UEFA'dan Avrupa Süper Ligi İçin "Men" Açıklaması!

261538

Megapat
Katılım
1 Mayıs 2017
Mesajlar
7.600
Makaleler
98
Çözümler
212
Avrupa Süper Ligi'ne katılacak olan kulüplerin yerel liglerden, UEFA ve FIFA organizasyonlarından men edileceğini açıklandı.

Premier Lig, La Liga ve Serie A'nın da katıldığı ortak bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Sözde Avrupa Süper Ligi" denilen turnuvaya katılmayı reddeden Fransız ve Alman kulüplerine teşekkür ederiz. Biz, FIFA ve tüm üye federasyonlar, bu projeye karşı durmaya devam edeceğiz. Söz konusu turnuva, toplumun dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda, yalnızca birkaç kulübün çıkarına dayanan bir projedir. Bunun gerçekleşmesini önlemek için hem adli hem de sportif olmak üzere her türlü önlemi almayı değerlendireceğiz. Futbol, açık müsabakalara ve sportif liyakate dayanır; başka türlüsü düşünülemez." denildi.

Kaynak
 
Ne döndüğünü çözemedim. Birileri yeni organizasyon kurmak istiyor ama FIFA ve UEFA izin vermiyor mu? Umarım böyledir. Bence Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gayet yeterli. Bu tamamen para kazanmak amacıyla yapılmışa benziyor.
 
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye boşuna dememişler. UEFA 2024'te Şampiyonlar Ligi takım sayısını kafasına göre arttırmayı dayatırsa o ligin gediklileri alacakları pay diliminden feragat edecekleri için eh der böyle rest çeker. Bu kulüplerin böyle bir lig kurmasını FIBA'nın tüm restine karşılık belli başlı takımların Basketbol Avrupa Ligini kurmasına benzer görüyorum.

Basketbol gerçi futbolun gölgesinde bir spor dalı olduğundan FIBA restinde başarılı olamamıştı. Bakalım başını Şampiyonlar Ligi formatını ilk ortaya atan Real Madrid olmak üzere diğer kulüpler başarılı olacak mı yoksa UEFA, FIFA bu ayrılıkçı kulüpleri memnun etmek için ne tavizler verecek göreceğiz.
 

Geri
Yukarı