Ülkemizin eğitim sistemi hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Zaten orta seviye ve yoksul bir ailede doğmuş olanlar, buna bizler dahil, gayret ederek bir yere gelemeyecek , hayatı yaşayamayacak. Eskidendi bir çocuğun imkansızlıklar içinde eğitimini tamamlayıp, iyi para kazandıran bir meslek sahibi olup ailesini refaha kavuşturması , yazık Türk halkına. Ekonomik Kriz ,işsizlik , askeri ve siyasi sorunlar, gıcık insanlar , ruhsal sıkıntılar , gençlerinin mutlu olma hayalini bitirdi . Devlet memurunun aldığı maaş, asgari ücretten çok yüksek değil . Siz bir öğretmenin veya bir anne babanın çocuğuna ;yavrum sen basketbolcu ol dediğini duydunuzmu? . Ben duymadım , 7 -8 saat okul , saçma sapan bilgiler ve bitirilen geleceğimizi gördük, duyduk ve yaşadık . Yaşamayada devam ediyoruz . Yüce Allah herkesin yardımcısı olsun.
 
Türkiye eğitim sistemi:

Eğitim sistemi berbat bir noktada! Öğrenciler okuduğunu anlayamıyor! - Son dakika haberler
 
Okul dedikleri yer müdür yardımcılarının kendinden 20-30 yaş küçükleri tehdit edip aşağılaması.
Öğretmenlerin 5 çocuk azarlayıp sözlülerle tehdit etmesi.
Eğitim ve sistem o kadar yanlışki yeni atanan öğretmenlerde bu kafada.
Özellikle İngilizce ülkemizde o kadar berbatki dünyanın parasına kaynaklar istiyorlar.
Kısaca sistemimiz berbat sistemimiz berbat olduğu için iyi olan bir eğitiminde hiçbir anlamı kalmıyıp onunda berbatlaşması. Bir şeylerin değişmesi gerek.
 
Çoğu kişi tarafından önerilen alternatiflerden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Nasıl oluyor o? Zaten insanlar doğru bir sistem olmadığı için önerme yapıyor bu sınavlara. Eğitim saçmalığına dayanamadığı için intihar eden çocukların ahını almak demektir bu yazdığın, benim düşüncem bu. Bu ülkede asgari ücret açlık sınırının altında. Nerede yaşıyorsun da sen bu kadar iyimser olabiliyorsun?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı