Ülke Ekonomisi Ne Durumda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ülkenin durumu belli... Fazla ayrıntıya gerek yok. Dolar 4.50 diyorum...
Dolarla ülke ekonomisini kıyaslaman biraz saçma olmuş dolardaki kur oranlarını Türkiye belirlemiyor. Ülke fazlaca vergi alıyor orada hem fikiriz ama bu vergileri teknolojiye yatırsa bence daha iyi olabilir.
 
Dolardaki kur oranlarını Türkiye belirlemiyor.

Türkiye belirliyor. Doların 4.5 TL olması, liranın değeri ile orantılı. Liranın değeri arttıkça bu rakam düşüyor.

Dolar düşük olsa bize mevcut hükümeti savunup "bakın işte liramız ne kadar güçlü" diyecektin. Şimdi ise aksini söyleme taraftarısın çünkü öyle yapman gerekiyor, seni de anlıyorum.
 
Lanet olası Federaller yüzünden ülkemize karşı oyunlar oynanıyor.

Bırakın bu işleri arkadaşım. Devletin başındaki insanların hepsinin elbet bir ucu Amerikaya dokunuyor. Amerikanın güya Irağı özgürleştirme zamanlarında bunlar Amerikan askerlerine dua ediyoruz diyen adamlar. Yani dış mihraklar diye kimse kimseyi yemesin. Adam zaten Amerikanın adamı.



Adam BOP'u gerçekleştiriyor işte. 24 Haziranda bu halk gereğini sandıkta yapmazsa yine bir şey değişmeyecek adam zaten tek adam olarak yönetiyor ülkeyi sadece resmiyete dökülecek.

Kaldı ki kolay kolay bırakmaz onlar koltuğu. Seçim zamanları patlattıkları bombalarla insanları korkuttular. Yaptıkları tiyatrolarla kahramanlaştılar.

Laiklik elden gidiyiii diyen amcalar yüzünden gençlerin gelecekleri ile oynanıyor. Gelmişsin 80 yaşında geberip gideceksin zaten ama anca takkelerini, çarşaflarını düşünüyorlar.

Ve başımızda oldukları sürece ekonomi hep kötü olacak bizim açımızdan. Onlar paraları kaçıracak biz de izleyeceğiz.

Kısacası her boku millete atmayın. Tüm suçlu bunları başımızda tutan bu insanlar başkası değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her dönemin belli başlı hataları var, kusursuz bir yönetim bana göre bugüne kadar hiç olmadı. Tabii ki yakın gelecekte de hiç olacağını düşünmüyorum çünkü herhangi bir parti belirtmeksizin herkesin koltuk sevdalısı olduğunu söyleyebilirim. Koalisyon yapıyoruz ayağına herkesin kendi adayını çıkarıp karşı tarafa büyük bir koz bırakmalarından bile anlaşılabilir bir durum.

Şimdi dönemleri karşılaştırıp hangi dönemin daha iyi veya en iyi olduğunu söyleyecek olursam çok yazmak durumunda kalırım. Mesela bana göre demokrasi başlı başına Türkiye'ye gelmemesi gereken bir yönetim biçimi. Okuma oranı yerlerde olan bir ülkeye en son getirilecek yönetim biçimi. Zaten zararlarını da biz bugün çekiyoruz. Bu arada baştan rica ediyorum, kimse koyu Atatürkçülük ruhunu benimseyip karşı çıkmasın. Bana göre Celal Şengör ile 70 yıldır eline kitap almamış bir kara cahilin oyu bir sayılan sistem başlı başına hatadır ve halkın çoğunluğu cahil olan ülkelerde kullanılmamalıdır.

Ama en basitinden şöyle bir kanıya varmak mümkün; dini ve insanların milli menfaatlerini kullanarak iktidara geçildiği gün, bu ülkeye darbeyi indirmiştir. En kötü dönem ise ekonomik olmasa bile tartışmasız bu dönemdir. Mevcut yönetimin yıllar geçtikçe dansöz gibi oynadığını söylememe gerek yok sanırım. İş koltuk kavgasına gelince ''kandırıldık'' demekle ülke yönetilmeyeceği su götürmez bir gerçek. Şehite ''kelle'', Öcalan'a ''sayın'' diye hitap etmek, çiftçiye ''ananı da al git'' demeler ve en önemlisi bu ülkenin kurucusuna yapılan sayısız hakaretler mevcut yönetimin aynı zamanda ahlaksız ve yüzsüz olduğunun da göstergesidir. Daha ansiklopedi yazarım ben bu kendini bilmezler hakkında da, gerek yok işte. ''Hem müslüman, hem laik olunmaz.'' diyerek iktidara geçtiklerini unutmayalım, yeter.

Şimdi cahil cahil diye adlandırdıklarımızın oyları bir sayılmasın diyoruz ya, asıl hata aslında bir işe yaramayan sözde Atatürkçülerde. ''Atatürkçü'' diye dolaşanların çoğunluğu geçmişe takılı kaldığı sürece bu ülke daima geri kalacaktır, zira 100 yıl öncesinin dönemine göre alınan kararları günümüz şartlarına göre bir tutmak ile Kur'an'ın 1500 yıl önceki hali ile şu anki halini bir tutmak arasında zerre fark yok. Şu anda mevcut yönetimin böyle olmasını sağlayanlar başlı başına Atatürkçü kesimin akılsızlığından kaynaklanıyor. Demokrasi ve özgür düşünce gibi kavramları savunup, farklı düşünceye sahip insanlara ''çomar'' veya ''cahil'' diyerek bu ülkenin insanını ayırmaktan başka bir şeye yaramıyorlar. Aynı şekilde tüm anma törenlerine gidip, sosyal medyada Atatürk ile ilgili paylaşımlar yapmak bizi hiçbir yere taşımayacaktır. Tabii bunlar önemli şeyler yapılmasın demiyorum ancak bu şeylere yoğunlaşan kişi sayısı azımsanacak şekilde değil, önde gelen daha çok şey olduğunun farkında değiller. Gerçek Atatürkçü daima çalışıp, üretendir. Bir şeyler icat etmeyen ve üretmeyen taraf biz olduğumuz sürece birinci dünya ülkeleri tarafından kullanılmaya mahkûm olacağız. Genelleme yapıyormuşum gibi algılanmasın lütfen ama çoğunluk maalesef bu durumda.
Kesinlikle. Kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan zamanın da kürsülerde alkışlanan ve saygısızlık yaptılar ve buna izin verdiler. Artık onun şahsına yapılanlar normal biriymiş gibi karşıladılar. Atatürkçülük diye bir şey çıkardılar. Halbuki Atatürkçülük diye bir şey olamaz.
 
Türkiye belirliyor. Doların 4.5 TL olması, liranın değeri ile orantılı. Liranın değeri arttıkça bu rakam düşüyor.

Dolar düşük olsa bize mevcut hükümeti savunup "bakın işte liramız ne kadar güçlü" diyecektin. Şimdi ise aksini söyleme taraftarısın çünkü öyle yapman gerekiyor, seni de anlıyorum.
Öncelikle mevcut hükümeti savunmuyorum. Genel olarak doların kuru global ticaret de belirlenir. Şu an tüm teknoloji, savunma sanayi, ticaret vs. her türlü alışveriş dolar üzerinden yapılıyor.
 
Dolarla ülke ekonomisini kıyaslaman biraz saçma olmuş dolardaki kur oranlarını Türkiye belirlemiyor. Ülke fazlaca vergi alıyor orada hem fikiriz ama bu vergileri teknolojiye yatırsa bence daha iyi olabilir.

Türkiye belirliyor. Doların artması demek Türk lirasının artık kullanılmaması insanların Türk lirası yerine dolar talep etmesidir. Ülkene yatırım gelmiyor. İnsanlar habire dolar stokluyor. Dolayısıyla dolar da talep artıyor. İnsanların dolara yüklenmesine bir şey diyemem ama olasılıklar var. Belki de şuanki iktidarın gideceğinden korkması. Ya da başka bir şey. Ülkene yatırımın gelmemesinin sebebi ya şuan ki iktidardan sebep ya da boş yatırım olarak görmesi. Buna nazaran habire tüketim. E bir zahmet artsın şu dolar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Bey de gelmiş:) Valla ben çekirdeğimi alıp yazılanları okuyordum da kaynak sorduğum için utandım:D Neyse siz vadan hainisiniz 155'i arıyorum 2023 Süper Güç hülooğğ:neo::neo:
 
Son düzenleyen: Moderatör:
E bu dolar kullanınca artıyorsa biz de yüklü mitarda TL alıp yurt dışında bir yer açıp orya paralarla kendimizle alıp geri verelim TL yükselsin olmaz mı ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hedef ülkeye devamlı olarak yüklü miktarda dolar yatırıp çekiyorlar. Çekilen her miktar günden güne yatırılan para miktarina eşit olarak azalıyor. Sonrası devirdaim mantığı ile yürütülüyor. Bu tezgahı iyi bilen ülkelerden biride Katar'dır. Türkiye'ye 15 temmuz öncesi sebepsizce yüklü miktarda dolar girdiğini duyan Katar buna karşılık Türkiye'ye bankalarına yaklaşık 1.5 milyar dolar yatırıp doları bir nebze aşşağıya çekmiştir..
Biz de öyle yapsak TL yükselmez mi ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı