Ülkem hakkında en net düşüncelerim

Sadece ekonomi bakımından bakmak yanlış olur. Eğitim sıkıntılı, adalet sıkıntılı. Siyaset doğru bir biçimde tartışılmıyor. Ama tüm bunlar düzeltilmeyecek şeyler değil. Gençlerin büyük bir kısmı yurt dışına gitmek istiyor. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum.
Deveye sormuşlar neden boynun eğri diye deve de demiş ki nerem doğru ki?
 
Öncelikle bu dediklerim bana göre ve benim düşüncelerim. Kısa ve öz şekilde ülkemi eleştireceğim. Eleştirmek kötü bir şey değildir.

ekonomi

ülkemizin ekonomisi kötü. Refah seviyesi kötü çünkü refah seviyesi ekonomiye bağlı. İnsanlar artık eskiden az çok emekle alabildiklerini alamıyor, ve lüks olarak görüyor.

Bu yüzden insanlar mutlu değil. Çoğu kişi ağır şartlar altında çalışıyor.

- zengin ve fakirler

ülkemizde zengin çok zengin, fakir çok fakir. Özellikle bu sene zengin servetine servet, fakir fakirliğine fakirlik kattı.

- dayılar vadisi

ülkemizdeki yaşlı kesim, ekonominin eskiye göre çok daha iyi olduğunu söylüyor. Ve günümüzü eski ekonomiyle (2000 altı yılları) karşılaştırıyor. Çünkü yaşlı kesimin zamanında bir çikolata gofret bile lükstü.

Ama akılları şu anki ekonominin normalden, ve eskiye göre daha iyi olması gerektiğini idrak edemiyor.

final

kısacası ülkemizin ekonomisi kötü. Eğer bu seriye devam etmemi isterseniz edebilirim.

Sizlerin de düşüncelerini merak ediyor ve yazmanızı bekliyorum.

Öncelikle geçmişte ekonominin kötü olması, Kıbrıs harekatından dolayıydı. Ecevit döneminde yapılan bu harekat, neredeyse tüm ülkelerin(ABD dahil) ambargo yapmasına sebep oldu. Her yıldan yıla gysh(milli gelirimiz) azalıyor, kişi başına düşen milli gelir düşüyor. Enflasyon artıyor, ülkede yolsuzluk seviyesi tavan yapmış durumda. Öyle bir ülke düşünün ki, cumhurbaşkanına kadar tüm devlet erkanı mafyadan tut da her türlü yolsuzluğa kadar bulaşmış olsun. Ama ülkemizin bazı ideolojik yobazları, ne yazık ki ülkemizi bu zatlara oy vererek kaosa sürüklüyor. Allah sonumuzu hayır etsin.
 
O da bir yere kadar. Kusura bakmayın ama her b*kta "eHoNoMi çOh kÖtÜ yHaa" diyenlerden gına geldi.

Eleştirmeyi, şikayet etmeyi bırakmak bu yapılan saçmalıklara boyun eğmektir.
Her şeyi ekonomiye bağlamak da doğru olmaz diye düşünüyorum ama ülkemizin TVdaki gibi uçtuğu kaçtığı yok maalesef. Yanlışları ve yanlış kişileri görüp, gözden geçirip düzeltmek halkın elindedir. Fakat halk bunları görmezden gelip korkarsa, daha çok ezilecektir.
 

Geri
Yukarı