Ülkemizin geldiği duruma üzülmeden duramıyorum

Ben çok inanıyorum bu sene sonunda seçim olacağına. En geç seneye hazirana kadar yapılmazsa artık çok zor...
İktidarın oy kaybı çok. Aşırı zor şuanlık. 2023 de olması yine iktidar için kötü çünkü oy kullanacak Z kuşağı sayısı fazla olacak ve çoğu iktidar karşıtı.
 
Yanlış anlamayın çok merak ediyorum bu seçimlerde adam akıllı kim başımıza geçecek. Herkes seçim seçim diye çıldırıyor ama kimin geleceğini bilmiyor.
 
Oy verenler hak ediyor diyelim biz ona
Kurunun yanında yaş da yanıyor.
Bir şey diyeceğim fakat linç yemekten korkuyorum. Kimse kusura bakmasın ama herkes ülke kötü diyor, eğitim sistemi çöktü, ekonomi berbat ama kimse bunlar için bir şey yapmıyor. Şimdi diyeceksiniz biz ne yapabiliriz? En kötü ihtimalle elimize Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabını alıp, onların nasıl başardığına bakıp, ders alacağız. Coğrafya kaderdir ama her şeye kaderdir söyleyip boyun eğmek aptallıktır. (Söz meclisten dışarı. Siz böylesiniz demedim yanlış anlamayın lütfen.) Birde her suçu hükümete yüklemek(suçları yok demiyorum) başka bir saflık. Zamanında yine o hükümete oy veren bizdik. Bir ülkeyi rezil yapan halktır ülkeyi vezir yapan yine halktır.
Daha ne yapalım? Vergi verdiğimiz için vergi veriyoruz, daha ne verelim? İş eninde sonunda hükümette bitiyor, kusura bakma. Eğitim sistemi hükümete bağlı. Ekonomi onlara bağlı. Tacizler, şiddet olayları bile dolaylı olarak hükümete bağlı; eğitim, yargı ve basın özgürlüğünden dolayı.
 
Bağlılık ve aidiyet hissetmeyi bırak. Kafan rahatlar. Şahsen insan gibi yaşayıp, bir asgari ücretle ayın sonunu getirirken korkmayacaksam, ekonomik alım gücüm ve sosyal devlet hizmetlerini alacaksam başımın üstündeki bayrak Türk bayrağı mı Yunan bayrağı mı pek umurumda olmaz. Aidiyeti bırakın, kafanız rahatlasın.
 
Resmen savaşta olan ülkeler daha kötü bir hale geliyoruz. Ne eğitim sistemi oturmuş durumda, ne ekonomi, ne taciz duruyor, ne şiddet. Nedir bu halimiz?
Her geçen gün daha da batıyoruz ve sesimizi duyan bir kişi bile yok. Sadece forumdakiler olarak kendi aramızda bunu tartışıyoruz. İnsanlara söyleyince (özellikle 30 - 35 yaşını geçmiş kişilere) anlamıyorlar, bu ülkeye malum kişiler tarafından verilen zararı anlatınca "medya o şekilde sallıyordur" şeklinde cevap veriyorlar. Yetkili birisi de görüp destek çıkmıyor, kendi kendimize bir çaba içindeyiz.
 
Bağlılık ve aidiyet hissetmeyi bırak. Kafan rahatlar. Şahsen insan gibi yaşayıp, bir asgari ücretle ayın sonunu getirirken korkmayacaksam, ekonomik alım gücüm ve sosyal devlet hizmetlerini alacaksam başımın üstündeki bayrak Türk bayrağı mı yunan bayrağı mı pek umurumda olmaz. Aidiyeti bırakın, kafanız rahatlasın.

Benim için o başımın üstündeki bayrak kadar değerli bir şey yok çok istiyorsan rahat edebileceğin bir ülkeye gidebilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı