Ülkemizdeki bilgisayar tamircileri neden bu kadar kötü?

Türkiye'nin en iyi bilgisayarcısını açıp oradan ilerlemek aklımda. Tamamen bilgisizlerden oluşuyor bu sektör Türkiye'de.
Umarım başarırsınız.
Aslında kötü değil neredeyse hepsi alaylı diye tabir edilen usta çırak ilişkisi ile bir şeyler öğrenmiş kısaca işin mektebini görmemiş insanlar bunun için genelde çok yüksek bilgiye sahip olmuyorlar ama rami değiştiren ve ekran kartını değiştiren insanların kendi şerefsizliği onlar öyle yapıyor diye ülkede namuslu şerefli bilgisayarcı yok diye bir şey yok. Kendimden örnek vereyim 9 yıllık tanıdığım mahalle bilgisayarcıma gönül rahatlığıyla bir işlem yapılacaksa emanet ederim bilgisayarımı. Ha bu arada bildiğim kadarıyla piyasa da ki en ucuz SSD 300 TL.

240 GB modeli olabilir.
Ek olarak 120 GB SSD.
 
Mahalle bilgisayarcıları öyle, kurumsal firmaların servisleri mektep görmüş insanları alıyor bu yüzden de genelde daha pahalı oluyorlar.
Çoğu zaman onlar da sorun çıkartıyor ama. İade etmek istemeyenin ürününü zorla iade eden mi dersin, bozuk kartı tamir etmeyip geri gönderen mi dersin, tamire gelen bilgisayardan pornografik içerik açan mı dersin... Böyle uzayıp gider bu liste.
 
Merhabalar. Normalde hep kendim tamir etmeye çalışırdım ama geçen gün bilgisayarcıya gittim, gitmez olaydım :D. Adam en fazla 200 TL olan SSD'ye 400 TL istiyor. Tabii bu benim yaşadığım. Ara sıra forumlarda dolaşırken ekran kartını düşük ekran kartıyla mı değiştireni ya da RAM'ini düşük segment RAM ile değiştireni gördüm. Peki bunların sebebi ne?
Ek olarak bu adamlar bizim RAM'imize mi kalmışlar?

Bilgisayarciya 50 TL format attirdim. Kmsc programi ile atmis virus dolu. O günden sonra hep kendim attim OEM key alarak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı