Ücretsiz dijital lisans elde etme

Sizlere Türk forumlarında örneği olmayan bir konudan bahsedeceğim.

Bu konuda Microsoft hesabınıza nasıl ücretsiz ve güvenli bir şekilde Windows 10/11 lisansı tanımlayabileceğinizden bahsedilmektedir.
(HWID yöntemi olarak da tanınmaktadır.)

Öncelikle dijital lisans nedir?

Bilgisayarınızın bir donanım kimliği vardır. Buna HWID (Hardware ID) denir. Dijital etkinleştirme yaptığınız zaman bilgisayarınızın donanım kimliği Microsoft sunucularına kaydedilir ve böylece donanım kimliğiniz sunucularda sorgulandığında bilgisayarınız etkinleşir.

Bu yöntemin çalışma mantığı nedir?

Bildiğiniz üzere Windows 7 üzerinden Windows 10’a yükseltme işlemi ücretsizdi ve yükseltme işlemi sonrası size bir dijital lisans tanımlanıyordu. Bu işlem için Windows 7’nizin lisanslı olması gerektiği söyleniyordu ama pratikte bu doğru değildi. Windows 7’niz nasıl lisanslanmış olursa olsun yükseltme işlemi sonrası yasal lisans sahibi olabiliyordunuz. Bu yükseltme işlemi ile lisans sahibi olmak hala ücretsiz. Uzun yoldan deneyimlemek isteyen varsa bilgisayarına Windows 7 kurar -bütün diskini MBR’ye formatlamak ve UEFI ayarlarıyla uğraşmak gibi şeyleri göze alarak- ve Windows 10’a yükseltir. Ben bu konuda size bu işi güvenli bir şekilde nasıl kısayoldan yapabileceğinizi anlatacağım.

Nasıl yapılır?

Öncelikle güvenlik risklerini yok etmek adına bir sanal makine kuracağız. Bunun için VMware veya VirtualBox kullanabilirsiniz. İhtiyacınıza göre Windows 10/11 kurduktan sonra Microsoft Activation Script adlı bir araç kullanacağız. GitHub üzerinden edinebileceğiniz bu araç açık kaynak kodludur ve Windows 7 kurup yükseltme yapmanıza gerek kalmadan bilgisayarınızı Windows 7’den yükseltme yapılmış olarak gösterir. (Hwidgen denilen bir aracın daha bu yöntemi kullandığı söylenir ama açık kaynak kodlu değil olarak biliyorum ve hiç test etmedim.) Bu aracın içinde KMS, KMS38 ve HWID gibi etkinleştirme seçenekleri mevcuttur. KMS’den koşarak uzaklaşacağız ve HWID seçeneği ile etkinleştirme yapacağız. Artık bu lisansı Microsoft hesabımıza taşıyabilmek için sanal makinede oturum açmamız yeterli olacaktır. Oturum açtıktan sonra dilerseniz sanal makineyi tamamen silebilirsiniz.

Ana makinenizde oturum açtığınız zaman etkinleştirme sayfasında “Microsoft hesabınıza bağlı bir dijital lisans ile etkinleştirildi.” yazısını göreceksiniz. Oturumu kapatsanız veya format atsanız bile cihazınız etkin kalmaya devam edecektir. Artık gerçek bir lisansınız var.
 
Son düzenleme:
Konuyu okudun mu? Konuda nasıl bir lisanstan bahsedildiğini anladın mı? Konuda ne anlatılmış mesela baktın mı? gerçekten merak ediyorum :D
Hikaye. Kekliyorlar sizi. Konuyu da kaynak kodları da okudum
 
Soruma cevap bekliyorum.
1632238488507.png


Bilen biri için yeterli. Kolay gelsin :)
 
Sen olayı yanlış anlamışsın. Bu dosyanın içinde sadece HWİD yöntemi yok ki diğer seçeneklerde var cmd dosyasını açtığın zaman 2 tuşuna basınca HWİD yöntemini kullanıyor
Hocam HWID yönteminin kodlarını seçip atar mısınız? Ne iş yapıyor bu kodlar? :)
 
Eki Görüntüle 1170765
Tamamen bilen biri KMS sunucularının isteğe bağlı olduğunu da bilir. Çok bilmişler ise orada sunucuyu gördüğü an; "ehe bak KMS sunucusu hehe KMS bu HWID ile kandırıyorlar ama ben çok zekiyim ehe" der.
Aynen kardeşim. HWID etkinleştirme cart curt. Microsoft ta lisans satarken enayi arıyor. Ne gerek var ki lisans almaya HWID etkinleştirme cart curt. Bana etkinleştirme sürecinin kod işleyişini atar mısın?
 
Aynen kardeşim. HWID etkinleştirme cart curt. Microsoft ta lisans satarken enayi arıyor. Ne gerek var ki lisans almaya HWID etkinleştirme cart curt. Bana etkinleştirme sürecinin kod işleyişini atar mısın?
https://textuploader.com/1dg8d/raw al kodun içinde yazıyor cart curt. Aramayı bilmezsen bulamazsın cart curt. KMS'ye de laf ediyim cart curt.
 

Geri
Yukarı