Ücretsiz ya da ucuz forum sistemi önerisi

utknmz

Kilopat
Katılım
9 Ağustos 2014
Mesajlar
122
Yer
.tmp
Merhaba arkadaşlar, kendime ait bir sitem mevcut. Bu sitenin alt kategorisi olarak bir forum kurmak istiyorum. XenForo fiyatının çok fazla geldiğini söyleyebilirim. Şu anki fiyatı tam olarak 160 dolar, bunu şu an verebilecek bir altyapım yok.

Ucuz bir forum sistemi ya da ücretsiz ne kurabilirim? Kuracağımız forum tamamen SEO odaklı olması adına ücretsiz olarak kurulan forumlarda SEO desteği mevcut değilse, yani Google aramalarına girmeyecekse boşuna uğraşmayalım.

Google aramalarına hızlı cevap verebilecek bir sisteme ihtiyacım var.

Önerileriniz nedir?
 
Flarum kurun bence modern sistemler arasında en iyisi.
Bir araştırmasını gerçekleştireceğim.
Hepsi Google aramasında çıkar. MyBB veya phpBB'ye bakabilirsiniz. İkinci el XenForo lisansı da satılıyor olmalı. Hiçbiri XenForo'nun yerini tutamaz.
Eveti Xenforo yerini hiçbiri tutamaz, ancak şu an o kadar ücreti ödemek mantıksız geliyor. Bir de ya tutmazsa sorunu var kafamda.

İkinci el Xenforo için biraz kafam karışık, lisans yenileme ücreti tam olarak ne kadar onu da araştırmam lazım. Yakın tarihli alırsam yandık demektir. :)
 
95$ ama güncellemek istemediğiniz sürece satın almak zorunda değilsiniz:

1643183629611.png
 
Teşekkür ederim. O zaman demek oluyor ki, ikinci el bir lisans bulacağım.
Forum yazılımı geleneksel tarzda olsun istiyor ve projeye tam güvenmiyorsanız MyBB tercih edebilirsiniz. Eğer proje başarılı olursa Merge bulunuyor, XenForo'ya geçiş yaparsınız.

MyBB yazmamın sebebi Türkçe topluluğun diğerlerine nazaran daha fazla olması, kaynak bulmakta zorluk çekmezsiniz.



Ek olarak Flarum'un da Türkçe doğrulanmış topluluğu bulunuyor: Flarumtr.com
 
MyBB tema desteği iyidir ve Türkçe topluluğu gelişmiştir, eğer destek, ücretli özel yapım vb. şeyler gerekirse yaptıracak kalifiye insan bulmanız kolay olur.
 

Geri
Yukarı