 
AV firmaları ürünlerini abartılı ve jenerik anlatımla övmeyi severler. İnternet üzerindeki tehditler geniş bir yelpazedir fakat bunun sizi ilgilendiren kısmına karşı önlem kullandığınız yazılımlar tarafından zaten alınmıştır. Windows üzerindeki her gün tanık olduğunuz virüs bulaşma vakalarının hemen hemen hepsi, kullanıcının kendi rızasıyla güvensiz kod çalıştırmasından kaynaklanıyor, herhangi bir güvenlik zafiyetinden değil.

Sağduyu sahibi kullanıcı olarak bütün tehditlerden korunulabilir mi?
Hedefli saldırıya uğrama ihtimali yüksek, önemli bir şahsiyetseniz almanız gereken önlemler farklı olur tabii.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı