Ülkemizdeki görgüsüzlük ne olacak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğitim tarzımız batılı,
Fakat ailemiz geleneksel.

Hangisine uyacağın sana kalmış.

İngilizlerin ünlü bir lafı vardır. "Cehenneme giden yoldaki taşların hepsi iyi niyetle döşenmiştir" diye. Teyzem/amcam kendince en iyisini, doğrusunu anlatmaya çalışıyor. Hata yapıyor ama kendince doğru. Az biraz yaşınız ilerlesin demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Ayrıca Amerkalıların da ünlü bir sözü var. "Karanlığa küfür edeceğine bir mum da sen yak." diye. Teyzeme/amcama güler yüzle "Ben böyle de mutluyum, siz de öyle" gibi az siyasi cevap vermek yerine dikine gitmek ve onlara kendi bildiğinizin doğruluğunu ispatlama çabasına niye girersiniz ki? İnsanları sözlerinizden çok hareketleriniz ve yaptıklarınız ile değiştirirsiniz.
Tabii bunlar benim fikirlerim. Sürekli insanlara bir şeyler anlatma çabasına girmek yerine kendimi düzeltmeye çalışıyorum. Tavsiye ederim :)

Ya dostum neden bakıyorsun ki çok saçma bunu sana demiyorum bu arada :D yani bakma abicim karın var kızın var evde neden benim sevgilime bakıyorsun dik dik.

Yav dostum bu insanlar akıllanmaz ancak şunu söyleyeyim doğru kanunlar olsaydı bak hiç değilse bazı konularda kısasa kısas olsaydı (ki hepsinde olmasa da bence çok güzel bir mantık bu) emin ol bunlar çok azalırdı ancak senin sevgiline bakıp yavşayan gav*tın karakolun ön kapısından girip arka kapısından çıktığını hepimiz biliyoruz.

İngilizlerin ünlü bir lafı vardır. "Cehenneme giden yoldaki taşların hepsi iyi niyetle döşenmiştir" diye. Teyzem/amcam kendince en iyisini, doğrusunu anlatmaya çalışıyor. Hata yapıyor ama kendince doğru. Az biraz yaşınız ilerlesin demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.
Ayrıca Amerkalıların da ünlü bir sözü var. "Karanlığa küfür edeceğine bir mum da sen yak." diye. Teyzeme/amcama güler yüzle "Ben böyle de mutluyum, siz de öyle" gibi az siyasi cevap vermek yerine dikine gitmek ve onlara kendi bildiğinizin doğruluğunu ispatlama çabasına niye girersiniz ki? İnsanları sözlerinizden çok hareketleriniz ve yaptıklarınız ile değiştirirsiniz.
Tabii bunlar benim fikirlerim. Sürekli insanlara bir şeyler anlatma çabasına girmek yerine kendimi düzeltmeye çalışıyorum. Tavsiye ederim :)
Kral konuştu teşekkür ederim dostum. :)
Yav dostum bu insanlar akıllanmaz ancak şunu söyleyeyim doğru kanunlar olsaydı bak hiç değilse bazı konularda kısasa kısas olsaydı (ki hepsinde olmasa da bence çok güzel bir mantık bu) emin ol bunlar çok azalırdı ancak senin sevgiline bakıp yavşayan gav*tın karakolun ön kapısından girip arka kapısından çıktığını hepimiz biliyoruz.
Dostum benim sevgilime baksınlar tamam kabullendim ama darp,şiddet ve cinayetler neden affediliyor hem de açık giyindiği için öldürüldüğü için. Hem insan hakları ihlali hem de yaşama hakkı ihlali.

Dostum benim sevgilime baksınlar tamam kabullendim ama darp,şiddet ve cinayetler neden affediliyor hem de açık giyindiği için öldürüldüğü için. Hem insan hakları ihlali hem de yaşama hakkı ihlali.
Hocam neden zorluyorsunuz :D anlatıyorum işte insanların eğitimi 0, dinlerini yanlış anlamışlar( dış ve bazı iç güçlerin kölesi olmuşlar, islamı unutmuşlar) , hak hukuk yok, kadın ve erkek kendi rolünü çok yanlış anlamış bir vaziyette , insanların psikolojileri bozuldu artık, görgüsüzler , empati unutuldu, ve en önemlisi yetkililer bir şey yapmıyor.

Hocam neden zorluyorsunuz :D anlatıyorum işte insanların eğitimi 0, dinlerini yanlış anlamışlar( dış ve bazı iç güçlerin kölesi olmuşlar, islamı unutmuşlar) , hak hukuk yok, kadın ve erkek kendi rolünü çok yanlış anlamış bir vaziyette , insanların psikolojileri bozuldu artık, görgüsüzler , empati unutuldu, ve en önemlisi yetkililer bir şey yapmıyor.
Dostum şunu söylemeden geçmek istemiyorum. Hocayım diyen birisi Ayetin asıl gerçeği şu "Cennette üzüm bahçeleri bağları verilecek" Hoca şöyle çeviriyor "Cennette tomurcuk memeli genç kız verilecek"
Durumu daha iyi anlatmış olayım Din olayını yani.

Dostum benim sevgilime baksınlar tamam kabullendim ama darp, şiddet ve cinayetler neden affediliyor hem de açık giyindiği için öldürüldüğü için. Hem insan hakları ihlali hem de yaşama hakkı ihlali.

Ancak umarım bir gün bir kişi artık bunların farkına varır her zaman size önerim ilk başta kendiniz sonra çevrenizi sonra, daha büyük bir kesimi ve en son olarak da ulaşabileceğiniz en büyük kitleyi böyle fikirlere yöneltin ancak ilk başta tam olarak kendinizi değiştirmeyi unutmayın :).
Dostum şunu söylemeden geçmek istemiyorum. Hocayım diyen birisi ayetin asıl gerçeği şu "cennette üzüm bahçeleri bağları verilecek" hoca şöyle çeviriyor "cennette tomurcuk memeli genç kız verilecek"
Durumu daha iyi anlatmış olayım din olayını yani.

Bunun da sebebi insanların araştırmaması (bkz: Eğitimsizlik)
Dostum şunu söylemeden geçmek istemiyorum. Hocayım diyen birisi ayetin asıl gerçeği şu "cennette üzüm bahçeleri bağları verilecek" hoca şöyle çeviriyor "cennette tomurcuk memeli genç kız verilecek"
Durumu daha iyi anlatmış olayım din olayını yani.

İşte hocam bende şunu söylemeye çalışıyorum bu din değil, bu beyin yıkama insanların çoğu artık Allah yolunda ibadet yapmıyor korktukları için ibadet yapıyorlar; cehennem korkusu yüzünden (bu bir örnek) ancak bilmiyorsanız Allah'ın ibadetleri sadece Allah yolunda yapılır sonucu ne olursa olsun ya da cennete gitmek isteyen insanların ibadet etmesinin sebebi de bu keza çoğu kimse İslam'ı ve veya diğer dinleri doğru yaşamamakta bunu sebebi cahilleşme (ben inanmıyorum ki hiç kimse inandığı din uğruna çalışarak cahilleşir ne olduğunun bir önemi yok benim için yanlış olan onun için doğru olabilir en nihayetinde gerçekleri diğer tarafta görüceğiz) ancak cahilleşmenin sebebi insanların dinleri kendi küçük veya büyük emelleri uğruna kullanması ve emin olun hangi din gerçek olursa olsun bunun cezası çok büyük olacaktır insanları dinle kandırmak çok büyük bir günah (her dinde böyledir diye tahmin ediyorum)
Son olarak dediğim gibi önce kendinizden başlayın misal İslam'a mı inanıyorsunuz o zaman iyice araştırın vs. aynı şey diğerleri için geçerli. Konumuz bu değil ancak bu konudaki fikirlerim de böyle :).(Biraz da olsa konuyla alakalı olduğundan)

Son düzenleme:
Çoğunluk nüfüsu Müslüman ve dini İslam olan bir ülkede ne olmasını bekliyorsunuz? Çünkü aykırı. Bir de eski düzeni dayatma var o ayrı.

Kız arkadaşımın veya sevgilimin de sokakta çıplak gezmesi benim de hoşuma gitmez, beni de rahatsız eder. Tamamiyle kapansın diye baskı yapmak iyi bir öneri değil ama gözükmemesi gereken yerler gözüküyorsa ona uyarı yapabilir. İnsanların bir mahremi olmalı. Bu benim kendi düşümcemdir. Ne giyeceğine karışmam ama kendisi sınırlarını bilmeli bu tek değil, çift taraflı olmalı.

Günümüz kızları oraları, buralarını açarak herkesi baktırarak daha çok ego tatmin duygusuna da neyse.
Dini islam olan bir ülke? Laiklik ne zaman kalktı da haberimiz olmadı? Ayrıca çoğunluk evet müslüman olabilir ama laik bir ülkede azınlıklar da müslümanlar kadar rahat olmalı. Ayrıca tanımadığınız bir insanın giyimine "uyarı" yapabilme özgürlüğünü size kim veriyor acaba? İsteyen istediği şekilde giyebilir, eğer rahatsız oluyorsanız kafanızı çevirebilirsiniz. Bu olayın sonu etek giyen kadına saldırmak oluyor çünkü, örnekleri de var maalesef ülkemizde.

Dini islam olan bir ülke? Laiklik ne zaman kalktı da haberimiz olmadı? Ayrıca çoğunluk evet müslüman olabilir ama laik bir ülkede azınlıklar da müslümanlar kadar rahat olmalı. Ayrıca tanımadığınız bir insanın giyimine "uyarı" yapabilme özgürlüğünü size kim veriyor acaba? İsteyen istediği şekilde giyebilir, eğer rahatsız oluyorsanız kafanızı çevirebilirsiniz. Bu olayın sonu etek giyen kadına saldırmak oluyor çünkü, örnekleri de var maalesef ülkemizde.
Kesinlikle katılıyorum bunlara bakmayın hocam etek giymeyi rahatsız buluyorlar. Ego diyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı