Python Ücretsiz kaynak önerisi

LLuser

Centipat
Daha fazla  
İlk kodlama dilim olarak Python'u seçtim, nedenlerini anlatmama gerek yok zaten bilindik şeyler. Ama sorun şu ki YouTube'da baktığım tüm kaynaklar farklı anlatıyor. Biri Anaconda diye bir şey kuruyor diğeri direk Python indiriyor, bunun doğrusu nedir acaba? Ayrıca ücretsiz olarak önerebileceğiniz kaynak nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk kodlama dilim olarak Python'u seçtim, nedenlerini anlatmama gerek yok zaten bilindik şeyler. Ama sorun şu ki YouTube'da baktığım tüm kaynaklar farklı anlatıyor. Biri Anaconda diye bir şey kuruyor diğeri direk Python indiriyor, bunun doğrusu nedir acaba? Ayrıca ücretsiz olarak önerebileceğiniz kaynak nedir?
Anaconda bir derleyici, onun yerine Visaul Studio kullanabilirsiniz.
Çok pardon Anaconda bir dağıtım sistemidir, onun yerine miniconda kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:

Daha kapsamlı kaynak var mıdır bilmem.

PyCharm öneririm editör olarak.

Anaconda multi platform içerek paket olarak düşünebilirsiniz, içinde python ide leri ve jupyter notebook felan var. Yanlış yok hepsi doğru Python çalıştırmak için anacondaya ihtiyacın yok, yüklerden hazır paketleri beraberinde geliyor ücretsiz. Genelde yazılıma ilk başlayanlara Anaconda ile yükle derler sıkıntı çıkmasın diye bunun dışında bir esprisi yok.

Python indirip istersen Notepad ile Python yazabilirsin. Anaconda veya diğer yazılımlarla işi kompleks hâle getirmeye gerek yok.

Visual Studio Code ve Python eklentileri + Python'ın kendisi işini fazlasıyla görür.

Not defterinden yazacaksın, sona py ekleyeceksin. Örnek:

game.py
horse.py

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı