Ücretsiz dijital lisans elde etme

Sizlere Türk forumlarında örneği olmayan bir konudan bahsedeceğim.

Bu konuda Microsoft hesabınıza nasıl ücretsiz ve güvenli bir şekilde Windows 10/11 lisansı tanımlayabileceğinizden bahsedilmektedir.
(HWID yöntemi olarak da tanınmaktadır.)

Öncelikle dijital lisans nedir?

Bilgisayarınızın bir donanım kimliği vardır. Buna HWID (Hardware ID) denir. Dijital etkinleştirme yaptığınız zaman bilgisayarınızın donanım kimliği Microsoft sunucularına kaydedilir ve böylece donanım kimliğiniz sunucularda sorgulandığında bilgisayarınız etkinleşir.

Bu yöntemin çalışma mantığı nedir?

Bildiğiniz üzere Windows 7 üzerinden Windows 10’a yükseltme işlemi ücretsizdi ve yükseltme işlemi sonrası size bir dijital lisans tanımlanıyordu. Bu işlem için Windows 7’nizin lisanslı olması gerektiği söyleniyordu ama pratikte bu doğru değildi. Windows 7’niz nasıl lisanslanmış olursa olsun yükseltme işlemi sonrası yasal lisans sahibi olabiliyordunuz. Bu yükseltme işlemi ile lisans sahibi olmak hala ücretsiz. Uzun yoldan deneyimlemek isteyen varsa bilgisayarına Windows 7 kurar -bütün diskini MBR’ye formatlamak ve UEFI ayarlarıyla uğraşmak gibi şeyleri göze alarak- ve Windows 10’a yükseltir. Ben bu konuda size bu işi güvenli bir şekilde nasıl kısayoldan yapabileceğinizi anlatacağım.

Nasıl yapılır?

Öncelikle güvenlik risklerini yok etmek adına bir sanal makine kuracağız. Bunun için VMware veya VirtualBox kullanabilirsiniz. İhtiyacınıza göre Windows 10/11 kurduktan sonra Microsoft Activation Script adlı bir araç kullanacağız. GitHub üzerinden edinebileceğiniz bu araç açık kaynak kodludur ve Windows 7 kurup yükseltme yapmanıza gerek kalmadan bilgisayarınızı Windows 7’den yükseltme yapılmış olarak gösterir. (Hwidgen denilen bir aracın daha bu yöntemi kullandığı söylenir ama açık kaynak kodlu değil olarak biliyorum ve hiç test etmedim.) Bu aracın içinde KMS, KMS38 ve HWID gibi etkinleştirme seçenekleri mevcuttur. KMS’den koşarak uzaklaşacağız ve HWID seçeneği ile etkinleştirme yapacağız. Artık bu lisansı Microsoft hesabımıza taşıyabilmek için sanal makinede oturum açmamız yeterli olacaktır. Oturum açtıktan sonra dilerseniz sanal makineyi tamamen silebilirsiniz.

Ana makinenizde oturum açtığınız zaman etkinleştirme sayfasında “Microsoft hesabınıza bağlı bir dijital lisans ile etkinleştirildi.” yazısını göreceksiniz. Oturumu kapatsanız veya format atsanız bile cihazınız etkin kalmaya devam edecektir. Artık gerçek bir lisansınız var.
 
Son düzenleme:
"MAS_1.4_Password_1234.7z" isimli dosya içinde cmd dosyaları var nasıl etkinleştirme yapılacak?

Öncelikle ana bilgisayarınızda yapmanızı önermiyorum, sanal makine kullanın, içinde All in One yazan bir CMD olması lazım, ona tıklayın. HWID yazısına denk gelen bir rakam olacak, o rakamı CMD'ye yazın ve gönderin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ana bilgisayarınızda yapmanızı önermiyorum, sanal makine kullanın, içinde All in One yazan bir CMD olması lazım, ona tıklayın. HWID yazısına denk gelen bir rakam olacak, o rakamı CMD'ye yazın ve gönderin.
Zaten ana bilgisayarımda denemem sakıncalı, bilmediğimiz bir sürü kodlar var. Can Değer incelemesini yapıp bizi bilgilendirse çok güzel olur. Şimdilik birkaç kodla KMS ile msguides.com sitesine bağlanarak etkinleştirdim (güvenilir olup olmadığı tartışılır).

Müsait zamanda HWID yöntemini de deneyeceğim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanal makineye kurup denedim. Sıkıntısız lisanslı oluyordu. Microsoft hesabımı normal bilgisayarıma aktarınca lisans durumu "bildirim modu" diyordu.
Hesabı kaldırıp, ürün anahtarını sildikten sonra cihazımı bul dedim. Sonuç OEM oldu Retail olsun diye çok uğraştım ama olmadı bir türlü. İki kez sanal makineye Windows 10 kurmak zorunda kaldım. Şimdi sanal makineyi sildim. Format atınca gitmez değil mi artık? 😁
O kadar uğraştım, bakalım ne kadar gidecek. Format atınca gitmez herhalde cihaza bağla deyince aktarıyor.

Ekran görüntüsü 2021-09-09 073320 - Kopya.png


Ekran görüntüsü 2021-09-09 074036.png


Ekran görüntüsü 2021-09-09 075630 - Kopya.png
 
Son düzenleme:
Sanal makinede yaptım "Windows Microsoft hesabınıza bağlı bir dijital lisans ile etkinleştirildi" yazdı sonra sanal makineyi silip sıfırdan başka sanal makinede oturum açtım lisans gelmedi nerede hatta yapıyorum?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı