Ülkemizdeki görgüsüzlük ne olacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

İşin İslam veya başka bir dinle alakası yok.
Bu konuda bize yol gösteren güzel bir İngiliz atasözü var; kültür para ile satın alınamaz.
Herkes istediği gibi inanıp yaşasa bu tür saçmalıklar nadiren görülür.
Görgüsüzlüğün internet ile ayyuka ulaştığına şahidim. Yaşım 38 oluyor az kaldı ve eskiden ailemiz dışarıda yeme, içme işlerini tasvip etmezdi. Olan var olmayan var diyerek. Şu an sırf birileri görsün diye krediye girmeyen yok zannediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Katılıyorum. İlginç bir şekil aldık. Suriyeli meselesi daha kötü grup halinde gezip laf atıyorlar.

Aslında sadece Türkiye için değil bütün dünyada durum aynı. Güzel olan şeye herkes bakar. Kadınlar neden benim böyle göğüsüm yok diye bakar, erkekler malum hormonlardan dolayı bakar. Türkiye'de ise bakan dört kesim vardır. Kadın olup kıskanan tayfa, dindar olup yadırgayan tayfa, abaza tayfa ve açık g.te herkes bakar diyen tayfa. Bakmayanlar ise başka işle meşguldür. Tabii yobazlık aldı başını gidiyor, orası ayrı ama normal bir durum. Önemli olan gün sonu canlısını kimin görecek olduğudur. Katılıyorum, kadın olmak zor iş. Sinir bozucu bir durum fakat kafaya pek takmamak lazım. Bruce abimiz bile kendine hakim olamıyor.

Son düzenleme:
Maalesef hocam halkımızın azimsanmiyacak kısmı böyle, bir de fark etmeme gibi şansınız da olmuyordur, insanlar başını çevirip bakar haldeler. En iyisi takmamak olacaktir, ya da kendinize güveniyorsanız bakanin gözünün içine icne bakacaksıniz hafiften. Uyarma falan ile düzeleceğini sanmıyorum ben zaten çok, yeni nesillerle anca çözülür gider bu sorunlar. Burada bahsettiğim hasta olan insanlar bu konuda, anlık gözü kayan adamın verdigi bir rahatsızlık olmaz diye düşünüyorum. Daha 2 gün önce yaşandı bu olay 5 6 tane keko gelmiş akşam 11 12 gibi parkta oturan kızlara laf atmış, kızlar önce bir şey dememişler fakat, gençler daha bir şey söyleyince sanırım sinirlenip bağırmışlar, insanlar falan geldi kavga döndü. Birinde de bıçak varmış bir çocuk yara aldı. Iste yeni nesilde de bu tiplerin aile sayesinde duzelmedigini görüyoruz.
Dini olarak aslında alakası yok fakat cahil kesimle var.

Güzel değinmişsiniz ama Türkiye'de maalesef sadece bakmiyorlar. Konu sadece bakmak sa takmiyip geciceksin, hele sen de bakıyorsan başka kızlara, baştan gecicen o konuyu.

Son düzenleme:
İnsanların görgüsüzlüğünün İslamla ne alakası var onu anlayamadım?

Bundan 20 yıl öncesine kadar böyle bir şey yoktu, çok nadiren olurdu, onu da çevredekiler kınardı.
Din dayatıldıkça karı-kıza bakma artar, din kişisel inanç olmalı, devlet tarafından dayatılmamalı.

Ortadoğuda yaşıyoruz.
Ortadoğunun, Avrupanın, Amerikaının herbirinin kendine göre Ahlaki değer ve kıstasları vardır.
Avrupanın, Amerikanın ahlaki değerleri Ortadoğuda
işgörmez, açık, seçik giyiniyorsa; zaten derdi ilgi çekmektir.
Demekki başarıyor.
Foruma bile konu açtırabiliyorsa...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…