Ülkemizin büyüyüp geliştiğini düşünüyor musunuz?

Ülkemiz günden güne gelişiyor mu?


  • Oy verenlerin toplamı
    183
Belirtmek istiyorum, Kişi kapalıdır açıktır saygı duyarım. Aynı şekilde LGTB üyesidir yine saygı duyarım. İnsanların eğilimleri kendi bilecekleri iş. Keza saygısızlık yapana da saygı duymam.
 
Belirtmek istiyorum, Kişi kapalıdır açıktır saygı duyarım. Aynı şekilde LGTB üyesidir yine saygı duyarım. İnsanların eğilimleri kendi bilecekleri iş. Keza saygısızlık yapana da saygı duymam.
Yani bu tartışanlar ne kadar eğitimsiz olabilir de böyle konuşabiliyorlar, anlamıyorum ya...
 
Hangi açıdan büyüyüp gelişiyor? Hukuki açıdan gelişme değil gerileme söz konusu. Eğitim açısından yerinde sayıyor. Ekonomide gerilemekten başka bir şey olmuyor. Savunma tarafında çok bilgim olmasa da sanırım gelişilen bir alan.
Refah zaten her gün düşüyor, orta tabakanın da ayağı kaymaya başlıyor, dış göç gittikçe artıyor, kanunsuzluk hat safhaya ulaşmış. Bilmiyorum sence gelişiyor mu?
 
İnsanlar gerçekleri görmüyor ya da görmek istemiyor. Adam bana diyor ki yönetenler herkese maaş veriyor. Sosyal devletiz.
İlk baş halkımız bu zihniyetten kurtulması gerekiyor.
Adam sana para veriyor da, bu paranın hıncını senden bir güzel de çıkarıyor. Halk ses çıkartamadığı ve de salak olduğu için bunları dile getirmiyor. Yol yapılıyor, hastane yapılıyor tamam burası Cennet. Böyle çoğu kişi. Halkımız sorgulamıyor.
 
Merak edenler için video;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yorumlar için de, "olması gereken bu" yorumunun cevaplarını okuyun.

Bu adamı alkışlayan insanları nasıl meclise sokuyorlar hala anlamış değilim. Bir insan başörtüsü takıyor diye bu kadar alçak görülmez çok kötü. Kim bilir kendi karısıda başörtüsü takıyordur cidden alçakça bir hareket, bu insanlar birde Müslüman'ım diye geziyor çok yazık gerçekten alkışlayanları konuşmaya bile gerek yok üzücü, din ve devlet işleri birbirine boşuna karıştırılmıyor. Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri de budur. Türkiye'de ya seni dini inançlarını kullanarak yönetirler ya da dini inançların yüzünden seni dışlarlar insan yerine koyulmazsın.
 
Merhaba dostlar. Öncelikle hepimizin ramazan ayı mübarek olsun, Allah oruç tutacak kardeşlerimize yardım etsin.
Sizce ülkemiz gelişiyor mu? Şartlardan memnun musunuz? (alım gücü vs.)
YouTube'da dolaşırken bir videoya denk geldim. Kardeşimiz "eskiden üniversitelere "mini etekli" girilip "baş örtülü" girilmiyormuş.
Ve yine aynı arkadaş "ülkemiz çok gelişti bunları görmeyen kördür" dedi.
Ben de merak edip biraz sorular sordum ve bana böyle bir şey yazdı "bir cola 10 TL değil, 7 buçuk TL. 4 TL'ye almadım hiçbir zaman. 4 sene önce 5 buçuk TL'ydi. -cola- sosyal devlet var. Devlet herkese maaş veriyor. Engellisine işsizine herkese."
Diyor arkadaş. Benim anlamadığım şey zaten bunları yapması gerekmiyor mu? Bizim vergilerimizle yapılmıyor mu? Kim neden bu şekilde savunur anlamıyorum.
Technopat'taki insanlar genel olarak neyin ne odluğunun farkındalar. Bu arkadaş gibi düşünen insanlar var mı? Biraz saygı çerçevesinde tartışmak istedim. Fikirlerinizi önemsiyor, merak ediyorum.
Eğer yanlış bir ithamda bulunduysam affedin.

Ülke gelişmiyor diyemezsin. Evet gelişiyor, hatta son 20 yıldaki gelişim oldukça ivmelendi. Gelişmek, peynir, ekmek fiyatıyla alakalı bir şey değil. Türkiye'nin sorunu gelişme sorunu değil zihniyet sorunu.

Cumhuriyet kurulduğundan beri, halen hangi kanunlara uymamız gerektiğini bulamadık. 100 yıldır her gün yeni bir kanun çıkıyor, değişiyor, eskiye dönülüyor, tekrar yenileniyor vs. Yani Anayasal düzenimiz yok. Sürekli değişen anayasaya anayasa denilemez. Meclisten sürekli yeni kanun çıkıyor. Şu an adını hatırlamadığım bir ülkede aylar sonra ilk kez meclis toplanıyor ve gündemleri ülkenin sirklerinde çalışan 4 adet filin emekli edilip edilmemesi. Yani medeni ülkeler kanunlarını çoktan yaptı, meclislerinde kanun ve yasa tartışmaları yok, daha çok güncel konular üzerine toplanıyorlar. Biz ise halen hangi kanunları çıkartmamız gerektiğini çözemedik.

Hukuk ve adalet zaten yok. Geçmişte de yoktu, bu günde yok. Vatandaşın mahkemeye gitmeye korktuğu, mahkemeye gitmemek için hakkından vazgeçtiği, başımıza bir iş gelir boş ver dediği ülkede hukuk yok demektir. Önceki örneğe de atıfla, bir mahkemede suç ya da ihtilafın tarihi önemlidir bizde. Çünkü sürekli yasalar değişir, bugün suç olan bir şey geçmişte suç olmayabilir. Ya da eskiden suç ise bu gün suç olmayabilir vs.

Devlet için millet mi? Millet için devlet mi? Türkiye'de kutsal olan devlettir, millet değildir. Esasında devletler, halkın güvenliği ve refahı için vardır. Bizde ise tam tersi, halk devletin güvenliği için var. Yani esasında halkı korumak için devlet olmalı, bizde ise devleti koruma anlayışı var, halkı değil. Halkı korumak devletin işine geldiği zaman olur ancak.

Şeker fiyatı, un fiyatı falan teferruat. Cumhuriyet tarihi boyunca zamlar, işsizlik vs. her zaman zaten gündemdeydi. Bu gün de gündemde, yarın da öyle olacak. Ülkenin durumunun sorumlusu olarak politikacıları eleştirenleri de hiç anlamıyorum. Bu insanlar uzaydan inmiyorlar. Türkiye'de doğdular, Türk aile yapısı içinde yetiştiler, Türk toplumunun ahlak ve toplum bilinciyle yoğruldular ve Türk okullarında eğitildiler. Yine Türkler tarafından verilen oylarla seçildiler. Yani onları suçlamayın. Çöp giriyor, çöp çıkıyor.
 
cmylmz.jpg
 

Geri
Yukarı